G4Media.ro

Henry Kissinger: Ucraina nu ar trebui să cedeze teritorii Rusiei/ În luna…

Photo by CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Henry Kissinger: Ucraina nu ar trebui să cedeze teritorii Rusiei/ În luna mai, fostul secretar american de stat, în vârstă de 99 de ani, spunea opusul

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger recomandă Ucrainei şi Occidentului să nu cedeze Rusiei niciun fel de teritoriu ucrainean ocupat în cadrul unor viitoare negocieri de pace destinate să pună capăt conflictului declanşat de Moscova, relatează luni DPA, citată de Agerpres.

Kissinger a declarat postului public de televiziune german ZDF că renunţarea la vreun teritoriu ucrainean nu ar trebui să figureze pe masa negocierilor şi a îndemnat Occidentul să fie clar asupra a ceea ce se poate discuta şi a ceea ce nu poate fi pus în discuţie în niciun caz.

La sfârșitul lunii mai, fostul secretar american de stat, în vârstă de 99 de ani, declara că Ucraina ar trebui să cedeze Rusiei din teritoriul său. Atunci, Henry Kissinger a îndemnat Occidentul să înceteze să mai încerce să aplice o înfrângere zdrobitoare forțelor rusești din Ucraina, avertizând că aceasta ar avea consecințe dezastruoase pentru stabilitatea pe termen lung a Europei.

Kissinger s-a născut în oraşul german Furt în 1923, dar familia sa germano-evreiască a fost forţată să fugă din Germania nazistă în 1938.

El avea să devină un actor-cheie al politicii externe americane de la sfârşitul anilor 1960 până la sfârşitul anilor 1970 în calitate de consilier pentru securitate naţională şi secretar de stat. În 1973, Kissinger a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru acordul de încetare a focului şi de retragere din ceea ce era atunci Vietnamul de Nord.

Mihailo Podoliak, consilierul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, care a făcut parte din delegaţia ucraineană la discuţiile cu Federaţia Rusă, a declarat la 22 iulie că nu există niciun motiv pentru reluarea negocierilor cu statul agresor, potrivit Ukrainska Pravda.

Într-un interviu pentru Deutsche Welle, întrebat dacă vede vreun motiv să se vorbească despre reluarea negocierilor cu Rusia, Podoliak a răspuns: „Nu, nu există niciun motiv”.

Oficialul ucrainean a spus că „ruşii trăiesc într-o altă lume”.

„Este lumea iluzorie a unei ţări mari. Dar, de fapt, Rusia nu este o ţara aşa de mare, ci o ţară mică şi stranie (…). Ea dispune doar de arme nucleare, multe arme convenţionale şi resurse energetice”, a afirmat Podoliak pentru DW.

Reluarea negocierilor, a menţionat el, este posibilă cu condiţia unor importante victorii tactice ale armatei ucrainene în sudul şi estul Ucrainei.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat – duminică, la Cairo, în cadrul unei reuniuni cu reprezentanţi ai statelor Ligii Arabe – că Moscova este pregătită pentru discuţii cu Kievul „într-o gamă largă de probleme”, dar că procesul de negocieri nu ar depinde de partea rusă, potrivit Interfax.

„Nu avem nicio prejudecată împotriva reluării negocierilor într-o gamă mai largă de probleme. Dar aceasta nu depinde de noi, pentru că autorităţile ucrainene, de la preşedinte până la numeroşii săi consilieri, declară constant că nu vor exista negocieri până când Ucraina nu va învinge Rusia pe câmpul de luptă”, a afirmat el, denunţând Occidentul că ar influenţa în acest sens Kievul.

Potrivit unor experţi ucraineni, citaţi de Ukrainska Pravda, Moscova, care şi-a epuizat o bună parte din rezervele umane şi materiale pe frontul ucrainean, ar dori o pauză pentru a zădărnici ofensiva ucraineană în sudul ţării, timp în care să formalizeze anexarea regiunilor ucrainene pe care le-a cucerit în această parte a Ucrainei. Punerea în practică a acestor planuri se aşteaptă a avea loc la 11 septembrie, când în Rusia sunt programate alegeri regionale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. hUcRaina trebuie desființată ca stat iar vecinii trebuie să-și recupereze teritoriile.

  2. 2 ruble si valea, canta la alta masa

  3. La 99 de ani, există o micuţă şansă, ca până şi dumnezeul geopoliticii să se fi zaharisit un pic. Nu mult.

  4. L-au amenințat că nu îi mai prescrie tratamentul dacă nu își schimbă declarațiile.

    • Vede si mosu’ ca balanta se schimba incet in defavoarea Rusiei… si o da intoarsa ca la Ploiesti

  5. Negocierea are la baza situatia din teren, iar pentru Rusia (o tara care si-a atins maximul in razboi) exista doar varianta pierderii razboiului. Au arme proaste, oameni putin, generali incompetenti si o economie tandari…

  6. Uitați ce pățește lumea când se uită în gură unor descreierați că ăsta!

  7. La 99 de ani trebue iertat de contradictii – Chiar daca nu vrea sa cedeze si lupta scleroza – senilitatea se instaleaza ! Si SA NU UITAm : Domnul K este diplomat ! Si USA a castigat toate razboaiele (chiar si cel din Vietnam nu l-a pierdut pe campul de lupta ci acasa si cu „diplomatia” ! – dar a pierdut „aproape” toate pacile N-am citit „opusul” domniei sale – Diplomatia – dar am vazut – si din pacate – vad in continuare rezultatele „diplomatiei americane” (actualmente chiar de la fata locului) – Jalnice rezultate – mai ales acum cu alt senil la butoane !! In mod CERT – democratiile NU TREBUE SA MAI CEDEZE BANDITILOR , DICTATURILOR COMUNISTE – Rusia , China sau Korea de Nord ! Ori ce cedare este un pas mare spre extinderea dictaturilor ! Asa cum s-a binevazut dupa WW@2 !!!

  8. Românii trebuie să îsi ia inapoi de la ucraineni, teritoriile smulse de Ucraina cand era mareata relublica sovietica.