G4Media.ro

Indignare în Italia, după ce o turistă s-a fotografiat în ipostaze obscene…

Sursa foto: Instagram / Welcome_to_Florence

Indignare în Italia, după ce o turistă s-a fotografiat în ipostaze obscene alături de o statuie din Florența

Italia a fost indignată după ce o turistă din Florența a fost fotografiată mimând un act obscen pe o statuie a lui Bacchus, zeul roman al vinului și al exceselor, relatează BBC.

În fotografii – care au fost distribuite online de contul de socializare Welcome To Florence – femeia poate fi văzută și sărutând statuia în mărime naturală pe timp de noapte.

Statuia lui Bacchus se află pe un soclu, la un colț de stradă, lângă celebrul pod Ponte Vecchio, și este o replică modernă a operei din secolul al XVI-lea a sculptorului Giambologna. Originalul este păstrat în muzeul Bargello din apropiere.

Fotografiile au stârnit reacții furibunde din partea utilizatorilor rețelelor sociale, unii dintre aceștia cerând arestarea femeii.

„Acesta este rezultatul unor ani de încercări de a transforma Florența în Disneyland”, a spus altul.

Patrizia Asproni, președintele Confcultura, o asociație care promovează patrimoniul cultural al Italiei, a declarat presei italiene că aceste „spectacole repetate de grosolănie și barbarie” au loc „pentru că toată lumea se simte îndreptățită să facă ce vrea cu impunitate”.

Asproni a făcut apel la aplicarea „modelului Singapore”, cu „controale stricte, amenzi foarte mari și toleranță zero” pentru comportamentele incorecte.

Antonella Rinaldi, superintendentul arheologiei și artelor plastice din Florența, a declarat: „Turiștii sunt bineveniți aici, dar trebuie să respecte operele noastre de artă, fie ele originale sau replici”.

„Deși mă îndoiesc că această doamnă – pe care o condamn – cunoaște măcar diferența”, a adăugat ea.

Florența este una dintre cele mai importante destinații turistice din lume.

În 2023, aproximativ 1,5 milioane de persoane au vizitat orașul – care are o populație de doar 382.000 de locuitori – între iunie și septembrie.

Locuitorii s-au confruntat mult timp cu afluxul uriaș de turiști, care în lunile de vară transformă străzile înguste ale Florenței în fluxuri constante de oameni.

Așa-numitul fenomen al „turismului excesiv” a determinat mai multe orașe din întreaga lume să facă schimbări în ceea ce privește modul de primire a turiștilor.

Luna trecută, primarul Barcelonei s-a angajat să elimine închirierile turistice de scurtă durată în oraș în termen de cinci ani, în timp ce mai multe puncte fierbinți – precum Veneția sau Muntele Fuji din Japonia – au început să introducă tarife zilnice pentru a încerca să limiteze numărul turiștilor.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Liniile aeriene low cost precum si AirBnB au dus la „democratizarea” calatoriilor, cu bune si cu rele, dar mai multe cu rele pentru ca sunt anumiti „turisti” care ar trebui sa stea acasa si sa nu calatoreasca pentru ca calatoresc degeaba.

    • Adica saracii ar trebui sa stea acasa? Pe principul asta tu fiind din Romania cu siguranta ar trebui sa ramai acasa. Ce saracie in gandire.