G4Media.ro

„În plasa prădătorilor sexuali”, un film șocant care scoate la iveală abuzurile…

Foto: Alex Damian / AFF

„În plasa prădătorilor sexuali”, un film șocant care scoate la iveală abuzurile online asupra minorilor, în premieră națională la Astra Film Festival

Filmul documentar „În plasa prădătorilor sexuali”, de Vít Klusák, Barbora Chalupová, care a stabilit un record absolut la box-office în Cehia – 115.000 de bilete vândute în primul weekend de proiecție, depășind Joker sau Fast&Furious – va putea fi vizionat în această seară, în premieră națională, la Astra Film Festival, care se desfășoară la Sibiu.

Vizionarea va fi urmată de o dezbatere la care publicul este invitat să participle. Tot astăzi, în cadrul AFF2020, cinefilii se vor bucura de alte filme de excepție: o premieră mondială, trei premiere naționale, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

„În plasa prădătorilor sexuali/ Caught in the net” este un film documentar care arată abuzurile online asupra minorilor de către bărbați. Trei actriţe, zece zile şi 2.458 de prădători sexuali. Un experiment care dezvăluie cât de gravă şi urgentă este problema abuzurilor sexuale asupra copiilor pe internet. Trei actriţe cu înfăţişare adolescentină spun că au 12 ani pe conturi false de pe reţelele de socializare. Vorbesc cu bărbaţi de toate vârstele, iar cei mai mulţi dintre ei le invită la video sex, le trimit poze cu penisul erect sau link-uri către filme porno. Unii chiar vor să le şantajeze. Şi ce se întâmplă dacă aceşti bărbaţi îşi întâlnesc victimele faţă în faţă?

Filmul „În plasa prădătorilor sexuali” nu este nerecomandat minorilor.

După proiecția din această seară, publicul este invitat la o dezbatere moderată de jurnalista Alexandra Tănăsescu (culturaladubă.ro), cu participarea invitaților Cristian Șimonca (Blogu’ lu’ Ottravă) și Leah Iuliana Cornelia (ANITP Alba Iulia).

Tot astăzi, publicul Astra Film Festival are ocazia de a se întâlni cu regizorii Tudor Platon, după vizionarea filmului „Casa cu păpuși”, Călin Terțan și Corina Terțan (după „Moartea… punct sau virgulă?”), și cu invitații speciali Alexandra Tănăsescu, Cristian Șimonca și Iuliana Cornelia Leah care vor discuta despre lumea întunecată a pedofililor online, pericolele la care sunt supuși minorii și ce avem de făcut pentru o navigare în siguranță pe net.

„Filmele selectate pentru ediția din acest an dovedesc încă o dată că se lucrează parcă din ce în ce mai bine. Am avut ocazia să vedem în fiecare zi de festival că publicul apreciază așa cum se cuvine talentul realizatorilor și suntem încântați că am putut să oferim și în acest an întâlniri la un nivel atât de înalt între spectatori și regizori”, a declarat Csilla Kato, director artistic Astra Film Festival.

Programul zilei de joi, 10 septembrie, prezintă publicului o premieră mondială, trei premiere naționale și un concert „Om la Lună”. De asemenea, trei filme din această seară se află în cursa pentru Premiul Publicului.

Biletele pentru AFF2020 sunt puse în vânzare on-line pe https://www.astrafilm.ro/bilete-la-astra-film-festival-2020/ și pe https://eventbook.ro/festival/astra-film-festival.

Foto: Alex Damian / AFF

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Toti pedobearii ar trebui castrati si trimisi in Tailanda.

    • Mai contează să spun că Cristian S., înafara că are o pagina de facebook, cu +100 000 de urmăritori, audienta dansului, in mare proporție, este din țări precum Bangladesh, Ecuador, este singurul nemaratonist, din grupul celui cu cărămidă?

      Totul sub înaltul patronaj al lui santa claus

    • „Democrația” îi apără.
      Așa cum apără, de fapt, toate cazurile „normale acum” – dar pe care Țepeș, pe vremuri, le-ar fi perforat un pic.. Însă nu în sensul ăla, lgbt..
      Într-altul, puțin diferit.

  2. filmul nu e corect politic. lipsesc gay-ii care sunt campionii absoluti la interesul sexual fata de minorii la pubertate.

    • Cred că e mai greu să găsești actori bărbați care să poată pretindă că sunt minori pentru a documenta abuzurile sexuale asupra băieților. În sensul că după voce, după forma maxilarului sau a corpului în general, e destul de ușor să-și dea seama dacă sunt minori sau majori, pe când la fete e mai simplu să se camufleze. Și-ți dai seama că dacă abuzatorul observă că e ceva ciudat și închide nu mai ai ce înregistra. Probabil că folosind software se vor putea depista și abuzatorii de băieți. Mă gândesc că majoritatea programatorilor, fiind bărbați, știu la ce trăsături să se uite pentru a crea imagini credibile. Ar fi un mare pas înainte.

  3. ce face baietii, o arde Qanon?