Imagini video surprinse în Indonezia dovedesc că un mamifer străvechi care depune ouă, considerat pierdut, nu a dispărut
Oamenii de știință au filmat pentru prima dată un mamifer străvechi care depune ouă, demonstrând că nu a dispărut, așa cum se temeau, notează BBC.
O expediție în Indonezia condusă de cercetătorii de la Universitatea Oxford a înregistrat patru clipuri de trei secunde cu echidna cu cioc lung Attenborough.
Cu țepi, blană și cioc, echidnele au fost numite „fosile vii”.
Până în prezent, singura dovadă a existenței acestei specii „zaglossus attenboroughi” era un specimen de muzeu vechi de zeci de ani de la moartea unui animal.
„Am fost euforic, întreaga echipă a fost euforică”, a declarat doctorul James Kempton pentru BBC News despre momentul în care a observat echidna Attenborough în imaginile filmate cu o cameră.
„Nu glumesc când spun că totul s-a rezumat la ultimul card SD pe care l-am privit, de la ultima cameră pe care am colectat-o, în ultima zi a expediției noastre.”
Dr. Kempton a condus o echipă multinațională în expediția de o lună care a traversat porțiuni neexplorate anterior din Munții Ciclopilor, un habitat aspru de pădure tropicală aflat la peste 2.000 de metri deasupra nivelului mării.
Pe lângă faptul că a găsit „echidna pierdută” a lui Attenborough, expediția a descoperit noi specii de insecte și broaște și a observat populații sănătoase de cangur de copac și păsări de paradis.
În afară de ornitorincul cu cioc de rață, echidna este singurul mamifer care depune ouă. Dintre cele patru specii de echidna, trei au ciocuri lungi, echidna Attenborough și echidna vestică fiind considerate în pericol critic de dispariție.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii