În Egipt, un convoi de ajutoare așteaptă de ore întregi să intre în Gaza prin trecerea Rafah / Procesarea e lentă pentru că atât Egipt cât și Hamas și Israel își exercită grade diferite de control cu privire la cine și ce poate intra în Gaza
Imaginile prezentate de BBC arată o coadă lungă de camioane care transportă provizii din Egipt și Turcia care așteaptă în orașul Arish, la punctul de trecere Rafah, către Gaza. În ultimele zile, punctul de control a fost închis din cauza bombardamentului aerian al Israelului asupra Fâșiei Gaza, care ar fi afectat partea palestiniană a trecerii.
Acest lucru a împiedicat oamenii să părăsească sau să intre în Gaza prin acest punct de control. De asemenea, ajutorul e blocat la graniță, iar agențiile de ajutor îndeamnă autoritățile să grăbească procedurile și să lase convoaiele să treacă.
Egipt, Hamas și Israel exercită grade diferite de control asupra cine și ce poate trece prin acest punct de control, ceea ce înseamnă că este adesea închis și procesarea poate fi lentă.
Mai multe guverne străine, inclusiv Marea Britanie și SUA, și-au îndemnat cetățenii din Gaza să se apropie de punctul de trecere Rafah, astfel încât să poată pleca când trecerea se redeschide. Ei au avertizat că orice redeschidere va dura doar pentru un timp foarte limitat.
Sâmbătă, oficialii americani au declarat că au lucrat pentru ca sute de palestinieni-americani să plece prin Rafah, deși rămâne neclar dacă au reușit.
De asemenea, și cetățeni ai României aflați în Gaza au fost sfătuiți să se îndrepte spre acest punct de frontieră, conform datelor transmise la Digi de un român cu dublă cetățenie, dar deocamdată punctul de frontieră este închis, iar civililor nu li s-a permis trecerea.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii