G4Media.ro

Împărțirea anului școlar în module menține România în topul țărilor europene cu…

Foto: Pexels.com

Împărțirea anului școlar în module menține România în topul țărilor europene cu cele mai puține zile de școală în 2022-2023, chiar dacă anul a început mai devreme / Locul 3 în rândul țărilor cu cele mai multe zile de vacanță

România se menține în rândul țărilor europene cu cele mai puține zile din an dedicate școlii, reiese dintr-un raport privind organizarea anului școlar 2022-2023, publicat în urmă cu câteva zile de rețeaua europeană Eurydice. Acesta arată că, la nivelul școlii primare, România este pe locul trei în rândul țărilor cu cele mai multe zile de vacanță în acest an școlar, depășind inclusiv numeroase țări din sudul continentului, care, din rațiuni geografice și economice, au vacanțe de vară mai lungi.

Spre deosebire de rapoartele similare din anii anteriori, care au avut ca element de referință numărul zilelor de școală din țările Europei, actualul raport Eurydice se bazează pe numărul zilelor de vacanță.

  • Edupedu.ro semnala încă din martie 2022, când a fost decisă structura noului an împărțit în cinci module, că acesta urma să aibă un număr similar de zile de școală cu cel anterior, anume 167, în pofida faptului că începea mai devreme (5 septembrie). Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea, până atunci, că-și dorește schimbarea organizării anului școlar pentru a exista mai multe zile de școală: “Îmi doresc o perioadă de cursuri cât mai lungă”, spunea el în ianuarie a.c..
  • Numărul zilelor libere ar putea să crească pentru anul 2023, potrivit unui proiect pus în consultare publică de către Ministerul Muncii. – detalii aici

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Și care e problema?Eu cred că voi nu înțelegeți că nu asta e problema sistemului.

  2. s-a dat ordin in tara asta ca nimeni sa nu-l mai depaseasca pe analfabetul ma ciuca.

  3. Daca reusim sa trecem pe locul intai la zile de vacanta, cu siguranta vom egala si la calitatea invatamantului cele doua tari care ne depasesc momentan – oricare ar fi alea…

  4. G4media si Stefan Palarie nu vedeti problema de fond a invatamantului? Daca avem 10 zile in plus sau in minus schimba cumva calitatea?
    Fara bani…..nu se poate face nimic serios in educatie! Cand o sa avem pib alocat invatamantului simialar cu Franta, Finlanda etc atunci se mai pote schimba ceva!