G4Media.ro

În SUA sunt 120 de arme la suta de locuitori, de opt…

sursa foto: Pexels

În SUA sunt 120 de arme la suta de locuitori, de opt ori mai mult decât în Uniunea Europeană / România, Olanda și Polonia sunt țările cu cel mai mic număr de arme la suta de locuitori din UE

În Statele Unite, numărul de arme la 100 de persoane se ridică la 120, relevă „The Small Arms Survey”, o analiză elaborată de Institutul de Studii Internaţionale al Universităţii din Geneva, Elveţia, preluată de publicația venezueleană El Nacional.

Aceasta reprezintă o cifră mult mai mare decât cea înregistrată în Uniunea Europeană, unde nu sunt atinse 15 arme pentru fiecare sută de locuitori.

Atacurile masive din weekend-ul trecut din El Paso, Texas, şi Dayton, Ohio, care au făcut 31 de victime, au readus dezbaterea între liderii politici din ţară asupra reformei controlului şi folosirii armelor în Statele Unite. În timp ce Donald Trump condamnă „fanatismul şi supremaţia albilor” şi solicită aplicarea pedepsei cu moartea cu execuţii mai rapide pentru cei care au comis atacurile în masă, liderii democraţi apelează la un control mai strict al armelor şi asigură că discursul preşedintelui promovează ideologii radicale.

Studiul a relevat că proporţia de arme non-militare în Statele Unite este mai mare decât în alte regiuni ale lumii, într-un context în care numărul total de arme deţinute de civili a crescut exponenţial în ultimul deceniu şi, în prezent, ajunge la 85% din totalul armamentului.

În Uniunea Europeană, Ciprul şi Finlanda sunt în fruntea listei ţărilor cu cel mai mare număr de arme, cu 34 şi 32,4 în medie, la 100 de locuitori, urmate de Austria, cu o medie de 30. În majoritate, deţinerea de arme de către cetăţenii Uniunii Europene variază între 10 şi 15 la 100 de locuitori, iar în Polonia este 2,5, în Olanda şi România, de 2,6, cel mai mic număr.

În Spania, proporţia este de 7,5 arme la 100 de locuitori, departe de Franţa, cu 19,6, şi peste Regatul Unit, cu 4,6. În cazul Asiei şi Orientului Mijlociu, Yemen, care este, de asemenea, al doilea din lume, este în frunte, cu 52,8 la 100 de locuitori, urmat de Liban, cu 32.

Traducerea: Cristina Zaharia / Rador

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Pai arme le lipseau românilor! Și-asa sunt foarte eficienți la omorât cu mâinile goale, cu furci, topoare sau mașinile personale…

  2. 2,6% in Romania?
    Sunt numărați interlopii?
    Dar cocalarii?
    Cred ca 20% e un procent real.
    Pentru ca sunt peste 400 mii de români care au fost la prison in UE. Iar acestia sigur ca s-au innarmat si pe ei si pe mama lor.
    Încercați in orice mare parcare sa va parcări langa un interlop sau cocalar si o vedeti.

  3. Foarte interesant ce surse are G4Media: ziare din Venezuela! Ziarul ăla o fi ori sau anti Maduro?
    In alta ordine de idei a pune semnul egal între violență și procentajul deținerii de arme de foc este un fake news. Dovada că țări cu proprtie mare de persoane ce dețin arme de foc: Austria (o tara cu regim al deținerii armelor apropiat de cel din SUA), Suedia și Finlanda sunt printre țările considerate cele mai sigure din punct de vedere al infracțiunilor, inclusiv a delictelor cu arme de foc. Iar despre Elveția, unde până în 2007 existau puști de asalt (SIG550) și pistoale in aproape orice casa nu cred că are rost sa amintesc.
    Legislația românească (una dintre cele mai restrictive din lume, aproape de China comunistă) este o rămășiță a dictaturii și nu încurajează deloc deținerea legala SI UTILIZAREA RESPONSABILA a acestora inclusiv de către polițiști.