În municipiul Brăila nu funcționează niciun centru de vaccinare. Primăria le-a organizat în sălile de sport ale școlilor și acum așteaptă ca Ministerul Educației să dea aviz pentru schimbarea destinației unităților de învățământ
Cele 11 centre de vaccinare anti-COVID-19 stabilite în municipiul Brăila nu sunt funcţionale în prezent, deoarece au fost amenajate în sălile de educaţie fizică din mai multe unităţi de învăţământ, iar Primăria Brăila a solicitat Ministerului Educaţiei aviz de schimbare a destinaţiei unităţilor şcolare care găzduiesc această activitate.
„În momentul de faţă, centrele de vaccinare anti-COVID din municipiul Brăila nu sunt funcţionale, deoarece se aşteaptă un aviz solicitat de Primăria Brăila de la Ministerul Educaţiei, privind schimbarea destinaţiei unităţilor de învăţământ care le găzduiesc aceste centre de vaccinare în săli de sport”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, col. Ştefan Stoian.
Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a declarat că, la nivelul municipiului Brăila, centrele sunt gata, doar că ele vor deveni funcţionale în momentul în care Ministerul Educaţiei va emite un aviz de schimbare a destinaţiei unităţilor de învăţământ care le găzduiesc.
„Schimbarea destinaţiei unităţilor de învăţământ, chiar şi temporar, pe perioada vaccinării, se face obligatoriu prin lege, cu avizul Ministerului Educaţiei„, a declarat Marian Dragomir.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a stabilit la nivelul judeţului 15 centre de vaccinare anti-COVID-19, 11 sunt în municipiul reşedinţă de judeţ şi câte unul în oraşele Ianca, Făurei şi Însurăţei. A fost stabilit, de asemenea, un centru mobil pentru cele două comune din Insula Mare a Brăilei, respectiv Măraşu şi Frecăţei.
Unul dintre centrele funcţionale în prezent pentru vaccinare anti-COVID în Brăila este la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde sunt programate pe zi 240 de persoane, iar programările sunt făcute până la finalul lunii ianuarie, potrivit managerului spitalului, dr. Delia Râşnoveanu.
Cel de-al doilea centru funcţional este la Spitalul de Psihiatrie, care are o capacitate de vaccinare de 60 persoane pe zi, toate locurile fiind ocupate pentru următoarele două săptămâni, potrivit managerului spitalului, Bogdan Criţă.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
6 comentarii