G4Media.ro

Încep lucrările la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumologie din Oradea

sursa foto: ebihoreanul.ro

Încep lucrările la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumologie din Oradea

Construcţia noului Spital de boli infecţioase şi pneumologie din Oradea începe săptămâna aceasta, informează ebihoranul.ro

Şantierul viitorului spital din strada Vlădeasa fost deschis miercuri, în prezenţa primarului de Oradea, Florin Birta, a directorului Erbaşu Transilvania, Călin Roman, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, şi managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, Gheorghe Carp

„Marcăm o zi importantă pentru sănătatea orădeană şi bihoreană. Suntem aici pentru a da drumul lucrărilor de construire a viitorului spital de boli infecţioase”, a declarat primarul Florin Birta.

Edilul a amintit că proiectul ale cărui baze au fost puse în toamna anului 2020 a intrat în linie dreaptă abia în primăvara lui 2024.

„Pe data de 8 martie, anul acesta, a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a viitorului spital cu o asociere de firme condusă de Construcţii Erbaşu. De atunci până astăzi a avut loc proiectarea construcţiei, iar astăzi pornesc lucrările”, a spus Florin Birta.

Primarul le-a mulţumit tuturor factorilor implicaţi în proiect, începând de la reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor, care au pus la dispoziţie amplasamentul din strada Vlădeasa, şi cei ai Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea, care au atras finanţarea necesară pentru investiţie, până la cei ai Spitalului Judeţean, care creionează în prezent lista cu dotările necesare viitorului spital.

„Am ajuns în faza lucrărilor”

Potrivit directorului societăţii Erbaşu Transilvania, Călin Roman, proiectarea clădiri (foto jos) a fost făcută în ultimele trei luni de 30 de ingineri într-un ansamblu de birouri amenajate pe amplasamentul din vecinătatea viitoarei clădiri.

„Acum am ajuns în faza lucrărilor efective. În următoarele zile vom demara lucrările de săpătură generală pentru etapa de infrastructură, urmate de turnarea radierului şi tot ce înseamnă elevaţii până la cota zero”, a declarat managerul de proiect Ionuţ Pop.

Potrivit proiectului, la sol clădirea spitalului va ocupa circa 10.000 de metri pătraţi, iar suprafaţa totală desfăşurată se va ridica la 55.000 metri pătraţi.

În plus, construcţia va fi deservită de 175 locuri de parcare pentru autovehicule situate atât la subsol cât şi la sol şi 139 de parcări pentru biciclete. Citește mai mult pe ebihoreanul.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează