G4Media.ro

Începe Festivalul Părădăicilor de la Macea, Arad / Roșiile sunt punctul central…

sursa foto: Facebook/ Muzeul Astra

Începe Festivalul Părădăicilor de la Macea, Arad / Roșiile sunt punctul central al evenimentului / Spectacol folcloric, concurs de pescuit și expoziții de tomate

Roşiile sunt atât de celebre în judeţul Arad, încât au ajuns să aibă un festival al lor, care atrage vizitatori din județele învecinate și nu numai, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Tomatele sunt la mare preț în comuna Macea din județul Arad, după ce i-au ajutat pe localnici să prospere financiar. Așa se face că, după zeci de ani de când se ocupă cu cultivarea roşiilor, localnicii le-au pregătit tomatelor o sărbătoare de zile mari.

Festivalul Părădăicilor, așa cum sunt numite tomatele în zona Macea, a ajuns la ediția a XIII-a. Ca în fiecare an, producătorii aduc la festival nenumărate soiuri de roşii, de la cele mai mici, la cele mai mari, spre deliciul vizitatorilor.

Festivalul începe în 7 iulie cu un concurs de pescuit sportiv. Ziua de sâmbătă este dedicată activităților interactive pentru copii. Tot sâmbătă, pe Aleea Poeților din Parcul Botanic de la Macea, va avea loc un retro party.

Expoziția de roșii și alte produse tradiționale se desfășoară duminică de la ora 13.00

Duminică, Festivalul Părădăicilor se va încheia cu un spectacol folcloric susținut de soliștii Tinu Vereșezan, Alexandru Pop, Gabi Bârsăuan, Cristian Fodor, Borugă Andrei și formația, Gabriel Stoica, Bodonea Silvana, Marisa Ranta, Oana Florina Stana și Maria Stan Toma. Momentul de închidere a sărbătorii roșiilor va fi marcat de un foc de artificii.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. S-o fi inteles bine termenul ? In zona Vinga (jud. Arad) rosiei i se spune „părădaisă”, nu „părădaică”.