G4Media.ro

Inflația globală crește și costul îngrijirii animalelor de companie. În Australia crește…

Foto: Turnul Sfatului

Inflația globală crește și costul îngrijirii animalelor de companie. În Australia crește numărul animalelor abandonate

„Este o zi destul de tristă când oamenii trebuie să aleagă între a-și hrăni animalele sau copiii. Pentru unii oameni, din păcate, s-a ajuns la această situație”, spuns Susan Talevski, proprietara unui adăpost de animale din Melbourne, Australia, care vede cum numărul animalelor abandonate crește pe zi ce trece, arată BBC.

Costul vieții a crescut vertiginos în întreaga lume, deoarece efectele pandemiei și ale războiului din Ucraina au dus la creșterea prețului alimentelor, al combustibilului și al altor produse de bază.

Nu doar alimentele pe care le consumăm costă acum mai mult – prețurile pentru hrana pentru animale de companie și alte produse destinate animalelor domestice au sărit și ele.

„Avem 500 de animale la adăpostul nostru. Asta înseamnă multe guri de hrănit. Ne simțim în dificultate în ceea ce privește cumpărarea de provizii, pentru a ține pasul cu hrana pentru animale și pentru a ne asigura că toate animalele noastre sunt sănătoase”, adaugă ea.

Cifrele oficiale arată că, în Australia, costul produselor pentru animale de companie a crescut cu aproape 12% în anul care s-a încheiat la sfârșitul lunii iunie. Această creștere este de două ori mai mare decât la alimentele pentru oameni.

„Presiunile legate de costul vieții sunt un factor important. Dar oamenii se răzgândesc și în privința animalelor de companie pe care le-au adoptat în timpul pandemiei”, spune proprietara adăpostului.

Ingredientele din alimentele pentru animale de companie includ carne, cereale și micronutrienți – toate acestea au devenit mai scumpe în ultimele luni.

Este o problemă globală. Costul alimentelor pentru animale de companie a crescut cu 10,3% în SUA, cu 8,8% în Uniunea Europeană și cu 8,4% în Marea Britanie.

Grupurile de salvare a animalelor din alte țări înregistrează, de asemenea, o creștere a numărului de animale aduse în adăposturile lor, în condițiile în care finanțele gospodăriilor sunt reduse.

„Mulți le spun echipelor noastre cum că ei înșiși se lipsesc de mâncare pentru a-și putea permite hrana și îngrijirile veterinare pentru animalele lor de companie și chiar sunt nevoiți să ia decizia sfâșietoare de a-și reloca iubitul companion”, spune Alyson Jones de la Blue Cross, care administrează bănci de hrană pentru animale de companie și spitale pentru animale în Marea Britanie.

„Facem tot ceea ce putem pentru a-i ține împreună pe oameni și animalele lor de companie, dar, din păcate, vedem tot mai multe animale care ajung în grija noastră”, adaugă ea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Felicitări pentru articol Mihai Roman… este trist dar adevărat!

  2. pe viitor ar trebui sa existe o lege prin care animalele vandute la zoo shop sa fie castrate. mai mult, proprietarii de caini si pisici sa fie obligati sa le castreze pe cele pe care le au deja. vrei pui, te duci la canisa autorizata sau cum se numeste canisa pentru pisici.