G4Media.ro

India va cheltui 147 de milioane de dolari într-o misiune de explorare…

India va cheltui 147 de milioane de dolari într-o misiune de explorare a planetei Venus, începând din 2028

Guvernul indian a aprobat miercuri dezvoltarea Misiunii Orbitale Venus (VOM), care îşi propune să studieze suprafaţa şi subsolul celei de-a doua planete ca distanţă faţă de Soare în sistemul nostru solar prin intermediul unei sonde spaţiale care va orbita în jurul ei începând din 2028, transmite agenţia EFE, transmite Agerpres.

„Venus, cea mai apropiată planetă de Pământ, despre care se crede că s-a format în condiţii asemănătoare Pământului, oferă o oportunitate unică de a înţelege modul în care mediile planetare pot evolua într-o manieră foarte diferită”, a afirmat Guvernul indian într-un comunicat.

VOM va studia, începând din martie 2028, suprafaţa şi subsolul lui Venus, procesele atmosferice care o afectează şi influenţa Soarelui asupra planetei.

Organizaţia indiană de cercetare spaţială (ISRO) va supraveghea această misiune.

„Se speră ca misiunea Venus a Indiei să răspundă la unele dintre întrebările ştiinţifice nerezolvate şi să conducă la diverse rezultate ştiinţifice (…) Aceasta va traversa diverse industrii şi se aşteaptă să aibă un mare potenţial pentru ocuparea forţei de muncă şi transferul de tehnologie către alte sectoare ale economiei”, potrivit comunicatului.

Executivul condus de liderul naţionalist hindus Narendra Modi a aprobat 1.236 milioane de rupii (147 milioane de dolari) pentru această misiune, din care 824 de milioane de rupii (98,45 milioane de dolari) vor fi cheltuite pentru dezvoltarea vehiculului spaţial.

Pe lângă VOM, Guvernul indian a aprobat extinderea unei alte pietre de temelie a planurilor sale spaţiale, misiunea Chandrayaan-4, cu ajutorul căreia este planificată o misiune cu echipaj uman către Lună, în 2040, şi retur.

India a aprobat prelungirea misiunilor sale pe satelitul natural al planetei noastre, în special pentru continuarea colectării de eşantioane selenare în vederea cercetării lor Pământ.

Ţara asiatică, care a asolizat cu succes pe emisfera sudică a Lunii în 2023, cu misiunea Chandrayaan-3, consideră Chandrayaan-4 drept „succesorul său natural”.

Printre obiectivele Indiei şi ale agenţiei sale spaţiale de stat se numără construirea Staţiei Bharatiya Antariksha (Staţia Spaţială Indiană) – în 2035, trimiterea primului său astronaut pe Lună, în 2040 şi dezvoltarea de misiuni de explorare pe Venus şi Marte.

În 2025, patru astronauţi sunt programaţi să realizeze prima misiune spaţială cu echipaj uman a Indiei. Unul dintre ei, Shubhanshu Shukla, va fi primul astronaut indian care va ajunge la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), în cadrul misiunii private Axiom 4.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.