G4Media.ro

Incendiul de la Piatra Neamț. Avocatul rudelor unor victime: În secția ATI…

Sursa foto: Exploziv TV Neamț

Incendiul de la Piatra Neamț. Avocatul rudelor unor victime: În secția ATI erau aprinse candele. Protecția contra incendiilor era doar o foaie semnată retroactiv și nimeni nu știa cum trebuie să acționeze în caz de incendiu

Avocatul rudelor unor victime ale incendiului de la spitalul din Piatra Neamț, Adrian Cuculis, susține, într-o declarație remisă presei, că în secția ATI erau aprinse candele și că protecția contra incendiilor era doar o foaie semnată retroactiv și nimeni nu știa cum trebuie să acționeze în caz de incendiu.

„După 12 ore de audieri maraton la Piatra Neamț și un total de 17 persoane audiate, ies detalii șocante la iveală. În primul rând, cele 17 cadre medicale au declarat la unison că protecția contra incendiilor era doar o foaie semnată retroactiv și de esență nimeni nu știa cum trebuie să acționeze în caz de incendiu. Instructajul PSI era doar o formalitate într-o secție ATI cu circuite electrice învechite”, afirmă avocatul.

Acesta mai spune că Secția ATI nu dispunea de ventilatoare pentru recirculare, aerisirea făcându-se manual prin deschiderea geamurilor, „metodă primitivă și regăsită în foarte multe secții ATI din țară”.

„Cauza probabilă a incendiului este arătată de către 3 din cele 17 cadre medicale ca fiind injectomatul care a propagat focul către combinezonul asistentei”, precizează avocatul.

„Din întrebările capcană puse de către noi, respectiv : erau aprinse candele în secția ATI? Cu toții au răspuns mincinos că NU, deși din planșele foto din dosar reiese clar faptul că se aprindeau asemenea candele chiar în secția ATI”, susține avocatul Adrian Cuculis.

Potrivit acestuia, „au declarat cadrele medicale că secția ATI era mult prea aglomerată și era imposibil să te miști printre pacienți”.

Zece persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite, printre care mai mulți medici, în urma izbucnirii unui incendiu, la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, la Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Atât pacienții decedați, cât și cei răniți, erau bolnavi în stare gravă de Covid-19 și erau intubați la terapie intensivă. Opt dintre cei decedați se aflau în același salon și au murit în incendiu.

Ancheta cu privire la incendiul de la Spitalul județean din Piatra Neamț este gestionată de Parchetul general, de procurorii Eduard Mihai Ilie și Marius Iacob, cei care au investigat incendiile de la maternitatea Giulești și de la Clubul Colectiv.

Sursa foto: Exploziv TV Neamț

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Lipsa sau falsificarea avizului si autorizatiei de securitate la foc ascunde toate sursele declansatoare de incendii.

  2. cine aprinde lumanarile?

  3. si cine cere si aprinde candele? nu tot „credinciosii”? ca pana au covid nu cred, dupa aia devin brusc super credinciosi. ma indoiesc ca personalul medical din proprie initiativa au venit si au aprins asa ceva. evident, tot raman vinovati daca au permis.

    • fara acordul medicului nu avea cine sa aprinda candele , nu intra nimeni in ati covid iar pacientii nu aveau cum! medicul de garda e 100% vinovat pentru candele , pentru restul…

  4. Bai tapalaga, muie tie!

  5. lege: se interzic candelele cu flacara peste tot in afara de cimitire. la spitale, biserici si in spatii inchise sunt permise doar candele cu baterii, din alea pe care le gasesti la ikea sau in orice magazin.

  6. Cine a adus d.le avocat candele in apital ? Doctorii ? Si care este scopul pt. care comunici presei taote balariile ? PT. galerie , pt. fani ? Te-ai transformat intr-o ” vedeta ” tv. … ca Bahmutanca ! Esti jalnic !

    • Nu medicii ci asistentele. Ca ‘asa se face, domnu doctor’. Langa surse de oxigen. Noaptea mintii.

  7. Candele puteau fi aprinse doar de catre personalul medical sau cei ce deserveau acele sectii, unde pacientii erau intubati. Se gandeau si ei ca la cat de destepti sunt si in ce conditii mizere sunt tratati bolnavii, doar cel de sus mai poate salva situatia. Iata ca raspunsul a venit mai repede decat au crezut ei. Din pacate bolnavii au fost luati in cer iar personalul medical a ramas aici sa raspunda pentru faptele lor.