În Anglia, un apel la prudență “extremă” în ceea ce privește trans-identitatea în rândul tinerilor: „Toxicitate excepțională a dezbaterii”
Acest raport așteptat cu nerăbdare promite să stârnească dezbateri. Miercuri, un medic pediatru a cerut o schimbare de abordare în ceea ce privește îngrijirea acordată tinerilor transsexuali din Anglia, îndemnând la o prudență extremă, în special în absența unor „date fiabile” privind tratamentele hormonale, transmite agenția AFP, citată de boursorama.com.
Studiul a fost comandat de NHS în 2020, ca răspuns la o creștere bruscă a numărului de copii și tineri care își pun întrebări cu privire la sexul lor și care se prezintă la serviciile de sănătate în căutare de ajutor.
Fenomenul a dus la bătălii juridice intens mediatizate în ultimii ani și la decizia de a închide singura unitate specializată administrată de stat, în urma unor relatări despre îngrijitori aflați sub presiune și tratamente precipitate. Acesta urmează să fie înlocuit de centre regionale.
Este o problemă extrem de controversată în Marea Britanie, ca și în alte țări. Autoarea raportului, medicul pediatru Hilary Cass, deplânge „toxicitatea excepțională a dezbaterii” și spune că ea însăși a fost puternic criticată în timpul cercetărilor sale, care au durat aproape patru ani.
„Există puține alte domenii din domeniul sănătății în care profesioniștii se tem atât de mult să discute deschis despre opiniile lor, în care oamenii sunt defăimați pe rețelele de socializare și în care injuriile sunt un ecou al celor mai grave comportamente de hărțuire. Acest lucru trebuie să înceteze”, scrie ea.
Acest fost președinte al Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului a prezentat miercuri 32 de recomandări, care ar trebui să modeleze noile servicii ale NHS din Anglia pentru copiii și tinerii care au întrebări cu privire la identitatea lor de gen sau care suferă de disforie de gen.
Printre recomandările deja controversate din raportul de 400 de pagini se numără un apel la o abordare „holistică” pentru a determina nevoile acestor tineri. Aceasta ar trebui „să includă depistarea stării de neurodezvoltare, inclusiv a tulburărilor din spectrul autist, și evaluarea sănătății mintale”.
Luna trecută, NHS din Anglia a confirmat că blocantele de pubertate nu vor mai fi administrate tinerilor sub 16 ani în afara studiilor de cercetare.
După vârsta de 16 ani, serviciile de sănătate sunt îndemnate de raport să dea dovadă de „extremă prudență”. Ar trebui să existe „o justificare clinică clară pentru a furniza hormoni în această etapă”, fără a aștepta vârsta majoratului.
Fiecare centru regional ar trebui să dispună de un serviciu de urmărire pentru persoanele cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani „pentru a asigura continuitatea îngrijirii și sprijinului (pentru tineri) într-o etapă potențial vulnerabilă a vieții lor”, se arată în raport.
În cazul copiilor pre-puberi, este necesară o abordare „și mai precaută”. Cei care își schimbă pronumele sau prenumele la o vârstă fragedă ar putea experimenta un stres și mai mare când ajung la pubertate și, deci, urgența de a lua tratamente hormonale.
Regrete
Guvernul și presa conservatoare sunt foarte critice cu privire la revendicările asociațiilor de transsexuali.
Londra a blocat, de asemenea, un plan adoptat în Scoția pentru a facilita recunoașterea schimbării de sex începând cu vârsta de 16 ani.
Dar, la baza dezbaterii, Hilary Cass este îngrijorată de „calitatea slabă a studiilor publicate” și de lipsa „datelor fiabile” privind transidentitatea în rândul tinerilor: „Cercetarea i-a abandonat” pe tineri.
Pe parcursul cercetărilor sale, pediatrul s-a întâlnit cu tineri, părinți, cercetători, medici și alte persoane. De asemenea, ea a vorbit cu adulți care au făcut tranziția de gen și erau mulțumiți de viața lor, precum și cu alții care au făcut un pas înapoi și au avut „regrete profunde”.
În introducerea raportului, Hilary Cass se adresează tinerilor pe care i-a întâlnit și care au cerut acces cât mai curând posibil la blocantele pentru pubertate și la hormoni.
„Sunt conștientă că trebuie să fiți dezamăgiți”, scrie ea. Dar „este de neconceput să luați decizii care vă schimbă viața fără a fi capabili să cântăriți riscurile și avantajele pe care le prezintă acum și pe termen lung”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu