G4Media.ro

Pas decisiv pentru revocarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Pas decisiv pentru revocarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului: comisiile juridice reunite au respins raportul de activitate, urmează votul final din plen

UPDATE 15.39: Raportul de activitate al Avocatului Poporului a fost respins miercuri de Comisiile juridice din Camera Deputaţilor şi Senat, care au propus plenului reunit al Parlamentului revocarea din funcție a lui Renate Weber, potrivit unui comunicat al deputatului USR PLUS Andrei Lupu. Un plen reunit ar putea fi convocat fie pentru miercuri, fie pentru săptămâna viitoare. Numele propuse de PNL și UDMR pentru înlocuirea lui Renate Weber sunt Flavius Baias și Gyula Fabian.

Parlamentarii PSD şi AUR au părăsit sala de ședință, reclamând un presupus abuz al coaliției PNL – USR PLUS – UDMR.

”Renate Weber trebuie să plece după ce în ultimul an a îngreunat combaterea pandemiei COVID-19 și a declanșat mecanismul național privind prevenirea torturii, ce a dus la punerea sub monitorizare a mai multor spitale și centre de carantinare de pe întregul teritoriu național. Tot ea și-a folosit funcția în interes personal în încercarea de a-și păstra pensia specială prin contestarea la CCR a legislației de eliminare a unor astfel de pensii. Actualul Avocat al Poporului a pus la îndoială măsuri luate de autoritățile statului fără să se consulte cu instituțiile acuzate sau blamate, lucru care a dus la confuzie în rândul populației. Și nu în ultimul rând, Renate Weber trebuie să plece pentru că a întreprins acțiuni de îngreunare a combaterii corupției, în loc să se remarce prin acțiuni care să apere drepturile şi libertăţile românilor”, a declarat Andrei Lupu.

Articol inițial: Comisiile juridice din Senat și Camera Deputaților se reunesc marți în ședință comună pentru a discuta raportul de activitate al Avocatului Poporului pe 2019 și 2020, potrivit agendei Parlamentului.

Cele două comisii vor da un raport comun, care va merge apoi în plen pentr votul final. Având în vedere că majoritatea în comisiile juridice este deținută de coaliție de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR, e de așteptat un raport de respingere, ceea ce ar însemna primul pas spre demiterea lui Renate Weber, numită la conducerea instituției de fosta majoritate PSD – ALDE.

În acest moment, propunerile pentru șefia instituției sunt Flavius Baias (fostul Decan de la Drept, Universitatea din București, susținut de PNL) și Gyula Fabian (profesor de drept la UBB, fost procuror, susținut de UDMR).

Avocat al Poporului are o încărcătură politică majoră, pentru că poate ataca la Curtea Constituțională ordonanțele de urgență adoptate de guvern.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

38 comentarii

  1. Spune-mi ce treci in acel „raport de activitate” ca sa-ti spun cine esti!

    De ex.: a fost proactiva – a cerut bani pentru a face mai mult si mai bine?
    Sau s-a multumit cu „lasa ca merge si asa”!

    • Sinistra RW nu avea treaba cu AV cum n are treaba sla cu Prefectura

    • Nu pot sa cred ca madam Weber considera o realizare crearea unei adrese de email .
      Ca un avocat al boborului sustinut de PSD care urmeaza unui alt avocat al boborului sustinut de PSD mie imi pare ca este continuitoarea unei judecati partinitoare orientata impotriva dusmanilor PSD.
      Asa ca infiintarea unei adrese de email in ultimii doi ani nu mi se pare deloc ceva cu care sa te lauzi atat timp cat ala de se uita dupa colt cu privirea agera a fost sustinut de fix aceleasi lichele ca si ea.
      Plus, sa nu uitam, ca madam Weber a ajus avocat al boborului pentru ca a ramas pe afara la alegerile europarlamentare din mai 2019. Daca dorea sa fie avocat al boborului nu mai candida la europarlamentare. Dar deh, ramanea fara coledzi…

  2. Foarte rau.
    Pe linga faptul ca actiunea n-are o reala justificare legala ci doar una politica, pentru cetateni e intotdeauna rau ca o tabara politica sa domine total statul putind face tot ce-i vrea muschiul fara opozitie (vezi vremurile psd-iste).

  3. ..Inca o consiliera la BNR. Hai Manole, ca se poate !

    • lasa ca nici la ANES nu e asa de rau si e tot cu multi bani – moka.

    • @atamanu, 🤣🤣🤣

    • becali cauta pe cineva care se vinde ieftin, fibra „verde” sau ma rog. la limita dna Reny poate sa-si ia linistita pensia speciala. sinecura vine mai tarziu. la „no limit” un job „noname” in agentiile nationale se gaseste, un loc bine platit pentru a sta pe un scaun de CA se gaseste si el, poate chiar sefa la loterie de gaseste. numai pentru cei care au servit „patria”. se gaseste orice caci are balta peste pentru pescarii devotati cauzei.

  4. Ca trebuie schimbata asta este sigur. Dar daca te uiti la tot acest timp in care pnlistii au fost la guvernare stim sigur ca va fi schimbata cu alta mortaciune de partid. Fara schimbarea procedurii de numire a AP asistam doar la o lupta politica pe ciolan.

  5. În sfârșit o veste încurajatoare în legătură cu individa asta!!! Sper sa dispară cat mai curând , și să nu o mai vedem măcar vreodată!!! Aceasta lipitoare a supt fara jena atâta amar de timp, fara să facă nimic constructiv… Din contra

  6. De ce se discută în Senatul României, când ar ttebui să se discute în Consiliul Federal şi în Duma de Stat??? Doar vorbim despre Renate Weber, Avocatul Poporului Rus.

    • Nu o susțin pe R W, numai avocat al poporului nu este, asa cum au fost și ceilalți de 30 de ani încoace, numai pentru NEdemnitarii tarii. La fel și Curtea Constituțională. Aceștia se pronunța întotdeauna în funcție de interesele lor și ale aleșilor, chiar și atunci a d exista conflict de interese și ar trebui sa se abțină sau sa_si de cine competenta către Curtea Europeană sau alta curte, ca în cazul impozitării pensiilor nesimțite. Numai…… Vai de biata Românie jecmanita și din interior și din exterior și vai de acest popor. Nici stăpânirea fanariot a nu a furat asa România.

  7. Nu va faceti iluzii, ăștia din coaliția au promis multe si nevrute.nu ca sunt neputincioși, dar de 1 an jumatate nu au facut mai nimic, numai vorbe, ei se fac ca guvernează pentru popor dar de fapt vedem ca se albesc unii pe altii.

  8. Stalin … era mic copil pe lângă acești impostori liber-schimbiști ! Auzi „demo” de democrație, raportul să fie prezentat în maxim 3 minute, adică orice ai spune nu are nici o importanță, totul „s-a hotărât, decizia s-a luat” !

    • I-ai inclus si pe ciumatii rosii in randul impostorilor liber-schimbiști, sau te faci ca ai uitat de comisiile lor, adevarate plutoane de executie politica? Nu ca m-ar ajuta cu ceva pe mine, dar actualul avocat al poporului care a fost la fel de inutil ca toti predecesorii lui cu ciorbică in frunte trebuie schimbat macar pentru pseudo-munca sa fara legatura cu interesul cetateanului. Poate sa o regrete infractorii si luptatorii anti-botnita, cam astia au beneficiat de activitatea ultimilor avocati ai poporului pe care ni i-a oferit monstrul psd-alde.

  9. O sclaveta in minus.

  10. Neinteresandu-i pe simplii cetățeni, că doar nu interesele lor îl interesează pe Av. Pop.

  11. Ce nu zice articolul este ca nu exista o procedura de demitere, in legislatie se zice ca avocatul poporului poate fi demis doar daca a incalcat legile sau constitutia tari, acuma ma intreb eu cum demonstreaza acest lucru guvernul actual, de asemnea pentru cei ce jubileaza o posibila demitere ii intreb, credeti ca intr-o democratie este normal sa demiti un cenzor asa cum are chef puterea?

    • Si cum dai afara asa un personaj daca il vezi ca-i mana in mana cu infractorii? A sustinut siluirea justitiei cu toata puterea ei in era Dragnea. Si si-a facut de cap si dupa Dragnea.

    • Iti raspund eu: daca nu contesta decizia la CCR sau in Tribunal atunci e ca si cum accepta ca fiind normal. Nici nu e nevoie de parerea mea sau a ta. Daca doar vorbeste fara sa actioneze e acelasi lucru.

      Daca va contesta atunci cat de greu crezi ca o fi sa faci rost de niste petitii primite si raspunse si semnate de ea personal din care sa reiasa ca a incalcat legea pe baza careia functioneaza institutia Avocatul Poporului.

      Tine cont de faptul ca spetele aflate in lucru la Ciorbea au fost preluate de catre ea – daca le-a abandonat e tot vina ei.
      In acest caz ar fi varianta sa dea vina pe avocatii din jurul ei ca nu si-au facut treaba… dar nu cred ca se va ajunge la asta 🙂

    • @ Dragos – mi-a(m) raspuns , dar dureaza pana e aprobata postarea de catre filtrul G4

    • Raul a fost facut demult de catre USL, adica de PSD si PNL, care au demis fix din pix Avocatul Poporului in 2012. Iar CCR a zis ca totul e ok.

      In acel moment, functia asta a devenit nula. Discutam de un simplu individ numit politic de majoritatea parlamentara, care poate sa fie schimbat oricand de alta majoritate parlamentara. Adica de o simpla carpa de sters ghetele.

      Iar ultimii numiti acolo (Ciorbea, Weber) au aratat clar asta.

      Solutia corecta ar fi schimbarea legii de numire (de ce nu un vot popular direct, de exemplu?) si de revocare. In privinta revocarii: o noua majoritate politica ar trebui sa aiba dificultati majore in a putea schimba Avocatul Poporului. Chiar daca in cazul de fata, coana Weber (despre care eu am o parere mizerabila) ar fi avantajata.

  12. Printr-o decizie anterioara referitoare la demiterea Av. Poporului, CCR a decis cat se poate de clar ca problema tine exclusiv de Parlament.
    Daca majoritatea parlamentara decide ca Av. Poporului trebuie demis, CCR nu are absolut nimic de-a face cu aceasta problema. Asta a fost decizia de atunci.
    Cu actuala componenta a CCR e posibila o noua decizie, diametral opusa.
    Nu ar fi prima data cand Dorneana calca in picioare anumite decizii anterioare ale CCR.

  13. Foarte bine ca o demite , dar de ce acest guvern nu se zbate cu aceiasi ardoare când vine vorba de pensii speciale și a cumulul pensiei de la stat cu salariul nesimțit tot de la stat ????????? PNL este o mizerie.

  14. Vreun ultimatum pentru Iordache avem vreodată sau şi el e acolo unde e pentru acelaşi motiv pentru care Dăncilă e la BNR?

  15. Aleluia! In sfarsit se intampla ce trebuia sa se intampla de la investirea parlamentului. Nu pricep de ce a durat atat. Numai acum si-au dat seama ca a ingreunat combaterea coruptiei?

    • A facut ceea ce i s-a cerut si chiar la virgula… PNL poate sa ii multumeasca, beneficiar direct al „reformelor” justitiei. Crezi ca la miile de traseisti din acest partid, marele „reset” in justitie nu a adus bine?

  16. in sfirsit si vesti bune !

  17. E singura instituție care s-a luptat cu abuzurile nazistoide din 2020. Doamna are respectul meu.

  18. Si-a servit stapanii foarte bine. Functia nu e pe viata si ea o stie! Nu asta… o sa auzim peste cateva luni ca primeste ceva functie bine platita, de care nici nu stiam ca exista. Ne vom oripila… Next.

    Putin circ si prostimea se duce la culcare…

  19. @ Gogu ! atentie la aluzia cu NAZISMUL Cred ca ar trebui sa te explici Sintem cu ochii pe tine

  20. femeia asta rea, urâta si la fata si la suflet trebuie sa plece….renate weber si doina gradea sunt 2 personaje sinistre
    Nu l lasati pe ludovic orban sa numeasca vreun inlocuitor ca este in stare sa compromita si institutia asta cum a facut cu tvr….el numeste vreo marioneta si lacheii liberali, alaturi de aliati lor, gata, aproba!