G4Media.ro

În judeţul Vâlcea, spitalele nu reuşesc să cheltuie toţi banii alocaţi pentru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

În judeţul Vâlcea, spitalele nu reuşesc să cheltuie toţi banii alocaţi pentru investigaţiile medicale / CAS Vâlcea: ”Nu este posibil ca un furnizor privat de imagistică medicală să realizeze în iulie servicii de trei ori mai multe decât a reușit spitalul județean”

40% din fondurile alocate pentru investigațiile medicale paraclinice şi pentru internările de o zi vor fi returnați la buget după ce Spitalul Județean Vâlcea nu a reușit să-i cheltuie, relatează Agenția de presă Rador.

Alin Voiculeț, președintele CAS Vâlcea, dă exemplul unui cabinet de imagistică medicală, vecin cu spitalul județean, care a avut o activitate de trei ori mai mare decât instituția publică.

”Nu m-ar surprinde dacă investigațiile medicale, operațiile paraclinice efectuate de unicul furnizor de servicii medicale private nu ar fi peste serviciile medicale efectuate de aceste două unități sanitare publice. În condițiile în care dotările cu aparatură și personalul de specialitate nu sunt nici pe departe comparabile.

Nu este posibil ca un furnizor privat de imagistică medicală, vecin cu spitalul județean de urgență vâlcea să realizeze în iulie servicii de imagistică medicală de trei ori mai multe decât a reușit spitalul județean”, spune președintele CAS Vâlcea.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea susține că cauza e dată de lucrările de modernizare care se desfășoară în toate secțiile unității.

”Spitalul are în acest moment proiecte în derulare de reabilitare și modernizare la nivelul tuturor secțiilor, Noi suntem într-o situație fără precedent”, susține directorul medical al spitalului, Răzvan Costinea.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Probabil șefii sunt acționari la firmele respective. E plin peste tot de cabinete de imagistică, laboratoare, etc prin preajma spitalelor publice

  2. Nu reusesc din cauza ca spaga e mai mare decat costul la privat

    • @ Eroare umana – Nici macar, medicii sunt intr-un fel de incompatibilitate legala, lucreaza si la firmele respective. Si atunci, cand vrei sa te programezi pentru o investigatie la spital (stat), ti se spune din start ca va fi peste 2,3,6 luni, apoi iti sugereaza ca poti sa faci investigatia mai repede, chiar vis-a-vis de spital la un cabinet particular la care, surpriza, lucreaza chiar medicul din spital.

  3. Rafila aduce preoti in spitale.
    Asta a fost preocupare.
    Se inlocuiesc radiografiile cu spovedania.
    Si privatii vor prelua radiografia contra cost

  4. În alte țări casele de asigurări alocă aminte sume pentru serviciile medicale iar pacientul poate merge la orice privat și plătește doar diferența , dacă prețurile sunt mai mari.
    La noi trebuie să apelezi obligatoriu la unitatea cu contract dacă vrei să beneficiezi de compensare.
    Casa rămâne cu banii necheltuiți, iar asigurații plătesc din buzunarul lor investigațiile la privații fără contract .
    Nu e așa că suntem un popor de idioți ??

  5. Normal pentru că toți medicii își trimit pacienții la firma privată de unde se întorc bani în buzunarele lor sub formă de comision pentru fiecare pacient.
    De la spital se întoarce ceva??

  6. Romania.
    La spital, pe lângă faptul că oricât de mare ar fi salariile, șpaga e la ordinea zilei, iar doctorul te mai și trimite la el la cabinetul privat că spitalul „nu are” sau durează un deceniu până îți vine randul.
    Am patit-o de atâtea ori cu doctorii și personalul medical că am o sila instinctivă fata de ei.