G4Media.ro

Infirmierul care a ucis 91 de oameni în Germania a pierdut recursul…

Infirmierul care a ucis 91 de oameni în Germania a pierdut recursul la sentința de condamnare la închisoare pe viață / Bolnav de narcisism, el le provoca stop cardiac pacienților pentru a-și face o imagine de erou resuscitându-i

La un an după anunţarea verdictului, justiţia germană a confirmat vineri condamnarea la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 85 de pacienţi a fostului infirmier Niels Hogel, care a făcut recurs în casaţie invocând „erori de procedură”, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Curtea Federală de Casaţie a anunţat că nu a identificat nicio eroare de procedură şi prin urmare a respins recursul fostului infirmier de 43 de ani, se arată într-un comunicat.

„Decizia este astfel executorie”, se mai menţionează în comunicat.

Apelul uneia dintre părţile civile, care contesta respingerea pronunţată de Tribunalul din Oldenbourg în 15 cazuri de deces, în lipsă de probe suficiente, a fost de asemenea respins.

Fostul infirmier a fost condamnat la închisoare pe viaţă, aproape fără posibilitate de eliberare, prevăzută în mod normal de legislaţie, nici măcar după 15 ani de detenţie.

El a mai fost condamnat anterior pentru şase crime, ceea ce ridică bilanţul său oficial la 91 de victime.

Conform procurorilor, motivul său era de a-şi face o imagine de erou, resuscitând pacienţi cărora le provoca stop cardiac. Însă tentativele sale de resuscitare erau în general lipsite de succes.

Între 2000 şi 2005, el a comis crime mai întâi în spitalul din Oldenbourg, un oraş din nord-vestul Germaniei, apoi în cel din micul oraş vecin Delmenhorst.

Victimele, cu vârste între 34 şi 96 de ani, au fost alese arbitrar. Bolnav de un narcisism sever, dar considerat responsabil pentru actele sale, el încerca să obţină recunoştinţa colegilor şi a superiorilor.

Fără îndoială că amploarea reală a crimelor sale nu va fi cunoscută, pentru că multe dintre presupusele sale victime au fost incinerate. Poliţia suspectează că Niels Hogel a ucis peste 200 de pacienţi.

Foto: Niels Hogel / Sursa: BBC

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Îmi aduce aminte de securiștii care acum cică salvează România.

  2. Adica de voiculescu care salveaza vieti dupa parjolul facut in anii 90!

  3. Si Dragnea credea ca este salvatorul Romaniei, el fiind de fapt un scelerat criminal. La fel si Ceausescu, si multi altii.

  4. Citeam ce scria Radu Rosetti, ca prin 1800, era in dreptul sotului sa-si omoare nevasta care-l inseala. Peste 200 de ani, stam si organizam recursuri la criminali si citim articole de genul asta de nu-ti vine sa crezi in ce lume traiesti. Nu are sens nici una, nici alta. Prin urmare, viata trebuie pazita, punct. Mai departe, mai e de munca. In niciun caz nu te ajuta sa te culci pe-o ureche crezand ca plateste calaul acelasi pret ca victima sa, sau i-o fi lui teama de consecinte si renunta la maniile sale (pana plateste pe cealalta lume, mai inspirat este sa nu te culci pe-o ureche, sa stai asa in dubii). Deci ochii-n 4, tocmai pentru ca stam inca rau cu dreptatea-n lume, chiar daca progrese s-au facut. Si progrese gen, criminalii sunt bolnavi la cap. Este vreunul care e doar om rau, sau ne-am scapat de ei si-i plina lumea de oameni buni, doar ca unii sunt mai bolnavi pe psihic asa, saracii, au creierul defect. Mai e de munca muuuuult.

    • Punctul cheie e ca bolnavii psihic n-au ce cauta la puscarie … Iar, dupa mine, nimeni care ajunge la puscarie nu e sanatos la cap …

  5. Mi-e frica sa ma gandesc la varianta in care acest cetatean nu facea altceva decat sa reflecte imaginea de ansamblu a locomotivei UE in relatia cu unele state membre.

    • Cu adevarat infricosator e gindul ca multi romani, poate majoritatea, gindesc in termenii astia care denota un narcisism bolnav. Comparatia in sine ar fi interesanta, daca ar fi si corecta. Tari din Europa de Est sint bolnave, e adevarat, insa Uniunea Europeana nu era obligata sa le insanatoseasca printr-un juramint al lui Hipocrate. Putea, de fapt trebuia, sa le lase sa se descurce singure si sa nu riste ca, prin admiterea lor, bolile sa se raspindeasca in Uniune. Chiar admitind, insa, ca Uniunea si-a asumat rolul de vindecator, ea n-a provocat nimic, nici macar o raceala, cu atit mai putin un stop cardiac. N-a provocat coruptia endemica din Romania si Bulgaria, autoritarismul tantos din Polonia si Ungaria si cite putin din amindoua in alte tari. N-a provocat nicaieri incapacitatea sau lipsa de vointa de a crea un stat de drept functional. Incearca, fara prea multa convingere nici mijloace, sa indrepte ceva, atragindu-si furia „pacientului” care vrea de fapt sa fie lasat in boala lui.

    • Este de apreciat spiritul de obsevatie!
      Insa, neglijand pentru putin timp ideile alter ego, incercati sa fiti recunoscator ( in calitate de european) supravietuirii ultimelor doua razboaie mondiale!

  6. Toti criminalii trebuie condamnati pe viata fara posibilitatea de eliberare !

    • @Iza, frumos ! Prefer sa citesc.

    • Leon, ca un exemplu, petrecut nu demult…care sa-ti arate ca fara UE, fara implicarea ei eram ca in Bielorusia… : fara ei, in Romania era tot Dragnea la „carma” si tara ni se afla intr-un haos in care directorii psd-i ar fi fost acceptati sa poarte arme si sa le foloseasca fara a fi intrebati de motivatii… !

  7. *Narcisism patologic desi in DSM e APD, dupa cum se vede, dus la extreme …

    Societatea in care traim este un factor puternic de „narcisismizare”(permiteti-mi shakespearianiatatea) si asta datorita Consumerismului ajuns la paroxism.

  8. Vedeți vreo diferență între criminalul ăsta și miniștrii care s-au perindat în ultimii 30 de ani la conducerea României? Eu nu! La fel și ăia, au distrus tot și în fiecare an vine altul să resusciteze Agricultura, Educația, Sănătatea, Justiția, Transporturile, Mediul și Pădurile, Industria…