Imagine rară: Un student a găsit și fotografiat ouă de dropie lângă Salonta, în județul Bihor
”Pentru noi, poza asta va intra în istorie. Iată primul cuib de dropie (𝑶𝒕𝒊𝒔 𝒕𝒂𝒓𝒅𝒂) care a fost consemnat nu doar la Salonta, dar și în întreaga Românie din ultimele decenii. Fotografia ne-a fost trimisă săptămâna trecută de Ioan Matiu jr. , student la Medicină veterinară, care a descoperit cuibul întâmplător, în timpul unor munci agricole”, au scris reprezentanții ONG-ului româno-maghiar The Nature Corner, pe Facebook.
Informația a fost confirmată pentru G4media.ro de Societatea ornitologică română. ”Da, așa este. Vestea s-a răspândit rapid în comunitatea biologilor de la noi”, au declarat reprezentanții Societății ornitologice române.
Potrivit The Nature Corner, observațiile din teren din ultimii 13 ani confirmă existența unei populații transfrontaliere de dropii, în jur de 40-50 de exemplare, în zona Salontei, Bihor. După anii 90, specia a fost considerată dispărută în România. Vezi aici un timeline cu evoluția speciei în țara noastră.
The Nature Corner realizează un proiect de conservare, protecție și promovare a valorilor naturale în zona de graniță Salonta-Békéscsaba, finanțat de UE și guvernele român și maghiar.
Foto: ouă de dropie în România; Sursa: Facebook/The Nature Corner
Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii