G4Media.ro

Impreciziile din explicațiile lui Marcel Ciolacu în legătură cu studiile sale /…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Impreciziile din explicațiile lui Marcel Ciolacu în legătură cu studiile sale / Ce informații suplimentare apar în CV-ul actualizat de liderul PSD

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a actualizat CV-ul, o versiune completată fiind publicată, joi, de site-ul Digi24.ro, după ce G4Media.ro a dezvăluit că a început o facultate privată la 24 de ani, dar a dat examentul de licență abia 9 ani mai târziu. Contactat săptămâna trecută, premierul desemnat nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro pentru a clarifica situația studiilor sale.

În noul CV publicat astăzi de Digi24.ro apare o informație nouă legată de studii: absolvirea, în 1986, a Liceului de Filologie-Istorie ”Mihai Eminescu” din Buzău. La capitolul facultate, deși Universitatea Ecologică București a transmis oficial G4Media.ro faptul că actualul premier a obținut diploma de licență în 2004, în noul CV apare termenul ”Licență” în 1995, atunci când, de fapt, Ciolacu doar a absolvit cursurile, fără susținerea examenului.

O corecție apare la studiile postuniversitare de specialitate despre care G4Media.ro a dezvăluit ieri că în CV-ul de pe site-ul Camerei Deputaților figurau ca începute în 2003 (înainte de susținerea examenului de licență) și terminate în 2004. În noul CV, Ciolacu a scris că ”perioada” în care a frecventat aceste studii este 2004.

Pentru perioada 1988-1990, este menționat faptul că Marcel Ciolacu a fost angajat la Întreprinderea Electronică Industrială București. De asemenea, în plus față de CV-ul vechi, mai apare faptul că, între 1992 și 1998, a fost antreprenor, administrator și asociat la mai multe companii private.

După votarea Guvernului, Ciolacu a fost întrebat de jurnaliști despre studiile sale și a declarat că, înainte de 1989, a picat examenul la Facultatea de Drept și, apoi, a plecat în Armată. El a adăugat că, după lăsarea la vatră, a lucrat ca muncitor – perioada de la Întreprinderea Electronică Industrială – iar după Revoluție a devenit, în final, student la Drept (în 1991) și s-a lansat în afaceri private, inclusiv în una de comert import-export cu Israel.

El a sugerat că nu și-a dat examenul de licență deoarece era concentrat pe afacerile sale și a adăugat că, în final, la acest examen a luat nota 9 și că deține și în prezent un exemplar din lucrare.

Context

Marcel Ciolacu a dat joi explicații referitoare de golurile din cv-ul său legat de studii, după ce G4Media a arătat că el a luat licența la nouă ani de la absolvirea unei facultăți private, autorizată provizoriu. Ciolacu a spus că ”mi-am asumat decizia, am făcut lucrurile în ritmul meu”, spunând că după ce a terminat facultatea a intrat în afaceri și și-a finalizat studiile cu licență după ce ”s-a plictisit să facă afaceri”.

El a mai spus că motivul pentru care a început facultatea la 24 de ani este că după ce a terminat liceul în comunism a picat primul examen de admitere la facultatea de drept, ceea ce a avut ca efect încorporarea în serviciul militar (în perioada comunistă, stagiul militar era obligatoriu, durând 2 ani pentru bărbații fără facultate – n.red.).

”După ce am terminat liceul am dat admitere la facultatea de drept și nu am intrat. Pe vremea aceea a fost obligatoriu să mă duc în armată. A venit Revoluția (din decembrie 1989 – n.red.), m-a căsătorit, apoi am făcut facultatea. Între timp frații mei s-au căsătorit, au apărut nepoții și am mers spre zona privată. Am lucrat ca angajat la o firma româno-israeliană de import-export, am muncit și ca muncitor, apoi mi-am făcut propria companie.

După ce am cumpărat toată concurența, după 7 ani, a apărut copilul și ne-am luat un apartament cu două camere pe strada Viitorului și ne-am închis balconul, m-am hotărât că m-am plictisit să fac afaceri. Mi-am terminat studiile, am intrat în administrația locală, am devenit prefect interimar, am pierdut alegerile, am devenit viceprimar, am condus cea mai mare companie municipală. Acesta e marele secret, marile lucruri ascunse. Deciziile mi le asum. Am luat nota 9 la licență (…) La doctorat am fost exmatriculat. E singurul lucru neterminat din viața mea. Vă promit că îl termin când ies din politică”, a spus Ciolacu după ce guvernul pe care îl conduce a primit votul de învestire în Parlament.

Citește și

Studiile premierului desemnat Marcel Ciolacu: Diplomă de licență la 9 ani după absolvirea facultății, studii postuniversitare înainte de examenul de licență, exmatriculat de la doctorat / Alte câteva semne de întrebare fără răspuns

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Iohannis a picat (si) proba practica la examenulRomania educata.

    • Nivelul de educatie si competenta al ministrilor si PM psd-isti este in cadere libera.
      Ciolacu are o facultate pe bani, facuta tarziu, iar urmatorul PM psd-ist va avea doar bacalaureatul.

  2. – toata lumea stie ce se invata la clasa E, in 1986, la liceul la Clasa de Filologie-Istorie. Acolo ajungeau cei care luau nota de trecere la admiterea la liceu. De unde si dorinta ca apoi, mai tarziu, sa se angajeze ca „muncitor „.
    „intre 1992 și 1998, a fost antreprenor, administrator și asociat la mai multe companii private” asa ca s-a gandit ca e OK sa plateasca si sa primeasca si el „o diploma”.

  3. Va veni si ziua cand il vom intreba pe premierul de atunci cand si daca si-a luat bacul, cate clase are, daca stie sa citeasca samd.

  4. Daca cei mai tineri nu stiu, va precizez eu, ca pe vremea lui Ceausescu, nu puteai sa absolvi un liceu in Buzau si sa te angajezi in Bucuresti, pentru ca nu te angajai decat cu repartitie de la liceu si in localitatea unde aveai domiciliul. Bucurestiul, la fel la majotitatea oraselor mari erau inchise, nu se faceau angajaripentru oamenii cu domiciliul in alta localitate. De aceea, in ultimii ani, (1986-1989) de exemplu la politehnica cei din Bucuresti dadeau examen la seral, pentru a ramane in oras dupa absolvire. Dar ce sa zic, domnul Ciolacu o fi avut vreo pila in Centrala (cei care se angajau in acele vremuri cunosc ce inseamna Centrala) de s-a angajat in Bucuresti cu un liceu de filologie -istorie la Electronica.

  5. Cei care au inventat facultatile private atunci dupa ’90 au stiut ca era singura modalitate de a transforma un plutonier in ofiter… si apoi General.
    Evident, au profitat multi alti… Prof. univ. dr. ing. Dr. h. c. Fănel IACOBESCU e living thing ca nimic rau nu li se poata intampla impostorilor…

  6. Nea Gica este mandru ca-l conduce un pr0st 😂😂

    • mai nasol ca niciun destept in adevaratul sens al cuvantului nu ar accepta sa lucreze pentru un „p0st”… asa ca-S mai multi!

  7. Nea Gica. …. rsti în aceiași situație ca ciolacu? La fel de pro.st și de fudul? Prea ii ții apărarea!

  8. A făcut multă școală tractoristu Marcel , nu știu ce -l mai tot întreabă presa de studii , nu e clar la cat de agramat e ,ca are numa 4 clase pe bune , restul la fără frecvență ?! Da după Veorica și Ciucă , Marcel pare “doctor “ !

    • rau este ca multi sunt convinsi ca este. iar vom abea prezidentiale gen iliescu-vadim/johanis-dancila.

  9. Ce-i mos tilica,amintirile te bantuie?Lampasul si bata le mai ai?Salopata e bine ascunsa?

  10. Nea Gică matali la cum scrii ai fost la aceeași școală ajutătoare ca Nea Marcel , el încă era acolo pina la 40 de ani când a venit la PSD și partidul la făcut “ doctor “ fără să mai treacă pe la școală !

  11. In Romania, tara tuturor posibilitatilor, nu trebuie scoala sa ajungi prim ministru. Si apoi presedinte. Tot ce trebuie sa faci e sa promovezi clasele si facultatea psd.

  12. Ciudat cum a fost ciolacu mare revolutionar la Buzau cand in timpul „revolutiei” el muncea la o fabrica din Bucuresti.

  13. Podcast „Justitia reala din Romania” Despre dosarul Revoluției 3 #revolutia #euiesinstrada #carlsonderomania #carlsontucker #eusunthaiduculmarius Vicentiu Marius Coltuc #podcast