G4Media.ro

Încrederea francezilor în Emmanuel Macron este la cel mai scăzut nivel de…

Sursa foto: Ludovic MARIN / POOL / AFP

Încrederea francezilor în Emmanuel Macron este la cel mai scăzut nivel de la alegerea sa în 2017

Niciodată Emmanuel Macron nu a atins un nivel atât de scăzut de când a fost ales pentru prima dată în mai 2017. Doar 22% dintre francezi au încredere în președintele Republicii pentru a „face față eficient problemelor cu care se confruntă țara”, potrivit ultimului barometru Elabe comandat de Les Echos și publicat joi 3 octombrie, scrie BFM TV.

Această cifră este în scădere cu trei puncte față de luna precedentă și cu cinci puncte în două luni. Este chiar scăzută din punct de vedere istoric: cu titlu de comparație, șeful statului a atins 23%, cu un punct mai mult decât în prezent, la apogeul crizei Vestelor Galbene în decembrie 2018.

Acest indicator este în scădere chiar și în rândul alegătorilor lui Emmanuel Macron: doar 61% dintre cei care au votat pentru el în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2022 au acum încredere în el, cu 13 puncte mai puțin decât în urmă cu două luni.

Crește neîncrederea în Michel Barnier

Michel Barnier a avut o soartă similară imediat după ce și-a susținut discursul de politică generală. Doar 28% dintre francezi au încredere în prim-ministru, cu trei puncte mai puțin decât luna trecută. Neîncrederea față de prim-ministru a crescut și mai mult, 54% dintre francezi declarând că nu au încredere în acesta, cu 6 puncte mai mult.

În octombrie, Édouard Philippe se afla în fruntea listei personalităților testate de Elabe și Les Echos. 41% dintre francezi au o imagine pozitivă despre primarul din Le Havre, care este deja candidat la alegerile prezidențiale din 2027, înaintea lui Gabriel Attal (39%), Jordan Bardella (36%) și Marine Le Pen (34%).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.