G4Media.ro

Impozitul pe proprietate este ”cartoful fierbinte” din coaliţia de guvernare, afirmă ministrul…

Vedere aeriana a Bucurestiului. Inquam Photos / David Muntean

Impozitul pe proprietate este ”cartoful fierbinte” din coaliţia de guvernare, afirmă ministrul Finanțelor

Impozitul pe proprietate este ”cartoful fierbinte” din coaliţia de guvernare, a afirmat, luni seară, ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, precizând că se discută pe mai multe paliere, transmite News.ro.

”Proprietatea este apărată de Partidul Naţional Liberal, fiindcă este în centrul doctrinei liberale acest lucru şi e firesc ca fiecare partid să lupte pentru principalele elemente de doctrină şi să nu se abată de la ele”, a afirmat, luni seară, la Digi 24, Marcel Boloş.

Ministrul Finanţelor a precizat că discuţiile legate de impozitul pe proprietate se poartă pe mai multe paliere.

”Discuţiile sunt pe diverse paliere. Întâi de toate, un prim palier de discuţii este cel referitor la valoarea proprietăţilor imobiliare. Un alt palier de discuţii este cu privire la cota acestui impozit pe proprietate. Apoi, alt palier în discuţie, argumente pro şi contra pentru ca acest impozit pe proprietate să fie eliminat sau în continuare să existe acest impozit pe proprietate”, a precizat ministrul.

Acesta a explicat, însă, că impozitul pe proprietate este cartoful fierbinte al discuţiilor din coaliţie şi nu s-a ajuns la un acord.

”Nu aş vrea să mă pronunţ asupra unui subiect care este un cartof fierbinte. Când va exista consens… E până la urmă o chestiune asupra căreia, cu argumente pro şi contra, din partea partidelor de coaliţie, se va ajunge la o decizie (…) Potrivit este să anunţăm atunci când decizia va fi finală din partea coaliţiei. Dar, repet, discuţiile sunt pe cele trei paliere valoarea proprietăţilor imobiliare, atât cumulată cât şi individual, cota de impozit pe proprietate şi dacă acest impozit pe proprietate să fie, cu argument pro şi contra introdus, sau neintrodus. Acestea sunt subiectele care sunt discutate aprins în coaliţie. Să vedem cum se va finaliza tot acest demers”, a mai afirmat ministrul.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Normal, se luptă să-si salveze LOR averile. Este criză, dar nu chiar atât de criză!

  2. asa e cand ai 6 case si un partid fara coloana dupa chipul si asemanarea uni presedinte tradator, nu vrei impozit
    .. si eu credeam ca liberalii astia sunt pro mediul de afaceri

  3. Să fim serioși. Nu se discută nimic APRINS în coaliție. Se execută doar comenzile lui Ciolacu.

  4. Cu pensiile speciale ați rezolvat-o, nu? Nu vă atingeți de ele, corect?

  5. Dupa astfel de cerinte ale liberalilor, se mai mira PNL de ce scada drastic in sondaje, ca este posibil ca la euro si parlamentare sa aiba un procent co o cifra , poate chiar sub 5 % .
    – impozit pe lux, pe marile proprietati, pe masini de lux, pe case de lux peste 500.000 euro, sa fie cat mai mic, daca se poate 0 (zero);
    – impozit pe dividende cat mai mic ( este mare 10%, ca doar in Irlanda este 58%, in Anglia este 38 %, etc Olanda, Danemarca, etc ;
    – impozitul pe micro de 3% pe venituri peste 300.000 lei / an, este prea mare, enorm , ca doar evaziunea fiscala in Romania nu exista , dar este cvasigeneralizata . Pt ca in conditiile ca se ajunge la un venit de 300.000 lei/an , doar din vanzarea zilnica a doar 200 paini si a 40 de beri ( doar 2 produse, ca restul este obligator sa fie evazionate ), nu exista evaziune, si organele de control ale ANAF, Antifrauda fiscala, Politia evonomica, trebuiesc reduse, daca se poate desfiintate .
    – sa fie facilitati fiscale cat mai multe, dar fara sector de stat ;
    – cumul pensie cu salariu, indeosebi pt pensionarii speciale, si indeosebi in organe centrale ;
    DAR, pt cetateanul simplu nici o cerinta :
    – nici un cuvant din partea lor pt indexarea cel putin cu inflatia din an 2021 a pensiilor bazate pe contributivitate, daca se poate sa fie 0 (zero), ca despre majorare, daca aceata este NEGATIVA , cu minus ;
    – sa se dea afara cat mai multi bugetari ;
    -majorare salarii, tot cu minus ;
    – sa nu auda de plafonare preturi si tarife ( ca in Franta sint plafonate peste 5.000 produse, iar marea criza din America anilor 30-33, s au plafonat toate produsele, etc ) ;
    – adica nici un cuvant de salariati si pensionari, ei trebuie sa suporte austeritatea .
    Astea sunt lucruri pe care le cred majoritatea cetatenilor .
    Si mai cred ca astfel , fara pic de empatie pt cetatean, liberalii se indreapta abitir catre procene co o cifra !