G4Media.ro

ÎCCJ a votat pentru pensionarea magistraților după 20 de ani de activitate…

Foto: Înalta Curte de Casație și Justiție / Sursa: site oficial

ÎCCJ a votat pentru pensionarea magistraților după 20 de ani de activitate și menținerea Secției speciale, dar în condiții modificate

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au trimis Ministerului Justiției poziția ÎCCJ legată de pensionarea magistraților și Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Magistrații ÎCCJ susțin și ei pensionarea după 20 de ani de activitate, precum și menținerea SIIJ.

”La nivelul ICCJ a fost înregistrată o solicitare din partea Ministerului Justiției cu termen de răspuns 30.11.2019, referitoare la patru aspecte:
1- pensionarea anticipată
2 – compunerea completurilor de apel la instantele inferioare
3 – durata INM
4 – functionarea SIIJ.
În acest context au fost consultați toți judecătorii ICCJ prin intermediul președinților de secție, care au procedat la comunicarea adresei MJ către judecatori, precum și discuții individuale”, a se arată într-un comunicat al ÎCCJ.

Pe lângă pensionarea după 20 de ani de magistratură, ÎCCJ susține menținerea secției speciale, cu mențiunea că este necesară modificarea prevederilor care reglementează activitatea acesteia.

”În urma centralizării, majoritatea opiniilor exprimate au fost dupa cum urmează :
Pentru pct 1 – menținerea dispozitiilor
Pct 2 abrogare
Pct 3 abrogare
Pct 4 amendarea prevederilor legale care reglementează activitatea SIIJ”, mai precizează sursa citată.

Legea de modificare a statutului magistraţilor a fost declarată constituţională de CCR în iunie 2018. G4Media a scris la acel moment că vestea a provocat un val de bucurie în instanţe şi parchete. Modificarea introdusă de PSD este deosebit de atractivă. Pe legea nouă, un magistrat poate să iasă la pensie la 20 de ani vechime în profesie, fără să aibă vârsta de pensionare de 60 de ani.

Pe legea în vigoare, magistratul poate să iasă la pensie abia la 25 de ani vechime în profesie, fără să aibă vârsta de pensionare de 60 de ani. Pe legea nouă, pensia specială se calculează la 80 la sută din salariul brut, plus sporurile din ultima lună de activitate. Pe legea în vigoare, e 80 la sută din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionării, fără sporuri. Or la începutul anului, ca urmare a revoluţiei fiscale a PSD, salariul brut a crescut foarte mult.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

26 comentarii

  1. Sila, o imensa sila imi provoaca indivizii astia care se cred indreptatiti sa incaseze cateva mii de euro ca salariu, dar si ca pensie! Ar trebui sa se revolte toti cei care muncesc pana la 65 de ani pentru un salariu si o pensie care nu e nici un sfert din ce iau magistratii.

    • Asta e crema magistraților din România… O șleahtă de oportuniști lipsiți de scrupule de la care așteptăm să împartă dreptatea cu imparțialitate și bună credință. Silă totală… Votez pe oricine promite că pune capăt acestui dezmăț și le taie privilegiile de Dumnezei.

    • Voturile in favoarea Sectiei Speciale sunt hartia de turnesol, care arata unde sunt majoritari judecatorii corupti, aflati in slujba mafiei psd.
      Toti acesti judecatori corupti, aflati in solda mafiei psd, trebuie sa fie revocati si arestati, pentru ca justitia sa poata fi resetata.

  2. Cate condamnari abuzive si cati oameni au avut de suferit în ultimii ani de pe urma asa zisilor magistrați si care s-au bucurat de susținere in piata!!!
    Nu au nicio răspundere magistrații dar in continuare au privilegii!!!
    Rusine sistemului de justiție!!!Ăștia da Dumnezeii…!

    • Atatia oameni au iesit in strada ca sa le protejeze independenta iar ei acum accepta cadoul otravit de la partid fara nici un pic de rusine ca sunt urmariti de o tara intreaga. Pensionarea timpurie si pensia speciala sunt o forma clara de mita dedicata intregului sistem de acum. Nici un profesionist adevarat din domeniu nu ar accepta mentinerea sectiei speciale in conditiile in care s-a demonstrat deja ca este nociva.

  3. Sa facem o initiativa legislativa cu 500 000 sau chiar 1 000 000 de semnaturi pentru pensionarea tuturor oamenilor cu 20 de ani vechime.
    Sa o depunem si sa vedem ccr ul daca o declara neconstitutionala.

  4. Magistrații, politicienii și securiștii formează rețeaua mafiotă care doresc privilegii pe baza exploatarii muncii românilor sub masca așa zisei democrații! Este strigătoare la cer batjocura adresată românilor de către cei care conduc și legiferează ca într-o țară bananieră din America de sud.
    Români!
    Care aveți curaj, putere de muncă și dorința de a avea o viață normală părăsiți corabia borfașilor ! România normală este doar pentru ei și privilegiile lor, restul sunt doar sclavi!

    • Adevar grait-ai!

    • Acum mai mult ca oricând, pt. că sunt protejați de legi date de ei pt. ei.

    • Din pacate coruptia magistratilor si juristilor ,procurorilor a inceput sub indrumarea lui A .Nastase..si guvernul lui.Desigur multi securisti si sri ,sie ,avocati i-au ajutat….si asa am devenit o tara de slugi mafioti si borfasi ordinari.Dar cei mai vinovati sant cei din varful CCR si magistraturii.

  5. Intreg statul roman e populat cu gunoaie. Bugetarii sunt toti complici.

  6. Unul din cele mai bune studii de caz este cel al conspiratiei statului impotriva cetatenilor cinstiti care au avut incredere in el.
    A fost o complicitate perfecta intre Curtea de Conturi, BNR si ICCJ pentru a le-o trage romanilor care au avut naivitatea sa aiba incredere in Guvern si-n BNR, adica in statul roman, ca sa-si investeasca economiile in contracte bpl. Ce e mai ciudat si trist e ca si Justitia i-a cantat, in final, in struna Curtii de Conturi pentru faradelegile comise, pentru ca a reinterpreta legea in cu totul alt sens decat ce se intelege de buna credinta in litera si spiritul ei se cheama faradelege sau ticalosie. Am fost furati ca la drumul mare pentru ca n-a contat nimic, nici contractele noastre cu BPL, nici legea, nici reputatia BNR, care a autorizat tot ce misca in activitatea bancilor pentru locuinte, nici drepturile si libertatile individuale constitutionale, nimic, nimic. Sa-l ia dracu de stat roman de nedrept si sa se prabuseasca asa cum a fost prabusit si sistemul bauspar!

    • Dar ce ai patit cu bpl? Din cate stiu curtea de conturi a blocat activitatea de economisire-creditare banca pt locuinte…
      Stiam ca in prima instanta a castigat impotriva Curtii de Conturi…

    • Eu n-am patit mare lucru cu BPL, pentru ca am avut noroc (chestiune de timing) si am o piedere de doar 1400 lei din primele de stat pe anii 2011 – 2015. In schimb, cei care si-au facut contracte cat mai aproape de anul 2015, inclusiv 2015, au pierderea din ce in ce mai mare pana la 100%.
      Primele instante au fost asa … de amagire a populatiei (pentru trecerea timpului), dar ultimele instante, cele din acest an de la ICCJ, au dau CASTIG definitiv si irevocabil pentru Curtea de Conturi si impotriva BCR-BPL si impotriva MDRAP. Urmeaza zilele astea si impotriva Raifeissen BPL si gata, sistemul bauspar a fost distrus de statul roman, adica exact de cel care l-a infiintat.
      Am zis, pentru cine are chef, ca se pare ca doar de chef tin lucrurile in tara asta, este cel mai bun studiu de caz care s-ar putea face privind „colaborarea loiala” a institutiilor statului impotriva cetatenilor lui.
      Exista riscul sa nu mai ajunga banii pentru pensiile speciale ale magistratilor si pentru cele virtuale, tot speciale, ale angajatilor Curtii de Conturi si au gasit aceasta solutie de a face economii de bani publici din alta parte (primele de stat bpl) pentru a-si asigura lor finantarea.
      Aceasta manevra abuziva de a lasa fara drepturile contractuale legale 500.000 – 600.000 de clienti bpl, adica pe toti, demonstreaza cu varf si indesat caracterul de stat mafiot al Statului Roman si contrazice cat se poate de evident existenta asa-zisului stat de drept.
      Dar cui ii pasa?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • O, da, păi ei se servesc ca frații în dauna fraierilor pe spinarea cătora se rică

  7. „În acest context au fost consultați toți judecătorii ICCJ prin intermediul președinților de secție, care au procedat la comunicarea adresei MJ către judecatori, precum și discuții individuale”, a se arată într-un comunicat al ÎCCJ”.

    Astia nu au adunare generala ca toate instantele? Aici adunarea generala se pronunta prin vot. Cine garanteaza ca presedintii de sectie sau presedinta Inaltei au comunicat adevarul?
    Incredibil!!!

  8. Cu alte cuvinte, le-au transmis politicienilor ca daca vor in continuare sa fure, sa omoare oameni pe trecerea de pietoni sau sa-si bata joc de lege cum vor ei si rudele lor atunci ar face bine sa pensioneze magistratii dupa 20 de ani ca la imbatranesc copiii si nu apuca sa-i angajeze in sistem.

    Jenant, sa iesi sa lupti pentru independenta si apoi sa te milogesti sa fii pensionat la 45 de ani. OK, iesi la 45 de ani, dar fara pensie speciala, doar pe contributie. Pensia speciala, dupa ce ai facut 60 de ani, de pilda si asta numai daca ai activat in sistem cel putin 20 de ani.
    In plus, sa-si voteze si instalatorii varsta de pensionare, si croitorii si programatorii, toata lumea cred ca este de acord sa iasa la pensie mai repede,nu?

  9. Nu vă e rușine deloc , domnilor magistrați ? Cătălin Predoiu a făcut o prostie cât palatul parlamentul cu întrebările astea. Nu trebuie întrebați, legea trebuie să fie egală pentru toți. Pensiile după contribuție, pensionarea la 65 de ani, salariul în funcție de posibilitățile țării.

    • Ma insel eu, sau Catalin Predoiu, asta, a mai facut prostii si in vechiul mandat de ministru??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. Arama pe față. De necrezut, câtă batjocură, lăcomie, ticăloșie. Cârdășie cu politrucii. Și ne mai mirăm că marii corupți scapă ca prin minune de rigorile legii. Să vă fie rușine, domnilor magistrați! Erați ultima noastră speranță că țara asta se va însănătoși.

    • Tu pe ce lume traiesti de-ti pusesei speranta in magistrati?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ce-au facut inainte de ’89, aia au facut si dupa, pana in zilele noastre.
      Doar banii conteaza pentru ei, ce n-ati inteles?! Banii sub forma de orice: de indemnizatie, de sporuri, de gratuitati, de subventii, de pensii speciale, etc., care sa le asigure traiul fara griji si lor dar si odraslelor lor scumpe.

  11. Eu cred că marile tunuri nu puteau exista fără girul SRI și al justiției. Activitatea SRI este de prevenție și? Bani plătiți la CEDO de România( noi) pt. vicii de procedură ( incompetență), dosare clasate pt. depășirea termenelor… Vouă, la locul de muncă, v- ar fi acceptat ceva de genul?

  12. E și normal să dorească Secția Specială … toți judecătorii s-au saturat de dosare deschise la comandă de codruța la DNA … mii de dosare pentru magistrați … doamne ce ticăloși au fost ăia de la DNA … în ce țară am trăit …
    Și voi toți, sekuriștii de mai sus care le cântați în strună sekuriștilor ce conduc încă această țară, o să va mai luați o vreme leafa de la Sri până se va înțelege la toate nivelele în societate că serviciile secrete trebuie să se ocupe de “Siguranța naționala” și nu de plătit propaganda – gen postaci pe net sau realitatea tv. Ei, după ce se va schimba asta, cu toții va trebui să vă căutați de lucru.

  13. La munca, sclavilor! Trebuie sa ne platiti pensiile!

  14. Ah, la naiba, am citit „ÎCCJ a votat pentru pensionarea magistraților după 20 de ani de mediocritate”.