G4Media.ro

Încă un gigant tech din SUA luat la țintă de UE: Comisia…

sursa foto: Pixabay.com

Încă un gigant tech din SUA luat la țintă de UE: Comisia Europeană investighează Microsoft pentru presupuse practici anticoncurențiale legate de aplicația Teams

Comisia Europeană a deschis o investigație formală pentru a evalua dacă Microsoft ar fi încălcat normele UE în materie de concurență prin legarea sau includerea aplicației Teams în pachetele sale populare pentru întreprinderi Office 365 și Microsoft 365, potrivit unui comunicat al executivului european.

Comisia a luat la țintă în ultimul deceniu toate marile companii tech din SUA, acuzându-le de practici neconcurențiale. Investigațiile au dus la amenzi de miliarde de euro. În paralel, UE rămâne tot mai mult în urma SUA în ceea ce privește tehnologia.

Microsoft este o companie globală de tehnologie care oferă software de productivitate și de afaceri, cloud computing și calculatoare personale. Teams este un instrument de comunicare și colaborare bazat pe cloud. Acesta oferă funcționalități precum mesagerie, apeluri, întâlniri video, partajare de fișiere și reunește instrumentele de lucru ale Microsoft și ale unor terțe părți, precum și alte aplicații.

Microsoft include Teams în suitele sale de productivitate bazate pe cloud pentru clienții Office 365 și Microsoft 365. Comisia este preocupată de faptul că Microsoft ar putea abuza și își poate apăra poziția pe piața software-ului de productivitate, restrângând concurența.

În special, Comisia este preocupată de faptul că Microsoft ar putea acorda Teams un avantaj de distribuție prin faptul că nu oferă clienților posibilitatea de a alege dacă să includă sau nu accesul la acest produs atunci când se abonează la suitele sale de productivitate și că ar fi putut limita interoperabilitatea între suitele sale de productivitate și ofertele concurente.

La 14 iulie 2020, Slack Technologies, Inc. a depus o plângere împotriva Microsoft, susținând că Microsoft a legat în mod ilegal Teams de suitele sale dominante de productivitate.

Articolul 102 din TFUE interzice abuzul de poziție dominantă care poate afecta comerțul în UE și poate împiedica sau restrânge concurența. Punerea în aplicare a acestei dispoziții este definită în Regulamentul antitrust (Regulamentul nr. 1/2003 al Consiliului), care poate fi aplicat, de asemenea, de către autoritățile naționale de concurență.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...