G4Media.ro

Încă un pelerinaj în București în plină criză sanitară / Moaștele Sfîntului…

Sursa: Facebook/ Mănăstirea Radu Vodă

Încă un pelerinaj în București în plină criză sanitară / Moaștele Sfîntului Nectarie și ale Sfântului Efrem cel Nou vor fi scoase spre închinare de sâmbătă până luni la Mănăstirea Radu Vodă din sectorul 4 

Sărbătoarea Sfântului Nectarie va începe sâmbătă, cu două zile înainte de hram, la Mănăstirea Radu-Vodă (sectorul 4, București), credincioşii fiind îndemnaţi să respecte hotărârile autorităţilor cu privire la purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţei fizice, transmite Agerpres.

Sărbătoarea are loc pe fondul creșterii alarmante a numărului de infectări. 9714 cazuri noi de COVID au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din 37.742 de teste efectuate. Alte 121 de decese au fost raportate, iar 1014 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă. Este a treia zi consecutivă în care una din patru persoane testate este confirmată pozitiv.

Racla cu moaştele Sf. Ierarh Nectarie va fi scoasă din biserică sâmbătă, la ora 11,00, şi va fi aşezată în baldachin spre închinare până luni, 9 noiembrie, la ora 22,00, după slujba Privegherii.

Alături de moaştele Sfântului Nectarie vor fi aşezate, ca de obicei, cele ale Sfântului Efrem cel Nou din patrimoniul mănăstirii.

Mănstirea Radu Vodă, pe pagina de Facebook:

”Iubiți credincioși,

Cu prilejul sărbătorii Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina (09 noiembrie), ocrotitorul mănăstirii noastre, vă facem invitația de participa la slujbele săvârșite cu acest prilej și a vă închina sfintelor moaște ale Sf. Nectarie, vindecător de boli și mare făcător de minuni.

Având în vedere contextul social actual și dorind o bună desfășurarea a acestei sărbători vă îndemnăm șă vă închinați sfintelor moaște atât în de zilele precedente sărbătorii, cât și după.

Racla cu moaștele a Sf. Ierarh Nectarie va fi scoasă din biserică în data de 07 noiembrie la ora 11.00 și va fi așezată în baldachin spre închinare până luni 09 noiembrie, după slujba Privegherii (orele 22:00).

Toți credincioșii sunt îndemnați să respecte îndemnurile autorităților de stat cu privire la purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțe fizice conforme.
Vă mulțumim!
Sf. Măn. Radu Vodă”

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, numit Taumaturgul pentru vindecările miraculoase, îndeosebi de cancer, care s-au săvârşit pentru cei care s-au închinat cu credinţă sfintelor sale moaşte, este unul din cei mai iubiţi sfinţi din Grecia, dar nu numai, notează Agerpres.

Context

Patriarhul Daniel a declarat, pe 27 octombrie, la cermoniile organizate cu ocazia sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou că, în toamna anului 1989, autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte, iar peste câteva luni regimul comunist a căzut. Afirmaţiile sale au fost făcute şi pe fondul restricţiilor decise de autorităţi cu privire la ceremoniile din acest an, în contextul pandemiei de COVID-19.

”În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte. (…) Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut. (…) Dumnezeu nu se lasă batjocorit! El este îndelung răbdător, dar este şi drept”, a afirmat Patriarhul Daniel în cuvântul rostit marţi la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Pelerinajul de Sf. Dumitru din acest an s-a desfăşurat cu respectarea unor măsuri stricte, sanitare şi de distanţare socială, fiind deschis doar celor care locuiesc în Bucureşti. Restricţii similare au fost decise şi la Iaşi, cu ocazia sărbătorii Cuvioasei Parascheva, la acel moment Patriarhul calificând măsurile drept discrimatorii şi disproporţionate, acuzând faptul că Biserica Ortodoxă Română nu a fost consultată.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Daca se infecteaza fraierii si mor, este o pierdere pentru tara?

  2. Biserica Ortodoxă Rusă pe ce droguri este?

  3. Ăștia o fac dinadins

  4. All right, imunizare naturală înainte de vaccin. Hai că se poate 🙂

  5. Nu iesiti cu cruciulite de aur dupa voi. 😀

  6. Propun urmatoarea solutie:
    Sa se organizeze pe National Arena IARMR!
    Ce este IARMR? Intalnirea Anuala a Raclelor si Moastelor din Romania unde o data pe an sa se adune in loc public cererea si oferta din domeniu, adica furnizorii profesionisti de servicii de specialitate cu consumatorii fideli.
    Cred ca asta ar rezolva atat foamea furnizorilor cat si setea consumatorilor.

    • Un fel de Wacken al bor

  7. Preoții ăști chiar sunt disperați după bani!!!

  8. bor nu are in fisa postului sanatatea publica.bor are in fisa postului vanzarea-cumpararea de influienta.bani in plm fara numar

  9. BOR – nu vi i RUSINE sa chemati oamenii la moaste in vremuri de Pandemie ? Rusinica .