G4Media.ro

Incendiu pe singurul portavion al Rusiei, „Amiral Kuznețov” / Presa rusă vorbește…

Incendiu pe singurul portavion al Rusiei, „Amiral Kuznețov” / Presa rusă vorbește despre un „fum local” care a fost eliminat

Un incendiu a izbucnit joi pe singurul portavion al Rusiei, „Amiral Kuznețov”, aflat în reparații la Murmansk. Agenția rusă Interfax vorbește despre un „fum local” în urmî căruia nu s-au înregistrat pagube sau victime, citându-l pe Andrei Miroșnikov, șeful serviciului de presă al Zvezdochka Ship Repair Center JSC.

„Pe 22 decembrie, un fum local s-a produs într-unul dintre spațiile” Amiral Kuznețov. Acesta a fost eliminat cu promptitudine de echipa de urgență al navei și angajații serviciilor speciale”, a declarat el.

„Nu au fost provocate daune navei. Nu au existat victime în urma incidentului. Cauzele incidentului vor fi stabilite în urma unei inspecții”, a mai spus acesta.

 


Crucișătorul greu purtător de avioane a fost lansat la apă în 1982 și poate transporta peste 50 de aeronave.

„Amiralul Kuznețov” a revenit în februarie 2017 în Severomorsk după o campanie în Marea Mediterană, în timpul căreia, pentru prima dată în istoria Marinei Militare, a fost folosit în luptele din Siria cu avioane de luptă Su-33 și MiG-29KR. Potrivit datelor oficiale, „Amiralul Kuznețov” a pierdut două avioane de vânătoare. Accidentele au avut loc în timpul apropierii de aterizare, iar piloții s-au ejectat.

Contractul de stat cu centrul de reparații navale Zvyozdochka pentru restabilirea pregătirii tehnice și modernizarea portavionului a fost semnat în aprilie 2018. S-a presupus că nava va primi o versiune marină a complexului de apărare aeriană Pantsir, noi cazane, pompe și noi sisteme de zbor și de comunicații, iar reparații suplimentare au fost planificate și pentru turbinele principale ale centralei electrice.

În noaptea de 30 octombrie 2018, unul dintre cele mai mari docuri plutitoare din lume, PD-50, s-a scufundat la șantierul naval 82 (microdistrictul Roslyakovo, Murmansk), atunci când amiralul Kuznețov a plecat de acolo. Ca urmare a accidentului, una dintre macaralele docului plutitor a căzut pe puntea navei.

În decembrie 2019, un incendiu a avut loc pe portavionul Amiral Kuznețov, care se afla în reparații la o uzină din Murmansk, potrivit datelor preliminare, în timpul lucrărilor de sudură. Incendiul a fost stins după câteva zile. Două persoane au murit, alte 14 au fost rănite. Șeful United Shipbuilding Corporation (USC), Alexei Rahmanov, a declarat pentru Interfax că incendiul a provocat pagube portavionului în valoare de 500 de milioane de ruble.

În iunie 2020, Rahmanov a declarat că portavionul se va întoarce la Marina Militară după reparații în 2022. În noiembrie 2022, Rahmanov a anunțat că reparațiile la crucișătorul purtător de avioane avansează conform programului. În august, Rakhmanov a declarat că, după reparații, crucișătorul ar trebui să fie predat Marinei Militare în 2024, iar nava va servi cel puțin un sfert de secol.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Parleau porcul! 🤣🤣🤣

  2. 😀 Le scufunda ucrainienii si singura rablă-portavion-diesel! Slava Ucraini! 😀

  3. Ar fi fost un cadou prea frumos de Sărbători

  4. Un fum local
    Plini de fumuri rusii!

  5. Relax, au parlit porcul!

  6. probabil a fost un accident in timp ce incercau noile arme laser , sa nu ne lasam pacaliti

  7. Mă Cuzinet,nu iasă fum fără foc mă

  8. Iar fumează Ivan unde nu trebuie.

  9. Cel mai eficient mod de a stinge un incendiu pe o navă e scufundarea acesteia :))

  10. un „fum local” – asta se poate întâmpla cânt toți fumează în același loc…😂

    • Da’ stati ma, locului cand fumati, nu va mutati de colo-colo ca poate ia dracului foc ceva…

  11. L-au folosit putin in Siria si s-a stricat 🙂

  12. Asta e o jumatate de portavion.