G4Media.ro

Înalta Curte: Dreptul la diurnă cuvenit procurorilor Secţiei speciale nu se cuvine…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Înalta Curte: Dreptul la diurnă cuvenit procurorilor Secţiei speciale nu se cuvine personalului asimilat magistraţilor din Ministerul Justiției

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit, luni, că dreptul la diurnă cuvenit procurorilor care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie nu se cuvine personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul Ministerului Justiţiei, transmite Agerpres.

Luni, Instanţa supremă a admis o sesizare formulată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, într-un dosar în care un consilier juridic de la Ministerul Justiţiei a dat în judecată instituţia şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru drepturi salariale.

„În interpretarea dispoziţiilor art.88 ind.2 alin.(5) din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, coroborat cu art.13 alin.(1) lit.a) din OUG 27/2006 privind salarizarea şi alte drepturi ale judecătorilor, procurorilor şi altor categorii de personal din sistemul justiţiei, aprobată prin Legea nr. 45/2007, cu art. 87 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu art. 14 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale şi cu art. 6 lit. c) şi d) şi art. 39 alin. (4) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în lumina deciziei Curţii Constituţionale nr. 794 din 15 decembrie 2016 şi a deciziei nr.13 din 13 martie 2023 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, stabileşte următoarele: Dreptul la diurnă cuvenit procurorilor care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, reglementat de art. 88 ind.2 alin. (5) din Legea nr. 304/2004, coroborat cu art. 13 alin. (1) lit. a) din OUG 27/2006, nu se cuvine personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul Ministerului Justiţiei”, se arată în decizia Înaltei Curţi.

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a devenit operaţională în octombrie 2018 şi avea competenţa exclusivă de a cerceta infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori. Secţia a fost desfiinţată în martie 2022, prerogativele fiind preluate de o structură din cadrul Parchetului General.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cauți o fată? Intră pe site-ul 𝗥𝐎𝗞𝐀.𝗟𝐎𝗟

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.