G4Media.ro

Impozitul asupra multinaționalelor „va fi implementat” în Europa, cu sau fără Ungaria,…

Sursa foto: Twitter/ Bruno Le Maire

Impozitul asupra multinaționalelor „va fi implementat” în Europa, cu sau fără Ungaria, afirmă Le Maire

Impozitul minim de 15% pe profiturile multinaționalelor „va fi pus în aplicare” în Uniunea Europeană cu sau fără Ungaria, care se opune prin veto adoptării de către cei 27 a acestei reforme negociate la nivel mondial, a declarat joi ministrul Economiei, Bruno Le Maire, citat de Le Figaro.

„Nu voi renunța niciodată la această chestiune și această impozitare minimă va fi pusă în aplicare în lunile următoare, cu sau fără acordul Ungariei”, a declarat el în cadrul unui briefing de presă privind rezultatele președinției franceze a Uniunii Europene (FPEU) în materie economică și financiară.

Adoptarea unei directive în unanimitate de către statele membre în timpul acestei președinții semestriale, care se încheie joi, a fost unul dintre obiectivele prioritare ale Franței. Însă cei 27 se confruntă cu un blocaj din partea Ungariei, care, la jumătatea lunii iunie, a invocat impactul războiului din Ucraina asupra economiei pentru a se opune directivei. „Iau acest blocaj din punct de vedere filosofic dintr-un motiv foarte simplu: toată lumea știe că blocajul final al Ungariei nu are absolut nimic de-a face cu impozitarea minimă a companiilor”, a declarat Bruno Le Maire.

Lupta cu Comisia Europeană

Ungaria se luptă cu Comisia Europeană pentru a debloca subvenții UE în valoare de 7,2 miliarde de euro pentru planul său de redresare, care a fost blocat din cauza unei lupte inadecvate împotriva corupției. „Lucrăm cu (comisarul european pentru afaceri economice) Paolo Gentiloni la soluții alternative care să permită statelor care doresc să adopte un mecanism european pentru a pune în aplicare acest mecanism de impozitare minimă fără Ungaria”, a declarat ministrul francez.

O opțiune ar putea fi utilizarea unui mecanism de cooperare consolidată în anumite domenii, care necesită doar acordul a nouă state membre. Impozitul minim global este doar o parte (cunoscută sub numele de pilonul 2) a acordului încheiat anul trecut de 140 de țări, inclusiv Ungaria, sub auspiciile OCDE. Primul pilon, care îi vizează în special pe giganții din domeniul digital, prevede impozitarea companiilor în locul în care acestea își realizează profiturile, pentru a pune capăt anumitor practici de evaziune fiscală.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Asa da , puteti sa ignorati Ungaria. Pana iese singura din UE . Ca de dat afara nu e posibil

    • Daaaa! I-a nenorocit pe unguri. Dacă Ungaria nu aplica cei 15% ghici cam câte investiții o sa atragă? Ultima oară când am fost in Ungaria am văzut o fabrica audi, una daimler benz, am auzit ca acum se mai face și una de baterii… acum e rândul tău sa le enumeri pe alea din România… ce o sa mai rămână din ele, am auzit ca Dacia se cam inchide, Ford se da la turci…

    • Comunistilor le plac impozitele si taxele.Sa luam de la oamenii productivi si sa dam la lepre.

  2. „mecanism de cooperare consolidată în anumite domenii, care necesită doar acordul a nouă state membre”: Adica tarile care doresc se angajeaza sa faca parte din aceasta organizatie in interiorul UE. Ungaria poate sa faca si ea parte din astfel de organizatii cu Turkmenistan, Tadjikistan etc

    • Alt comunist si tu.Sa punem taxe si impozite si pe aia care mai produc cate ceva ca trebuie sa intretinem leprele cu productivitatea altora.

  3. eheiii buturuga mica rastoarna carul mare. In sfarsit unul care blocheaza anomaliile celorlalti.