În Ungaria a fost prelungită „situația de criză cauzată de migrația în masă”, în vigoare din 2016
Potrivit Centrului de Informare al Guvernului, în ultimele zile Executivul de la Budapesta a înăsprit și protecția frontierei ungaro-ucrainene, după ce un număr mare de imigranți ilegali din Africa și Asia Centrală au apărut şi aici, folosindu-se de războiul ruso-ucrainean, scrie publicația Nepszava, citată de Rador.
„Situația de criză cauzată de migrația în masă”, care este în vigoare din 2016, va fi prelungită din nou cu jumătate de an, potrivit unui comunicat dat publicităţii marţi de Centrul de Informare al Guvernului (KTK).
Prin actuala decizie, Guvernul ungar prelungește situaţia de criză până pe 7 septembrie 2023.
Potrivit comunicatului, „migrația în masă a afectat în continuu Europa din 2015, cea mai activă fiind ruta Balcanilor de Vest care atinge și granița cu Ungaria”. Rețelele internaționale de trafic de persoane transportă constant imigranți ilegali la granița cu Ungaria, se mai arată în comunicat, care precizează: Anul trecut, autoritățile ungare au împiedicat 270.000 de treceri ilegale a frontierei, ceea ce reprezintă o creștere dublă față de anul precedent.
Potrivit KTK, „Ungaria trebuie să se ocupe în continuare singură de apărarea țării, iar situația de criză servește acestui scop, ceea ce permite Guvernului adoptarea deciziilor mai rapid și mai decisiv”.
În ultimele zile, Guvernul a înăsprit și protecția frontierei ungaro-ucrainene, după ce şi aici au apărut un număr mare de imigranți ilegali din Africa și Asia Centrală, folosindu-se de situația refugiaților în vreme de război.
După izbucnirea războiului, cetăţenii non-ucraineni veniţi în Ucraina pot trece frontiera ungaro-ucraineană doar dacă au documente valabile pentru intrarea în spaţiul Schengen, se mai arată în comunicat.
Sursa: Nepszava/ Rador/ Traducerea: Vizi Blanka
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank