G4Media.ro

În Marea Britanie a fost aprobat un nou tratament anti-COVID care “reduce…

Sursa foto: Pixabay

În Marea Britanie a fost aprobat un nou tratament anti-COVID care “reduce riscul de spitalizare și deces cu 79%”

Tratamentul cu Xevudy (sotrovimab), a fost aprobat de Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate (MHRA), după ce s-a dovedit a fi sigur și eficient în reducerea riscului de spitalizare și de deces la persoanele cu COVID ușor până la moderat, potrivit MHRA. Este al doilea medicament de acest fel aprobat în UK, anticorp terapeutic monoclonal, după molnupiravir.

“Dezvoltat de GSK și Vir Biotechnology, sotrovimab este un singur anticorp monoclonal. Medicamentul funcționează prin legarea de proteina spike din exteriorul virusului COVID-19. Acest lucru, la rândul său, împiedică virusul să se atașeze și să pătrundă în celulele umane, astfel încât să nu se poată replica în organism.” se spune în comunicatul MHRA.

Într-un studiu clinic, s-a descoperit că o singură doză de anticorp monoclonal reduce riscul de spitalizare și deces cu 79% la adulții cu risc ridicat cu infecție simptomatică cu COVID-19. Pe baza datelor din studiile clinice, sotrovimabul este cel mai eficient atunci când este administrat în stadiile incipiente ale infecției și, prin urmare, MHRA recomandă utilizarea sa cât mai curând posibil și în termen de cinci zile de la debutul simptomelor.

Ca și molnupiravir, sotrovimab a fost autorizat pentru utilizare la persoanele care au infecție cu COVID-19 ușoară până la moderată și cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea unei boli severe. Astfel de factori de risc includ obezitatea, vârsta peste 60 de ani, diabetul zaharat sau bolile de inimă.

Spre deosebire de molnupiravir, sotrovimabul se administrează prin perfuzie intravenoasă timp de 30 de minute. Este aprobat pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste care cântăresc mai mult de 40 kg.

foto: gov.uk
Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. „Reducerea riscului de spitalizare și de deces la persoanele cu COVID ușor până la moderat” –
    deci reduce riscul la cei care nu au nevoie oricum de spitalizare si oricum nu mor, ca de aceea se numeste forma usoara sau moderata. Pare util !

  2. Ca de obicei citesti si nu pricepi nimic ,dar totusi comentezi sa mai primesti o Eugenie. Se administreaza in forme usoare( adica la debutul bolii) si scrie clar ca persoanelor cu risc de a face o forma grava(obezi,diabetici,hipertensivi sau varstnici).

    • Vorbesti din auzite, dar ai auzit fals.
      Covidul nu incepe usurel vreo saptamana si apoi se agraveaza decat in povestile de la digi ale lui Mahler sau Marinescu. In realitate cei care fac forme grave se agraveaza repede , in primele 2-3 zile de la aparitia simptomelor. Deci ce spui tu nu are noima.

  3. Recomand sosonarilor antivaccinisti, in caz ca se infecteaza, sa nu recurga la aceste tratamente ca nu sunt suficient testate, sa nu fie cobaii industriei farma si sa nu imbogateasca firmele care produc aceste tratamente EXPERIMENTALE.
    Dati-i cu agheasma si cu duhul sfant, sunt cele mai bune.

    • stai linistit ca este 2100$ 🤣🤣🤣

    • Plus ca e perfuzie timp de 30 minute.
      Bagă Bill Gates de 1 milion de ori mai multe cipuri decât la vaccin.