G4Media.ro

Încă o renunțare în partidul PLUS: Oana Popescu, fost secretar de stat…

Încă o renunțare în partidul PLUS: Oana Popescu, fost secretar de stat la Muncă, s-a retras de pe lista candidaților la europarlamentare

Oana Popescu, locul 20 pe lista de candidați a Alianței USR – PLUS, și-a anunțat joi retragerea de pe listă printr-o postare pe Facebook. Ea a invocat imposibilitatea de a face mai mult bine pentru oameni. Oana Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Muncii, se alătură altor nume sonore care au părăsit partidul lui Dacian Cioloș în ultimele luni.

”Am participat la acest proces considerand ca voi avea astfel ocazia sa fac mai mult bine, mai repede, mai multor oameni. Am constatat ca – cel putin momentan – nu este asa. Prefer sa ocup locul care consider ca imi ofera cel mai bun context sa-mi folosesc la maximum capacitatile, iar acest loc ramane, deocamdata, societatea civila, mediul profesional de analiza, de politica internationala, de comunicare etc”, a scris Oana Popescu pe Facebook.

Marți, 9 aprilie, Valeriu Nicolae, și el fost secretar de stat la Muncă în cabinetul Cioloș, și-a anunțat demisia din partidul PLUS.

În 22 martie, Mirabela Amarandei, unul dintre coordonatorii PLUS pe zona Moldovei, a demisionat din partid, spunând că vrea să se dedice domeniului educaţiei. Mirabela Amarandei e director de orientare strategică şi politici publice în Universitatea Bucureşti.

La finalul lunii ianuarie, profesorul universitar Valentin Naumescu de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj își anunțase tot pe Facebook demisia din partidul PLUS, acuzându-l pe Dacian Cioloș că ia decizii discreționare, că e lipsit de transparență și își promovează prietenii. Naumescu a fost al treilea membru PLUS plecat în aceeași zi, după demisiile forțate ale lui Avram Fițiu și George Gima.

Oana Popescu a fost secretar de stat pentru Afaceri Europene în Ministerul Muncii în guvernul Cioloș. Anterior, a fost consilier de politică externă al Președintelui Senatului, Director de Programe al Institutului Aspen România și Senior Editor al editiei romanesti a prestigioasei publicații internationale Foreign Policy (FP) România. La inceputul carierei a fost jurnalist de politica externa si europeana si a lucrat din Afganistan, Kosovo sau Orientul Mijlociu, până in SUA si Bruxelles, unde a acoperit aderarea Romaniei la UE si NATO, potrivit prezentării de pe site-ul Alianței 2020.

Foto: Oana Popescu (Contul personal de Facebook)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. In Romania raul nici nu trebuie sa lupte; trebuie doar sa reziste.
    Pana la urma se plictisesc cei care pot face ceva si pleaca.

    Toti cei care au plecat au impresia ca vor sta in bula lor si vor continua sa faca ce fac; sunt naivi daca cred ca totul va ramane ca pana acum. Din pacate nicaieri nu poti schimba mai rapid si mai profund lucrurile ca in politica.
    Da, dureaza sa ajungi sa poti lua deciziile alea, dar odata ajuns in pozitia in care sa poti face asta progresul este foarte rapid.
    Sper ca acesti oameni sa nu inteleaga prea tarziu ca au gresit. Oricum, cred ca in momentul in care li s-a propus accesul pe liste puteau sa spuna ca nu sunt de acord si sa faca un pas in spate intr-un mod non-zgomotos. Cred ca din pacate naivitatea inca domina o parte din partidul care se vrea alternativa la guvernare. Sunt oameni buni, dar inca nu inteleg in ce se baga.

    • Da, si eu vad lucrurile la fel, acesti domni si doamne nu tin la tavaleala, ei cred ca e cu flori, si cand colo, nu-i asa, dau cu fundu-n greu si se retrag! Jalnici!

    • Eu cred ca, de fapt, vrei sa le multumesti ca nu se apuca sa declare in gura mare de ce anume au plecat din partid. Cel mai probabil ar fi trebuit sa-si incalce principiile. Explicatia pe care ti-au dat-o este diplomatica, pentru a nu afecta partidul. Bine, ca tu poti sa ii si crezi atat de naivi incat sa nu-si fi inchipuit, cu aproximatie, in ce se baga.

      O mai tii minte pe aia a ambasadelor, cu „urmarim cu ingrijorare”, care se traduce „Bă retardaților, nu așa! Ce dracu’ faceți acolo!?!” … Si aici, cumva tot cam asa.

    • Imediat se vor destrăma.
      Mult zgomot pentru nimic.

    • M5 ?
      Locuri de europarlamentari si apoi nimic ?

      USR este partidul ca care merg in continuare

  2. E doar realistă, având în vedere că e pe locul 20..să fim serioși, ce șanse are? De ce sa își piardă o lună în campanie, când are lucruri mai bune de făcut?
    Nu renunță la partid, ci doar se retrage de pe liste
    Mi-a plăcut lista făcută de PSD, era una cu vrei 35 de candidați ( când Romania are la dispoziție vrei 36, unul s-a pierdut prin amânarea brexitului..). Ce șanse are ăla de pe locul 30?

    • Pai pe locuri eligibile-de la locul1 la maxim locul 7 s-au pus sefii, dl Ciolos e si candidat la PE ,dar se vrea si presedintele Romaniei!Am vazut ca un intreg partid aproape,candideaza la europarlamentare,inclusiv presedintele sau Tomac si cel vedeta,Base,fost presedinte de tara si actual senator,de ma mir cati raman in tara in pmpul asta!!Vin oare udrea si bica din Costa Rica,sa stinga lumina? Poate…

  3. Păcat…. îl avem sigur însă prin voia mitomanilor/hoților și proștilor pe Manda acolo…bleahhh

  4. Multă populaţie cultă invidiază unitatea de interese din PSD şi ALDE.

    • Singurul lucru pentru care ii invidiez este ca au bani cu gramada.

      Dar nu cred ca sunt „cult” – cum se defineste asta pe romaneste?

  5. Pacat de USR ca se scufunda o data cu PLUS. PLUS e in deriva din cauza leaderului lor, care nu prea se exprima public la aceste demisii si nici nu pare sa reformeze partidul in urma lor. Ciolos se crede atotputernic si traieste in cercuri alese langa doamna cu flatulentele si politista cu pensie. Zidul e aproape, ramane doar sa intrati in el. Cine mai sare inainte de izbire?

    • Ca sa te parafrazez, pacat de Romania ca se scufunda, si nu de azi, ci de aproape 30 de ani, avand la putere acelasi PSD (fost FSN/PDSR si cea mai fost..) care si-a atins demult limitele. PSD nu are solutii pentru problemele de azi ale acestei tari, ba, mai mult, a fost si este o piedica in calea progresului ei, sursa stagnarii si a inapoierii endemice.

  6. Pe majoritatea dintre demisionari ii suspectez de oportunism. Acestia apar ca ciupercile dupa ploaie in partidele nou infiintate. Iar daca visurile lor nu se materializeaza dupa cateva luni isi dau demisia. Cred ca este bine pentru partid, scapa elegant, timpuriu de aceste elemente cu care mai devreme sau mai tarziu oricum ar fi avut probleme.

    • Sau poate că nu vor să fie asociați cu ideile debitate de Oana-Maria Bogdan despre care Cioloș încă susține că este roata motrice a partidului. Păi dacă ea este eminența cenușie a partidului, ceilalți ce sunt?

  7. Aceasta doamna (care a lucrat la Geoana cand era ministru) o sustinea si scuza pe ambasadoarea Romaniei la UE acum cateva saptamani pe FB cand a votat impotriva Laurei Codruta Kovesi in Consiliu. Bine ca a scapat PLUS de ea!

  8. daca ne-ar lasa roata motrica oana bogdan nu ar fi fost rau

    noroc ca avem usr

    • Acelasi gand l-am avut si eu. Am citit in diagonala si am vazut Oana. Pacat ca nu a fost si Bogdan. Se intampla ceva in Plus si nu e de bine.
      Sper totusi ca USR sa nu iasa prea sifonat din aceasta asociere…

  9. A mai ramas doar Ciolos si partidul lui.

  10. Am fost consternat in ziua in care am vazut ca USR a facut alianta cu PLUS. Pe zi ce trece mi se tot confirma ca nu m-a inselat sentimentul.