G4Media.ro

Un preot din Anglia a stârnit furia unor părinți după ce le-a…

sursa foto: Unsplash/ Krakenimages

Un preot din Anglia a stârnit furia unor părinți după ce le-a spus copiilor dintr-o școală că Moş Crăciun nu există

Să le spui copiilor mici dacă Moş Crăciun este sau nu real este un ritual parental tratat de obicei cu o mare grijă. Cu toate acestea, pentru elevii de la o şcoală primară din Hampshire, minunea copilăriei lor a fost sfâşiată în bucăţi după ce un preot le-a spus elevilor că bărbosul cu cadouri a fost inventat, scrie The Guardian, potrivit News.ro

Copii înlăcrimaţi, părinţi furioşi şi afirmaţii despre un „Crăciun distrus” au urmat vizitei pastorului Paul Chamberlain la şcoala Lee-on-the-Solent din această săptămână.

The Times a relatat că acesta se afla acolo pentru a vorbi unei clase de educaţie religioasă despre naşterea lui Iisus, însă domeniul de aplicare al discursului său s-a extins curând.

El le-a spus elevilor din anul 6, care au vârste cuprinse între 10 şi 11 ani, că Moş Crăciun nu este real, ceea ce i-a determinat pe elevi să plângă. El a mai spus că părinţii lor le-au cumpărat cadourile şi au mâncat biscuiţii lăsaţi pentru Moş Crăciun.

„Înţelegem că vicarul de la St Faith, Lee-on-the-Solent, reverendul Paul Chamberlain, conducea o lecţie de educaţie religioasă pentru copiii de 10 şi 11 ani de la şcoala gimnazială Lee-on-Solent. După ce a vorbit despre povestea Naşterii Domnului din Biblie, el a făcut unele comentarii cu privire la existenţa lui Moş Crăciun. Paul a acceptat că aceasta a fost o eroare de judecată şi că nu ar fi trebuit să facă acest lucru. El şi-a cerut scuze fără rezerve şcolii, părinţilor şi copiilor, iar directorul a scris imediat tuturor părinţilor pentru a le explica acest lucru. Şcoala şi dioceza au lucrat împreună pentru a rezolva această problemă, iar directorul a scris acum părinţilor a doua oară, trimiţându-le scuzele lui Paul”, a declarat un purtător de cuvânt al Diocezei de Portsmouth.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Sorry, dar la 10 ani să mai crezi încă în moș Crăciun este o problemă de educație. Trăim într-o eră în care nu avem voie să spunem adevărul pt că s-ar putea să deranjeze. Iar apoi ne mirăm că ajung la pubertate și au stări depresive, pt că toată viața au fost mințiți, doar pt că părinții au vrut să îi protejeze și le-au construit o altă realitate. Acesta e un exemplu de bad parenting.

    • Sorry, dar la 40 de ani sa crezi ca duhul sau jesus sunt reali.. Despre ce vorbim aici?

    • @ Fast and Curious – Poate ai dreptate in privinta varstei. In rest, esti in mare eroare. Care ar fi rostul povestilor, al fanteziilor care infrumuseteaza varsta copilariei? Care e deosebirea intre Mos Craciun si povestile copilariei? Cel putin pana la varsta la care incepe sa gandeasca critic, sa analizeze, care ar putea fi pe la 7-8 (depinde de educatia primita), fanteziile sunt realitatile lui si, pot sa afirm cu certitudine, ajuta la formarea caracterului. Am norocul de a fi parintele unui copil care a crezut in Mos Craciun, statea cuminte la fereastra sai vada caleasca zburand, in lasa placinte si lapte. Acum, copilul meu are copil, e un om normal, cu o viata buna si e cat se poate de sanatos la cap. N-a fost nici depresiv si nici nu are sechele. Asa ca las-o mai moale cu bad parenting-ul. De curiozitate, tu ai copii? Adica vorbesti asa din propria experienta?

    • @Kafka Peste 2 ani o să vii să te plângi că statul nu face nimic sa oprească consumul de droguri care nenorocește viețile copiilor. Când de fapt fostul tau copil vroia doar sa continue sa împarta plăcintele și lapte cu personaje imaginare. Numai că în loc de praf de la calești imaginare baga praf de cox

  2. @Bloodseeker – Si asta ar fi un aspect, dar, na, am zis sa ma rezum la Mos Craciun.