G4Media.ro

Incertitudine privind votul pe moțiunea de cenzură: Ședința conducerii Parlamentului în care…

sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Incertitudine privind votul pe moțiunea de cenzură: Ședința conducerii Parlamentului în care trebuia stabilit calendarul demersului de demitere a guvernului a fost suspendată din cauza absenței celor de la PSD

Ședința Birourilor Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaților și Senatului, programată pentru ora 12:00, a fost suspendată din cauza absenței parlamentarilor PSD.

BPR-urile trebuiau să stabilească ziua în care urmează să fie dezbătută și votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Potrivit unor surse social-democrate citate de Agerpres, decizia aparţine reprezentanţilor PSD care au refuzat să participe la şedinţă deoarece au primit informaţii că în reuniunea de Guvern se va adopta o ordonanţă de urgenţă pe tema alegerii primarilor în două tururi.

Reprezentanţii PSD aşteaptă finalul şedinţei de Guvern pentru a decide ce vor face în continuare, au precizat sursele citate.

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, semnată de 208 parlamentari, a fost citită luni în plenul reunit al Parlamentului de deputatul PSD Daniel Suciu.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii.

Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Pentru a trece moţiunea de cenzură este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Conform Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă, după asumarea răspunderii, se depune moţiune de cenzură şi aceasta este adoptată. Dacă Executivul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

Moţiunea social-democraţilor vine după ce, săptămâna trecută, Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ce bine e de parlamentarii politruci care se joaca dea soarecele si pisica, ei pierd timpul fara folos, dar leafa le merge din belsug, cu salarii nesimtite, exorbitante.

  2. Unde e alocatia marita a fiicei mele, derbedeilor!

  3. Sa fim realisti -sparlamentarii sunt constienti ca daca sunt alegeri anticipate -Isi pierd investitiile cu care au participat la alegerile precedente poate ca nu mai sunt alesi ,etc .Sa nu omitem faptul ca ,majoritatea, exceptie USR au proleme cu legea si sunt ei hoti dar nu sunt prosti .

  4. Va zica motiunea asta trebuie dezbatuta cel mai tarziu joi, daca nu, pa! Cum fac azi, vor face psdistii si la dezbaterea motiunii, daca se hotarasc pana la urma s-o dezbata! Le tremura fundul ca daca trece motiunea, scrie ”anticipate” pe ei, si se duc dracului cel putin jumatate mai devreme, plus ca pierd salariile babane, sporurile obraznice, sinecurile grase pentru neamuri prin parlament, si ciolac peste pupaza, si pensia speciala pentru mandat incheiat la termen, ordinarii dracului!