În martie 2023 va avea loc pretestarea TALIS pentru profesorii români de gimnaziu / Ce presupune “Studiul internațional privind procesul de predare-învățare”, organizat de OCDE în peste 50 de țări
Pretestarea online a profesorilor români care participă la TALIS 2024 – Studiul internațional privind procesul de predare-învățare, “centrat pe mediul de învățare și pe condițiile de lucru asigurate profesorilor în școli”, va avea loc în luna martie a anului 2023, potrivit platformei oficiale www.talis-romania.eu. Detalii despre calendar și ce vizează întrebările din chestionar, mai jos, scrie EduPedu.ro.
- Nu se știe câți profesori români sunt vizați de această pretestare. Potrivit informațiilor oficiale, la testarea principală din 2024 vor fi aleși câte 20 de profesori și un director din 200 de școli eligibile pentru participarea la studiu. Acest lucru presupune completarea unui chestionar despre profesie, condițiile de lucru etc.
TALIS (Teaching and Learning International Survey), adică Studiul Internațional privind Procesul de Predare-Învățare, este susținut online și coordonat de aceeași organizație care se ocupă și de testările PISA ale elevilor de 15 ani, anume Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), la care România este în proces oficial de aderare din vara acestui an, inițiat în ianuarie.
Nu sunt încă date despre participare și eșantion, dar în 2018, la precedenta etapă TALIS, la testarea principală, au participat 3.658 de profesori care predau la nivel gimnazial și 199 de directori.
“Participanții la studiul TALIS sunt profesorii din învățământul gimnazial şi directorii şcolilor în care aceştia îşi desfăşoară activitatea. Prin răspunsurile oferite la chestionarele administrate în cadrul studiului, profesorii participanți au posibilitatea de a contribui la analiza sistemului educațional şi la dezvoltarea politicilor în domeniu”, scrie în prezentarea de pe talis-romania.eu, portalul oficial al testării în țara noastră, administrat de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE, fostul Institut de Științe ale Educației – ISE).
Articolul complet, pe EduPedu.ro.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu