G4Media.ro

Hidroelectrica vrea să cumpere servicii de asigurare a răspunderii profesionale a administratorilor…

Hidroelectrica vrea să cumpere servicii de asigurare a răspunderii profesionale a administratorilor și directorilor companiei de peste 10 milioane lei

Hidroelectrica alocă, din fonduri proprii, 10,2 milioane de lei, fără TVA, pentru servicii de asigurare de răspundere civilă profesională a administratorilor şi directorilor, membrilor Consiliului de Supraveghere şi cei ai Directoratului companiei, inclusiv preşedinţi, potrivit unui anunţ de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), transmite Agerpres.

Conform sursei citate, vor fi acoperite prin asigurare „prejudiciile, daunele, etc. de orice fel produse/survenite în perioada asigurată, în limitele teritoriale şi în legatură directă cu activitatea administratorilor şi a directorilor executivi, autorizată legal şi desfăşurată de către asigurat şi reclamate asiguratorului pe durata de 12 luni a contractului şi ulterior acestuia, timp de minimum 1 an, de la data expirării poliţelor de asigurare”.

Contractul prevede răspunderea civilă a administratorilor şi directorilor executivi (Directors and Officers Liability), asigurarea membrilor Consiliului de Supraveghere şi cei ai Directoratului SPEEH Hidroelectrica SA, inclusiv preşedinţi.

Potrivit sursei citate, contractul intră sub incidenta acordului privind achiziţiile publice.

Criteriul de atribuire al contractului este „cel mai bun raport calitate-preţ”, tipul procedurii licitaţie deschisă, iar termenul-limită pentru primirea ofertelor este 23 septembrie 2024, ora 15:00.

Hidroelectrica a afişat un profit net în scădere cu 32% după primele şase luni ale anului, la 2,7 miliarde lei, de la 3,9 miliarde lei în perioada similară a anului trecut, potrivit Raportului semestrial transmis Bursei de la Bucureşti.

Producţia de energie electrică s-a redus cu 22%, iar veniturile au fost mai mici cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2023. Marja operaţională de 59% a consemnat o scădere cu 10% iar marja netă de 52%, un declin cu 8% faţă de primul semestru din 2023.

Rezultatul pe acţiune a fost, de asemenea, în scădere cu 32%, de la 8,80 lei/ acţiune la 5,98 lei/ acţiune.

Producţia netă a înregistrat o scădere de aproximativ 22% în primul semestru al anului 2024, cauzată în special de condiţiile hidrologice din
trimestrul al doilea al anului, când valoarea medie a debitului Dunării (5.585 mc/s) a consemnat o diminuare cu aproximativ 25% faţă de perioada similară a anului 2023 (7.491 mc/s).

Veniturile realizate din activitatea de furnizare energie electrică au scăzut cu 32%, la 1,1 miliarde lei, pe fondul scăderii preţului de vânzare a
energiei electrice şi al diminuării volumelor furnizate în primele şase luni ale anului 2024.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional.

Acţionarul majoritar al Hidroelectrica este statul român, prin Ministerul Energiei.

Compania deţine o capacitate de generare 100% verde de 6.300 MW energie din surse hidro şi 108 MW din surse eoliene, fiind cel mai mare producător de energie electrică al ţării, cu o cotă de piaţă de 30%. Totodată, Hidroelectrica deţine primul loc în rândul furnizorilor de servicii de sistem necesare SEN, cu o cotă de piaţă de aproximativ 70% din serviciul de reglaj secundar şi 60% din serviciul de rezervă terţiară rapidă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. nu ma pricep, dar pare o schema de a mai sifona niste bani, probabil pe un comision in spate baban, de a scadea din profitul si a dividentelor pentru cei de au cumparat actiuni

  2. Baga bani, baga bani, că se recuperează din tarif!