G4Media.ro

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” a ajuns la 450.000 de semnături,…

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” a ajuns la 450.000 de semnături, iar o caravană cu parlamentari USR va pleca în judeţele unde nu a fost atins pragul minim

Campania USR “Fără penali în funcţii publice” a adunat până în prezent 450.000 de semnături, din minimul de 500.000 necesare pentru revizuirea Constituţiei în acest sens, a anunţat preşedintele Uniunii, Dan Barna. Acesta a spus că, în următoarele două săptămâni, o caravană formată din parlamentari USR va pleca prin ţară pentru a aduna semnături din judeţele unde nu s-a atins pragul minim de 20.000 de semnături, transmite News.ro.

“În momentul de faţă suntem la 450.000 de semnături, ceea ce este un lucru extraordinar, şi spun asta pentru că „fără penali” a devenit un adevărat fenomen social. Este proiecat în concerte, este strigat în concerte, este strigat pe stadioane, este strigat la Turul Franţei. Practic, întreaga societate românească a preluat acest mesaj şi acest mesaj este mai mult decât cele două cuvinte „fără penali”, este un mesaj pe care România decentă îl transmite clasei politice”, a declarat Dan Barna, la sediul central al USR.

El a anunţat că pragul minim de semnături a fost aproape atins în unele judeţe şi depăşit în altele, urmând că în alte 12 judeţe să ajungă în următoarele două săptămâni.

“În acest moment suntem în nouă judeţe aproape de prag sau l-am depăşit. Pragul în Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Braşov, Cluj şi în Timiş. Celelalte judeţe care sunt foarte aproape sunt Arad, Bihor şi Iasi. Mai sunt 12 judeţe unde în această ultimă lună de campanie trebuie să ajungem la pragul de 20.000 de semnături. Aceste 12 judeţe care sunt ţinta caravanei sunt următoarele: Tulcea, Galaţi, Neamţ, Bacău, Suceava, Vaslui, Prahova, Argeş, Dolj, Hunedoara, Alba şi Mureş”, a mai anunţat acesta.

Potrivit lui Barna, caravana va fi formată din două echipe – una se va deplasa pe traseul Tulcea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Neamţ, iar cealaltă pe traseul Ploieşti, Piteşti, Craiova, Hundoara, Alba, Mureş şi oraşele de pe Valea Prahovei. Parlamentarii vor sta câte trei zile în fiecare dintre cele 12 judeţe şi vor aduna semnături alături de voluntari.

Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.

Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării, iar USR s-a angajat să sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

27 comentarii

  1. Eu la Iasi nu am vazut nici un parlamentar USR care sa sprijine campania.

    • Nici nu e nevoie, Iasi-ul a avut initiativa si a strans deja 20 de mii de semnaturi,
      Mai important este sa se atinga peste pragul minim de 20 de mii de semnaturi in cele 12 judete critice, unde se vor mobiliza parlamentarii USR.

  2. parlamentarii din Moldova sprijina PSD

  3. Ma uit cu frica la evolutia campaniei si imi fac griji realiste in privinta reusitei ei.
    Nu este problema numarului de semnaturi( pragul de 500 de mii va fi atins aproape sigur), ci indeplinirea conditiei ca in cel putin 21 de judete sa se stranga 20 de mii de semnaturi (lucru cerut de constitutie).

    Daca este sa ne uitam la numarul de semnaturi sranse in judetele „problema”, avem:

    Tulcea 8765
    Galaţi 13760
    Neamţ 7744
    Bacău 8327
    Suceava 7077
    Vaslui 11417
    Prahova 11849
    Argeş 10400
    Dolj 13325
    Hunedoara 13661
    Alba 6491
    Mureş 11671

    Mai sunt necesare cel putin 115.513 de sematuri, care treuie stranse si centralizate in maxim 20 de zile. Cam putin timp…

    Cosider ca mass-media ar fii putut sa promoveze mai mult si mai din timp campania. Acum sa vedem cum ne mobilizam.

    • Judetele enumerate de dvs. nu sunt cele “problema”, ci sunt judetele unde exista ceva speranta sa se atinga pragul de 20.000. Rugam cetatenii acestor judete sa se mobilizeze in perioada urmatoare! Ne punem mare speranta in voi…!

      Judetele ”problema” si una foarte rusinoasa sunt urmatoarele:
      Calarasi-998
      Salaj-1106
      Braila-1639
      Giurgiu-1676
      Botosani-1740
      Vrancea-2722
      Dambovita-2909
      Caras-Severin-3061
      Buzau-3189
      Ilfov-11900

      Rusine sa le fie!

      PS. Nu am trecut in lista, pentru ca am considerat ca nu avea rost, judetele din Oltenia + Teleorman +Harghita + Covasna; ( ridicol de putini au semnat)

      De asemenea am trecut in lista Ilfovul, unde e rusinos ca au semnat doar 11.900.
      Ilfoveni, miscati-va fundurile si semnati, altfel smoala fierbinte va asteapta…!

    • Îmi spuneți și mie de ce mai avem doar 20 de zile? Nu știu prea multe detalii despre campanie.

  4. Un semnal semnificativ ca opozitia se poate uni pt ca la urmatoarele alegeri parlamentare sa aiba sansa reala sa invinga PSD ar fi fost acela ca PNL sa stranga semnturi alaturi de USR !
    Se pare insa ca nu orgoliul i-a impiedicat sa faca acest pas ci faptul ca dupa PSD sunt al doilea partid macinat de flagelul coruptiei !

    PS. Nu cumva „dinozaurii” din PNL central si din organizatiile municipale cele mai semnificative nu urmaresc altceva decat sa-si perpetueze ei locurile in Parlament si… ATAT ? 😉

    • Pai PNL s-a implicat, primarul PNL din Curtici a trimis politia locala sa le dea amenzi celor care strangeau semnaturi…
      In alta ordin de idei, din PSD au semnat 2 lideri locali, din PNL a semnat cineva?

    • @hm, multumesc pt informatie !
      Acum chiar m-am linistit !

      PS. Totusi…macar Ludo Mandolinistul pe furis. de ochii al lor lui, trebuie sa fi semnat ! 😉

    • @Susufler0
      PNL si USR isi au fiecare nisa sa electorala. Propunand programe separate pentru parlamentare sau europarlamentare, punand accent pe anumite obiective sau cai de actiune, pot acoperi mai bine asteptarile unor categorii diverse de potentiali votanti.

      DAR:
      … atunci cand e vorba de prioritati, aceste partide (plus partidul dlui Ciolos) trebuie sa lase la o parte divergentele si sa actioneze la unison. Daca USR reuseste sa stranga de unul singur cele 20.000 de semnaturi in minim 21 de judete, foarte bine! Daca termenul se apropie si e pericol de nerealizare, atunci PNL ar trebui sa puna si el umarul.
      Nici nu vreau sa ma gandesc ce bucurie ar fi in tabara PSD/ALDE in caz de nereusita, cum ar da cu tifla tuturor. Putem fi siguri ca esecul ar fi prezentat de mass-media aservita Puterii in asa fel incat sa fie decontat de intreaga Opozitie.

      Pe de alta parte, acesta ar fi un exercitiu de cooperare binevenit in perspectiva alegerilor prezidentiale de anul viitor. Prezidentialele si localele pe de o parte, si parlamentarele de celalalta parte sunt competitii electorale care necesita strategii diametral opuse.

  5. O agitație făcută iarăși cu aceeași lipsă de cultură precum … muia, atât de plăcută și îndelung promovată la G4M.

    Nu cred că poate exista atâta prostie, atât la USR cât și la restul țuțerilor care susțin această lege de modificare a Constituției. Cred că ține mai degrabă de un soi de masochism.

    Nu deștepților, conform art. 152 (2) din Constituție, „nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora”.

    Ori, în CAPITOLUL II, Drepturile şi libertăţile fundamentale, la art. 37. este enunțat Dreptul de a fi ales.

    Dar, fiecare e liber să-și bată joc de timpul/ vara/ vacanța lui și a celor creduli și incapabili sau prea leneși să se informeze.

    • Si chiar de ar fi sa ajunga sa fie prevedere in Constitutie, nimic nu impiedica un penal neeligibil sa finanteze, creasca si promoveze ca mai apoi sa aiba si uzufructul(manipularea) unui candidat eligibil si curat ce va ajunge in functii de decizie ale statului. A se vedea in acest moment ce manipulabila este madam Dancila(nu ca ar fi „curata” dar e un exemplu pe care il vedem in prime-time)…

    • Art. 37 revizuit/2019: Dreptul de a fi ales, dar doar cu cazier „curat ca lacrima”…
      Dar cand esti „decât” un …profan si pe deasupra rău intenționat, n-ai cum să vezi toate astea…

    • @Scaraotchi
      Art. 37 revizuit/2019: dreptul de a fi ales … sef de camera de detentie de catre „colegii” din penitenciar.

  6. PNL de ce nu se implică???

  7. Ma intreb cum or fi strans popii 3 milioane de semnaturi pentru referendumul pt „familia traditionala” … pe la biserica nu am auzit de asa ceva.

  8. @ FLORIN

    cand basexu isi batea joc de ROMANIA prin intermediul Guvernului condus de BOC cel MIC ai comentat vreodata pe undeva ?

    • @X: Un alt bun exemplu de conducere prin interpusi e cel pomenit de tine.
      Ce e trist e ca la momentul 2018, campania „fara penali” se bazeaza pe o teza absolut falsa si manipulatoare, o prevedere in Constitutie neinsemnand ca va fi si respectata la fel cum sunt multe altele care nu sunt respectate.
      Pe de alta parte cei propusi pentru a fi alesi pot si trebuie sa fie filtrati prin minime conditii de eligibilitate, gen cazier judiciar. Si ca sa continuam, hotararile judecatoresti definitive, in functie de gravitatea faptei, prevad deja restrictionarea eligibilitatii.

      Dincolo de toate acestea campania de fata este un foarte bun exercitiu de coeziune a cetatenilor, dar sa nu uitam ca tot conform Constitutiei in vigoare(art 150, aliniat 1), o initiativa de revizuire a Constitutiei se poate face si de catre „cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor”. Si aici ajungem la ce spuneau si alti cititori ai acestui articol de pe g4media cu privire la coeziunea opozitiei din Parlamentul Romaniei. In loc sa se piarda 6 luni cu semnaturile cetatenilor, opozitia se putea uni si forma acea patrime necesara si acum propunerea de revizuire a Constitutiei putea sa fie deja la o etapa mult mai inaintata. Dar USR doreste doar capital electoral, iar alte parti din opozitie doresc doar taraganarea pentru ca in Romania opozitia este doar mimata… si exista dovezi oficiale in acest sens, important este doar ca cetatenii sa isi faca un pic de timp si sa le consulte…

  9. Daca o tot „ardem” cu lozinca „Vrem o Tara ca Afara”, ia sa vedem cum e pe la Englezi (inventatorii a atator lucruri / sporturi, dar si a democratiei moderne):

    Un „nene” pune niste intrebari printre care si

    „Of those MPs how many have criminal convictions?
    And
    Of those MPs who have convictions please categorise them. I.e. Fraud offences, sexual offences? ”

    Ce credeti ca i se raspunde ?

    „This information is not held by the House of Commons. On this occasion we are unable to identify any other public authority from whom you may be able to request this information. ”

    „Further, the information you require constitutes personal data and is therefore likely to be exempt from disclosure under Data Protection provisions.

    https://www.parliament.uk/site-information/foi/foi-and-eir/commons-foi-disclosures/members-of-the-house-of-commons-and-members-staff/criminal-convictions/

  10. Dupa care i se spune:

    „However, the House of Commons research paper entitled „Members Imprisonment since 1979 (PDF 48 KB)” may be of interest to you.”

    Accesand

    https://www.parliament.uk/documents/foi/snpc-04594.pdf

    ce sa vezi, dai de o lista de PENALI, PUSCARIASI din Irlanda de Nord, care, minune, sunt MPs FARA nici o jena.

    Concluzia ?

    Rusinica, rusinica UK.

  11. USR si TFL-istii ar trebui sa semneze PETITIA prin care se cere NATIONALIZAREA resurselor – le platim strainilor investitiile facute (care oricum sunt aproape de zero) – si apoi copiii / nepotii tuturor ROMANILOR o sa aiba sansa sa triasca OMENESTE.

    Sau sa solicite marirea REDEVENTELOR !

    Dar ei ce fac ? CIRC !

    • Grozava initiativa! Modelul Venezuela.

    • @X: Adevar graisi.
      Opozitia in acest moment ar trebui sa se uneasca pentru a demara cat mai curand nationalizarea resurselor si sa nu mai piarda timp cu prostiile.
      Fara resurse recuperate de pe la cei care le au acum in activitati de explorare si extractie, viitorul suna sumbru pentru ca indiferent de cine va veni la putere (prin rotatia partidelor sau chiar daca administratia statului va fi in mainile poporului) va avea de rezolvat problema datoriei externe care creste vertiginos si reconstruirea economiei tarii, economie care sa se bazeze pe productie si nu pe consum ca acum…

      Apropo de resurse, info publice cu privire la pe unde au fost „distribuite „aici: http://www.namr.ro/resurse-minerale/licentepermise-active/
      Si o harta din 2011 cu resursele tarii: http://www.unitischimbam.ro/wp-content/uploads/2015/09/Resurse-Romania.jpg

    • Dar ce sa ne tot invartim in jurul cozii, nu mai bine cerem noi NATIONALIZAREA ca in 1948 ca sa stim o treaba…?!
      PS. Domnule ”X” , dar Dvs pe Alfa Centauri de ce nu cereti NATIONALIZAREA, astfel incat copiii/ nepotii tuturor CREATURILOR sa aiba sansa sa traiasca OMENESTE…?

  12. @ NUME DE DRAC

    Mai pune dracu` mana pe o carte si citeste !!

    „Istoria nationalizarii companiilor in Marea Britanie”

    „In secolul XX, Marea Britanie a cunoscut o istorie tumultuoasa a nationalizarilor. In timpul guvernarii laburiste din perioada 1945-1951 au fost nationalizate Banca Angliei, companiile de carbune si electricitate, serviciile de transport si sanatate, precum si industria siderurgica. ”

    „Astfel, statul s-a folosit in trecut de acest fenomen pentru a promova infrastructura, transporturile si comunicatiile.”

    „Producatorul de avioane Rolls-Royce a fost si el nationalizat de guvernul conservatorist al Marii Britanii in 1971, dupa ce a inregistrat dificultati in urma incercarii de dezvoltare a aparatului de zbor RB211, ale carui costuri s-au ridicat peste nivelul asteptarilor.”

    https://www.wall-street.ro/articol/International/38347/Istoria-nationalizarii-companiilor-in-Marea-Britanie.html

  13. „Franţa se pregăteşte pentru naţionalizarea băncilor”

    „Guvernul francez lucrează la o schemă prin care statul va putea intra în acţionariatul băncilor comerciale, în cazul în care criza de lichiditate se agravează.”

    „În aceste condiţii, guvernul francez, prin agenţia care manageriază participaţiile statului , pregăteşte un plan prin care să preia părţi în „două sau trei bănci franceze”, „în caz că”…, potrivit cotidianului Le Figaro, care citează surse apropiate problemei. Sursa asigură că totuşi „nu ne aflăm în aceeaşi situaţie de acum trei ani”. Statul francez ar putea astfel să crească nivelul capitalului băncilor, utilizând banii contribuabililor, contra unei participaţii (majoritare sau nu) în acţionariatul instituţiilor financiare.”

    https://www.cotidianul.ro/franta-se-pregateste-pentru-nationalizarea-bancilor/

  14. ROMANIA ce a facut atunci cand o firma avea probleme ?

    A privatizat-o !!

    Cum dracu poti vinde ceva de merge prost ???? O vinzi pe doi bani !

    Un stat condus de PATRIOTI ar pune-o intai pe „picioare” si abia apoi ar vinde-o, ca sa obtina mai multi bani decat a cheltuit pentru a face rentabila.

    Tradatorii de politicieni au dat de pomana / pe bani putini firme strainilor care le-au distrus, pentru ca firmele respective le faceau concurenta.

    TFL-isti, TREZITI-VA ! Voi o sa faceti foamea peste 30 de ani, pentru ca va duceti dupa fenta !