G4Media.ro

India reintroduce ghepardul pe teritorul său după 70 de ani/ Cei opt…

sursa foto: Pexels

India reintroduce ghepardul pe teritorul său după 70 de ani/ Cei opt gheparzi vor fi eliberaţi în sălbăticie de premierul Narendra Modi

Opt gheparzi vor fi aduşi în India, sâmbătă, din Namibia, această specie fiind consideată dispărută de pe teritoriul indian de peste 70 de ani, relatează BBC.

Cei opt gheparzi vor fi eliberaţi de premierul Narendra Modi, care împlineşte 72 de ani.

Felinele vor sta mai întâi o lună într-un perimetru de 10 kilometri, apoi într-un spaţiu mai mare pentru aclimatizare şi pentru a se obişnui cu împrejurimile. Apoi, cele cinci femele şi trei masculi vor fi eliberaţi în sălbăticie.

Gheparzii au fost aduşi din Namibia cu un avion cargo Boeing -717, urmând ca la Parcul Naţional Kuno să fie duşi cu elicopterul.

Gheparzii au împărţit jungla cu alte feline de talie mare precum leii şi tigrii, dar au dispărut acum 70 de ani. Sunt cele mai rapide animale terestre din lume, capabile să atingă o viteză de până la 113 km pe oră. Este pentru prima dată când un carnivor mare este mutat de pe un continent pe altul şi reintrodus în sălbăticie.

India depune eforturi pentru a reintroduce ghepardul din anii 1950. Negocieri pe această temă au avut loc cu Iranul în anii 1970, dar acestea au eşuat după ce şahul Iranului a fost înlăturat de la putere. Susţinătorii proiectului spun că reintroducerea gheparzilor va ajuta economiile locale şi la refacerea ecosistemelor.

Potrivit BBC, există temeri privind relocarea felinelor. Gheparzii sunt animale delicate care evită conflictele şi sunt vizaţi de alţi prădători.Parcul Kuno are o populaţie considerabilă de leoparzi care ar putea ucide puii de ghepard. Există, de asemenea, posibilitatea ca gheparzii să se rătăcească în afara parcului şi să fie ucişi de oameni sau alte animale.

Cu toate acestea, oficialii indieni spun că temerile sunt nefondate, deoarece gheparzii sunt animale foarte adaptabile şi susţin că parcul Kuno a fost pe deplin examinat pentru habitat, pradă şi potenţialul de conflict om-animal.

În luna octombrie, alţi gheparzi urmează să fie aduşi din Africa de Sud.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...