G4Media.ro

În județul Covasna mor mai mulți urși decât oameni, în urma accidentelor…

Sursa foto: Pixabay

În județul Covasna mor mai mulți urși decât oameni, în urma accidentelor / 15 urși omorâți în accidente auto și de tren în județul Covasna / Primar: „Până nu vor ajunge urșii la București, nu o să se rezolve problema nici la noi”

Sunt de trei ori mai mulți urși morți în județul Covasna în urma accidentelor auto și de tren, a anunțat comisarul-șef al Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea, săptămâna trecută. Sunt 15 urși decedați în urma accidentelor, în 2023, mai mulți decât oamenii decedați în accidente rutiere în tot anul 2022, conform datelor preluate prin programul Tempo al Institutului Național de Statistică.

Comisarul-șef al Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea, a precizat că de la începutul acestui an cadavrele a 15 urși au fost descoperite în mai multe localități covăsnene, în vreme ce anul trecut au fost semnalate 5 astfel de accidente.

În privința oamenilor, în 2022, au decedat 13 persoane în județul Covasna, în urma unor accidente rutiere. În acest an, până în luna septembrie erau consemnate, conform datelor IPJ Covasna, 10 decese.

„În perioada 01.01 – 31.08.2023, la nivelul județului Covasna s-au produs 26 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 10 persoane și rănirea gravă a altor 21, ceea ce, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022, reprezintă scăderea indicatorilor dinamici privind accidentele rutiere grave și a persoanelor rănite grav, cu 12 a numărului de accidente grave și cu 17 a numărului de persoane rănite grav”, se preciza într-un raport al IPJ Covasna la începutul acestei luni.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, i-a transmis în luna septembrie o scrisoare preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în încercarea de a găsi o rezolvare pentru problema urșilor.

„Problema este una reală și, practic, este o oglindă a funcționării unui stat în care deciziile se iau într-un loc unde nu există problema (…) Până nu ajunge problema acolo unde se iau deciziile, nu se va găsi o rezolvare, pentru că vedem că există o cultură a luării deciziilor foarte heirupiste. Toată lumea știe că există o problemă în societatea românească, dar instituțiile nu se ocupă de acele probleme. Când se întâmplă o tragedie care trece peste un anumit nivel de interes al societății, atunci autoritățile își spun: hai că o rezolvăm. Nu poți rezolva de azi pe mâine o problemă sistemică, așa cum este problema consumului de droguri, problema condusului sub influența alcoolului, problema azilelor din țară, sau problema urșilor. Am ajuns în această situație pentru că domnul Cioloș, când a fost prim-ministru, a luat o decizie prin care a crezut că rezolvă o problemă. De fapt, el nu a rezolvat o problemă, ci a generat foarte multe probleme. La noi există această metodă, să spunem așa: atunci când o problemă ar trebui rezolvată la București, se spune: nu, nu, nu, problema nu e la noi, ci e la Bruxelles. Mergeți și rezolvați acolo. De aceea, i-am scris doamnei comisar european Ursula Von Der Leyen o adresă, ca să ajungă și acolo problema, dacă unii spun că acolo se rezolvă, dar nu acolo se rezolvă. În mod normal, se rezolvă la București. Dacă se dorește a se rezolva, se poate rezolva această problemă”, a explicat primarul.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Ai naibii ușri, masochiști! S-au înghesuit toți în județul lui Tanțoș cel negru în cerul gurii. Ciudată coincidență, urșii ăștia sinucigași. Poate le face cineva analize să vadă câți dintre ei au fost anesteziați și drogați și mutați apoi în mijlocul șoselelor

    • Drogati sau nu, important e ca nu mai sunt. Si daca nu mai sunt nici anul urmator n.o sa mai aiba pui.
      Un bun inceput, dar totusi inca prea putin.

  2. Árpád bacsi, putem trimite „urșile” la budapést ?

  3. Sa-i spuna cineva ca a venit unu’ in Snagov. Nici dupa ce ajung in Bucuresti nu se va rezolva problema. Un sfert din bucuresteni sunt consumatori de droguri, asa ca … sa stea primarul linistit, problema ramane nerezolvata.

  4. Din Covasna pana la Bucuresti va fi ras ca-n palma.Urșii nu vor sesiza diferența.

  5. Atât de mult a scăzut nivelul de trai în regiune, până și ursii se aruncă în fața mașinilor?

    În statele civilizate s-au construit garduri. La noi nimeni nu s-a gândit, ori sunt preferate trofeele de vânătoare?!

  6. Parcă-l văd pe ursu ciocănind cu lăbuța la fratele Marsel…

  7. Daca „romanurile” nu va dadeau in ultimii 30 de ani ministerul mediului sa defrisati republica separatista Tinutul Secuiesc,poate aveau si ursii aia unde sa stea.