Incendiu la o unitate de cazare turistică în apropiere de localitatea Jurilofca / O persoană a avut nevoie deîngrijiri medicale / Cauza incendiului, un aparat de gătit defect ori neizolat
Un incendiu s-a produs, sâmbătă după-amiază, în zona turistică Gura Portiţei, la bucătăria unui restaurant, anunţă ISU Tulcea. Din cauza faptului că locaţia este una izolată de Lacurile Goloviţa şi Razelm, intervenţia a fost una dificilă şi de durată. Nu au existat victime, doar o persoană a primit îngrijiri medicale la faţa locului, refuzând transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un aparat de gătit defect ori neizolat corespunzător, transmite News.ro.
”În această după-amiază am fost alertaţi prin apel la numărul unic de urgenţă 112 despre faptul că în zona turistică Gura Portiţei a izbucnit un incendiu produs la bucătăria unui restaurant. De la primirea apelului, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a alertat Staţia de Pompieri Babadag dar şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Jurilovca pentru a interveni în timp operativ la faţa locului”, anunţă ISU Tulcea.
Din cauza faptului că locaţia este una izolată de Lacurile Goloviţa şi Razelm, intervenţia a fost una dificilă şi de durată însă, mobilizarea rapidă a SVSU Jurilovca a făcut ca aceştia să ajungă primii la faţa locului, iar la ajungerea echipajului de pompieri din oraşul Babadag, incendiul a fost localizat în proporţie de 90 % de către echipajul SVSU, salvatorii Staţiei de Pompieri Babadag intervenind pentru lichidarea incendiului şi mai apoi pentru localizarea şi lichidarea tuturor focarelor.
”Din fericire, nu au fost înregistrate victime, doar unei singure persoane i-au fost acordate îngrijiri medicale de către echipa medicală a unităţii turistice, aceasta refuzând îngrijirile medicale de specialitate şi transportul la spital”, precizează ISU Tulcea.
”Implicarea personalului, pregătirea acestuia şi mobilizarea exemplară a SVSU Jurilovca a făcut ca pagubele materiale să fie limitate la o terasa de aproximativ 60 mp, o bucătărie si un hol de 20 de mp, 15 mp de acoperiş, mobilier, electrocasnice şi maşini de gătit aflate în interiorul bucătăriei”, mai spun salvatorii.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un aparat de gătit defect ori neizolat corespunzător.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu