G4Media.ro

În Germania a fost inaugurată prima rafinărie de litiu din Europa, componentă…

Sursa: Unsplash.com

În Germania a fost inaugurată prima rafinărie de litiu din Europa, componentă cheie în producția de baterii pentru mașini electrice

AMG Lithium a inaugurat prima rafinărie de litiu din Europa la Bitterfeld-Wolfen, în Germania. Rafinăria a fost construită în puțin peste doi ani și a costat aproximativ 140 de milioane de euro, transmite Euronews, citată de Rador Radio România.

Majoritatea litiului din rafinărie provine din Brazilia. Sarcina rafinăriei este de a transforma materia primă în hidroxid de litiu compatibil cu bateriile mașinilor electrice. Uzina ar trebui să producă 20.000 de tone de hidroxid de litiu pe an, suficient pentru a alimenta 500.000 de vehicule electrice.

Litiul este o componentă cheie în producția de baterii pentru vehicule electrice (EV). Este un element foarte solicitat în urma tranziției globale către energia regenerabilă.

Ca răspuns la cererea în creștere, UE a propus un Plan de acțiune pentru materiile prime critice în 2020, care urmărește să reducă dependența Europei de sursele externe de aprovizionare.

În prezent, majoritatea vehiculelor hibride și electrice folosesc baterii cu litiu-ion. Administratorul delegat al AMG Lithium, Stefan Scherer, a afirmat că „dacă se dorește și o anumită performanță și autonomie în timpul conducerii, atunci bateria de litiu-ion este pur și simplu imbatabilă”.

În viitor, aici va fi produs și litiul extras din minele europene, precum cele din Portugalia și din Munții Metaliferi din sud-estul Germaniei.

Sursa: Euronews/ Rador/ Traducerea: Oana Avram

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Lumea civilizată trebuie să se izoleze economic de dictaturi. De China, Rusia, multe țări din Africa, majoritatea țărilor arabe.
    Poate oamenii din țările respective se vor trezi și vor schimba regimurile când vor vedea că rămân în preistorie fără tehnogia occidentală. Când vor avea pager în loc de smartphone.