G4Media.ro

Împărțirea între munca de acasă și sarcinile de îngrijire a copiilor, în…

Foto: UNICEF

Împărțirea între munca de acasă și sarcinile de îngrijire a copiilor, în școala la distanță, le afectează mult mai mult pe femei decât pe bărbați – analiză Eurydice

Munca de acasă și îngrijirea copiilor care urmează școala online au fost fenomene resimțite de femei și bărbați deopotrivă, dar povara cea mai mare asociată cu acestea a fost suportată de femei, afirmă o analiză publicată pe platforma europeană Eurydice, care analizează o serie de rapoarte și studii publicate pe parcursul anului. Situația face ca avansurile de zeci de ani către egalitatea de gen să fie amenințate, potrivit sursei citate.

Analiza urmărește impactul suportat de părinții care au trebuit să facă două lucruri simultan, în pandemie: se muncească de acasă și să aibă grijă de copiii trimiși să învețe la distanță. Este citat un recent raport al UN Women, care sugerează că pandemia poate șterge 25 de ani de creșteri în egalitatea dintre femei și bărbați: deși au împărțit dificultățile, povarea cea mai mare, în privința treburilor domestice și a supravegherii copiilor în timpul școlii, a căzut mult mai mult pe umerii femeilor.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. In societate impartirea in muncile grele si periculoase (ocupate peste 70% de barbati) ii afecteaza mai mult pe barbati decat pe femei.
    Statistic peste 90% din accidentele mortale ii afecteaza pe barbati.

    Dar da, e greu sa te ocupi de un nou nascut , because marxism…

    • ”because marxism” e atâta misoginism, de fapt, ăștia sunt cei care au supt la sânul partidului comunist, crescuți cu bătaia ruptă din rai de tați alcoolici și autoritari care i-au învățat să urască femeile.

    • Cand adevarul nu sustine ideologia stangisto marxista sau oportunismul si privilegiile urmarite ori cand barbatii nu tolereaza campania de denigrare in masa lansata de cateva femei frustrate, bagam cuvantul magic ”misoginsm”, because man hating feminists and lesbians , becouse blaming and shaming functioneaza cu barbatii sub papuc, mai ales in Romania…

      Men never put up with BS, get used with it !

  2. Așa e mamele indiferent de statul social sunt diferite față de bărbați, nu vor fi cel puțin acum egale cu bărbații doar dacă revenim la epoca matriarhala dă l în plm de patriarh, poate vine prea „cocoșată” de șef și intră în depresie, bețivul nesatisfăcut dă o gheară în baie să și nu deranjeze nevasta venită târziu de la „job” sau la cocote feminine că mai nou trebuie să introducem și cocotele masculine să nu cumva să ne autodiscriminam să nu cumva să recurgem la acte disperate și îndreptate împotriva noului cod de conduită morală și creștină…………

    • Ca să-și poată da lumea seama cine e trogloditul ăsta misogin iată ce a postat acest czc acum câteva zile:
      • czc
      8.12.2020 la ora 11:53 pm
      la 45 cât am încă nu au început să mi se miște plăcile tectonice
      il prefer pe Moromete nu pe zdreantza cu fainosag sau bănățeanul alienat, bucur get beget din codrii vlăsiei nu venetic
      vrea fimiu să se n soare, decât să i dau bani de lăbăreală
      eu am depus 3 jurăminte de soim, pionier și militar, îmi pare rău că nu îl am și pe ăla de UTC ist

  3. si asta e raspunsul cuprins in intrebarea , din mintea mea.

    cuprins in enunt.

    da . empati.

    🙂

  4. Nu mai d on ați bani că g 4 m eedia e sponsorizata publică doar c omentariile care le coo nvin ce e bine scris elimină

  5. Vai sărmanele muieri….

  6. Vai sărmanele muieri….

    • ”Vai sărmanele muieri” care fac pe ”bărbații”, cum sunt postacii care trollează pentru mafia PCR-FSN-PSD.

  7. Ma uitam la oamenii care colecteaza gunoaiele; nici o femeie. La fel cu constructorii de pe autostrada, constructorii de cladiri; nici o femeie. In statiile de wastewater management, femeile sunt la birou or work from home iar numai barbati sunt la bazele unde rahatul solid este ranit cu mici excavatoare in cuptoare pentru a fi ars. Scarbele care se plang ca au oportunitatea de a lucra de acasa si a-si ajuta copii sa invete sunt doar scarbe.

  8. Nu mă mir că țara asta este cu mentalitate de Evul Mediu. Citind comentariile, observ cât respect și considerație au românii pentru mame, pentru educație, pentru copii. Misoginismul e greu de vindecat.

  9. Articolul spune că e vorba de familii în care ambii părinți au lucrat de acasă, nu de bărbați care erau plecați la muncă. Deci ambii părinți au lucrat din aceeași casă, de sub același acoperiș, iar unul dintre părinți (femeia) a muncit mai mult la treburi casnice și a avut mai mult timp grijă de copii.

    Cât de analfabet funcțional poate fi un om care nu înțelege că x ore firmă + y ore treburi casnice + z ore copii este mai mult decât x ore firmă, ba mai vine cu argumente că stai să vezi, el era pe șantier, ea era acasă, deși scrie clar că nu asta era situația?

    • Faptul ca povara construirii casei, acoperisului, fundatiei si instalatiilor din casa in care locuiesti a cazut in societate mai mult pe umerii barbatilor decat a femeilor, cu toate riscurile implicite, nu te deranjeaza, sau nu-ti doresti egalitate si reprezentare egala?
      Ah, da, egalitate doar cand e convenabila, alfel nu ne priveste…Egalitate la scutece dar nu la carat mobila.
      E vorba despre ipocrizia generala a feminismului de tip selectiv-oportunist nu doar despre acest studiu particular!
      Si nu uita ca strada pe care pasesti a fost construita de barbati, daca va place sa impartiti lumea dupa principii identitare.