G4Media.ro

Inițiativa PSD cu impact bugetar de peste jumătate de miliard pe lună,…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Inițiativa PSD cu impact bugetar de peste jumătate de miliard pe lună, în procedură de urgență în Parlament: Toți profesorii din România să primească un stimulent de 2.000 de lei pe lună pe perioada stării de alertă și de urgență. Restul angajaților din școli să primească 1.500 de lei pe lună

UPDATE: Senatul a adoptat luni propunerea legislativă prin care se acordă în perioada stării de urgenţă şi de alertă stimulente de risc cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar de 2.000 de lei lunar şi personalului nedidactic şi auxiliar – 1.500 de lei lunar.

S-au înregistrat 85 voturi „pentru”, 25 împotrivă şi 13 abţineri.

Propunerea legislativă va merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Știrea inițială: Inițiativa legislativă a PSD care prevede acordarea unui stimulent de risc de 2.000 de lei pe lună pentru toți profesorii din România și 1.500 de lei pentru personalul auxiliar și nedidactic a intrat astăzi, în procedură de urgență, în dezbaterea Senatului.

Proiectul a primit luni aviz favorabil din partea Comisiei de muncă a Senatului, după ce săptămâna trecută a primit raport de admitere de la comisia de învățământ. Tot azi, proiectul urmează să intre la plen pentru a primi votul final ca să poată fi transmis Camerei Deputaților, forul decizional.

Inițiativa, depusă la începutul lunii septembrie, a fost semnată de cinci parlamentari PSD: Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Robert Cazanciuc, Alfred Simonis și Radu Preda. Senatul este primă Cameră sesizată în acest caz.

Potrivit articolului 1 al propunerii legislative:

  • ”Cadrele didactice, precum si personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din mvatamantul de stat vor primi un stimulent de rise in cuantum de 2000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toata durata starii de alerta si a starii de urgenta, pentru implicarea si expunerea in fata riscului raspandirii coronavirusului COVID-19”.

Stimulentele ar urma să fie acordate ”pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19” și nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă.

Sistemul de învățământ de stat din România contabilizează aproximativ 220.000 de cadre didactice, ceea ce însemnă că efortul bugetar pentru acordarea acestui stimulent ar fi în jur de 440 de milioane de lei pe lună.

De asemenea, numărul celor care fac parte din corpul personalului didactic auxiliar și al personalului nedidactic (secretare, femei de serviciu etc) este de aproximativ 70.000 de persoane, efortul bugetar în cazul lor fiind de peste o sută de milioane de lei lunar. În total, peste jumătate de miliard de lei pe lună efortul bugetar pentru acordarea acestor stimulente de risc.

Inițiativa social-democraților vine pe fondul creșterii rapide a deficitului bugetar, prognozat de Consiliul Fiscal la peste 8% din PIB în acest an.

Săptămâna trecută, parlamentarii PSD din Comisiile de specialitate au votat reintroducerea în lege a majorării pensiilor cu 40% începând cu 1 septembrie, precum și creșterea salariilor profesorilor din acest an, amendând astfel ordonanța de urgență de rectificare a bugetului adoptată luna trecută de Guvernul Orban, prin care majorarea pensiilor fusese redusă la 14%, iar creșterea salariilor profesorilor fusese amânată pentru anul viitor.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește integral: Majorarea cu 40% a pensiilor și creșterea salariilor profesorilor începând cu acest an au fost reintroduse în lege / Decizia a fost luată în comisiile de specialitate, urmează votul în plenul Parlamentului

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

74 comentarii

  1. ma dar aia de la magazine nu sunt tot in linia 1?

    • Fara numar fara numar de la nasu mare

    • Dar curierii, postasii, notarii, popii, avocatii, judecatorii, femeile de serviciu, soferii pe mijloacele de transport in comun aia in ce linie sunt?
      Hai sa dam la toata lumea prime speciale, sa vedem de unde se mai platesc.

    • Magazinele sunt private. Nu i obliga nimeni sa le tina deschise cum ii obligă pe profesori sa stea in clasa cu elevi. Plus că au „pepsiglas” in fata. Eu m as mai gândi.

    • Care clasa? Ca au stat acasa. Iar acum se incurajeaza scoala online. Na, ma gandesc ca dupa 3 luni de plictiseala, nu strica niste bani.

    • Păi mai gindeste-te Dorulet, după postare pare că n-o faci prea des.

    • @Doru

      Pai daca inchid magazinele private tu de unde-ti mai cumperi doza zilnica de basamac?
      O sa mori ca prostu’ in delirium tremens!

    • Dorule, eu lucrez la o firma privata care produce aparatura pentru telefonia mobila, asta prin care comunicam noi acum sau cand vorbim la telefon, ii zice Ericsson. Nu am stat acasa in starea de urgenta nici o ora, pentru ca telecomunicatiile sunt de linia intai. Si, vorba aia, e multa lume la un loc acolo. Cum facem cu banii ?

    • Ericsoane, tu ai stat pitit intr un birou, nu ți au suflat în nas zeci, sute de copii. Mai ușor cu marxismul imperialist . Iar pentru ăla cu magazinele, stai liniștit, locuiesc la țară și nu stau că idiotul că coada la casa la kauflanzi. Mai ușor băieți că o furați la vot.

    • Pierzi o groază de voturi de la alţii dând bani la profesori sau investind în EduCultură. Ca şi activitate civică, participarea la viaţa cetăţii este esenţa democraţiei. PSD ar fi mai pe plus dac-ar trece prin parlament ceva să oblige guvernul să premieze cu 950 lei pe orice tânăr sub 45 de ani, care aduce dovezi c-a votat.

  2. USR=PNL=PSD=PCR

  3. Sa curga pomenile!!!

    • Aceeași tactică pe care psd-istii o cred deșteaptă :îl potopesc pe Citu cu cheltuieli că n-are de unde le da.
      D-aia trebuie trimis psd-ul la tomberon.

    • Se numește: împinge baba pe scări și apoi întreabă unde se grăbește.

  4. ce viata…sa stai acasa si sa ti-o freci toata ziua, dar sa iei 2000 lei moca de la stat..vreau si eu sa ma fac bugetara…

    • La mintea cu care ai fost dotata nici de centurista nu esti buna!

    • Putorile ordinare. Am cateva cunostinte care lucreaza in invatamant si nu au facut nimic in perioada asta. Se postau pe facebook, la gratare, cand fraieri stateau in casa. Sa le dea si celor din politie, celor care lucreaza in magazine, nu doar profesorilor. Sper ca PSD-ul sa dispara.

    • asta fac profesorii, stau acasa toata ziua ? 🙂 spre deosebire de tine care esti un antreprenor exceptional, muncesti 25 de ore din 24 ?
      ps: personal sunt tot o rotita din sistemul privat, sa nu se inteleaga altceva. Dar cunosc diverse persoane din sistemul public si absolut toti sunt sau au fost oameni devotati muncii lor, care n-a fost nici usoara nici putina.

    • @Lia…..

      Tu cred c-ai fost data afara de pe centura la ce IQ ai! Nu-i asa ca-i subunitar????

    • Lia
      Tu in schimb esti regina centurii, spaima autobazei.
      Allysea a spus un locru de bun simt: dupa ce stati 7 luni din acest an acasa fara sa va bage in somaj tehnic, acum vreti si mariri de salariu.
      Voi astia care dati societatii 50% rebuturi.

    • Ia zi Lia…te mai cheamă și Olguța? Tu esti perfectă de centuristă! Ce a zis femeia greșit? Din martie freacă menta si acum au dat de greu? Serios,celelalte categorii de angajati care muncesc non stop de atunci ce sa mai zică?

    • Lia, e drept, nu sunt buna nici pe centura… ma gandesc ca tu stii mai bine cum e pe acolo, ce cerinte au „clientii”….
      cat ii priveste pe profesori, se vede cat muncesc in mod normal si cat isi dau interesul, dupa notele de la titularizari si mai ales, dupa rezultatele elevilor de la bac sau evaluare nationala….Deci Lia, cum e pe centura, ca tu pare ca esti la zi cu standardele de acolo

  5. dar de ce nu la toata tara?
    ca toata tara asta participa la reducerea riscurilor pandemice,fiecare dupa putere si pricepere?
    Soferii,politistii,vanzatoarele,femelile de serviciu din gari,magazine,institutii…
    cu exceptia putorilor si hotilor din parlament si CCR restul au dreptul la compensatii lunare pentru ca…Romania
    -Pentru ca se moare in spital si daca nu e pandemie
    -pentru ca se moare pe sosele pentru ca ciu-ciu autostrazi
    -si putem continua ever…

  6. borfasii sunt disperati sa cumpere voturi cu imprumuturi pentru cateva zeci de generatii de acum inainte …….

  7. Gluma anului!

  8. Când PNLul a dat bonus la medici și la restul cadrelor medicale nu s-a mai agitat nimeni pe motiv de pomană, mama ei de dublă măsură

  9. Șpagă electorală pe seama celor ce plătesc taxe la stat. Lăsând impresia că dau de la bogați la săraci, PSD ia de la cei care muncesc si dau la putori :
    – pensionarii speciali
    – salarii mari la cei cu cu diplome cumpărate
    – profesori expirați
    – găleți cu făină
    – tăietori de frunze de prin școli
    – și încă vreun milion de neica nimeni di insituțiile mamut impotente. Adică toate insituțiile publice.

  10. Sedeti tranqila, postaci!
    Astia, guvernul Romaniei, nu au fosr in stare sa le mareasca salariile cu 100 de lei, bani prevazuti in buget, dar sa le dea 2k.

    • Care, mai Guvidule? Iai din guvernul „Tanti Veorica”? Apropos, ce mai face docenta? S-a dat la fund? Panglica pe unde este? Genunche Pop? Tudorel „Neg pe cur”?

      Vezi ca a venit momeala pe forum. Du-te si ia-ti portia!

    • Puie Usr!

  11. Pe cand impozitul pe venit in IT?

    • In primul rand nu doar IT-ul e scutit de impozitul pe venit. Exista scutiri in Constructii + scutiri de tot felul de taxe la BOR (poate si altele). Daca e sa se plateasca, sa plateasca toata lumea sau sa exista o analiza obiectiva a „de ce ar fi nevoie de aceste scutiri” pe diverse domenii (sa nu fie date doar din pix).

      In al doilea rand impozitul ala se duce la bugetul local (cel putin 70%, daca nu tot). Nu la pensii si salarii in general.

      In Bucuresti se cheltuie pe: pomeni la biserici, lumini si petreceri campenesti, subventii de toate felurile, contracte ilegale cu turcii, buzunarul primarului, datorii la Constanda si altii, salarii crescute in aparatul supradimensionat al primariei, supraevaluari …

      Si chiar daca s-ar duce la pensii si salarii, cresterile din pix aplicate de astia sunt de zeci de ori mai mari decat ce s-ar obtine.

    • M-ai lamurit, daca zici ca se duce la local (cel putin 70%) este normal sa nu-l plateasca. Si asa au remuneratia micuta.
      Lasa sa-l plateasca fraierii, aia cu salariul minim pe economie, pomanagii cum le spuneti.

  12. Parlamentul pesedeilor dă din nou dovada murdară că vrea să îngroape actualul guvern din punct de vedere financiar. Nu grija pentru copii, profesori, părinți îi doare ci dorința ca poporul să arate cu degetul guvernul PNL-ist, care se opune bunei stări a populației. Numai că aceste manevre necinstite ar putea avea efect de bumerang.

    • Asa-i ! discutia nu e despre profesori, ca-i doare-n basca pe parlamentarii psd de profesori; la cata scoala au ei, nu conteaza.
      Ceea ce conteaza este sa blocheze guvernul, nu conteaza cu ce pret.
      Daca e sa facem un bilant, psd a contribuit la raspandirea COVID19 mai mult decat toti celalt factori luati la un loc.
      Pentru ca nu au avut decat o idee fixa: cu orice pret, sa impiedice guvernul sa reuseasca ceva.

  13. Este tot o mita electorală dar doar pe hârtie!!!Nici sistemul medical nu a primit niciun leu din martie!!Doar au fost promisi acesti bani,doar încep alegerile…în două valuri(Sau cocoase!!!),deocamdată stau pe platou!!!Oricum își merită soarta!!!Cand au primit restanțe și măriri au scuipat mâna care le-a fost întinsă!!!Ăștia sunt mai buni pentru că promit și apoi spun că nu au de unde să dea!!!

  14. Foarte bine, m-am saturat sa aud ca nu sunt bani, dar sa vad ca liberalii NU spun un cuvintel despre Cheltuielile aberante din aparatul de stat: cu Pensiile SPECIALE care inghit luna de luna sume uriase, salariile bugetarilor FARA NUMAR, cu Sporurile si beneficiile lor de invidiat, cu clientela analfabeta care populeaza toate Institutiile de Stat, NEINFORMATIZATE tocmai pentru a tine aceasta clientela pe psoturi caldute si bine platite si rasplatite!
    NU au iesit niciodata nici Fl Catu, nici L. Orban, in 25 ale Lunii cand Finantele anunta Executia bugetara aferenta Lunii anterioare, sa EXPUNA public cum stau Veniturile si Cheltuielile cu BANII publici pe Luna respectiva!
    Niciodata!
    A trecut aproape 1 AN si ati facut fix NIMIC in privinta REDUCERII Cheltuielilor bugetare, care au explodat oricum din cauz pandemiei!
    NU ati identificat nici o masura, nici un domeniu unde sa faceti REDUCERI de Cheltuieli sau sa aveti Cresteri de Venituri, NIMIC, dimpotriva, ati continuat fix ca PSD!
    Rusine!
    Azi, INS a anuntat triumfator despre un Studiu facut pentru Luna Octombrie 2018: „INS: La fiecare Leu primit salariu de un bugetar, angajatul din privat lua 70 de bani”!!
    AZI, diferenta e mult mai mare, Salariile bugetarilor au explodat in ultimii 3 ANI!!!

    • Măcar un picuț de legislație de asta făcut a de hoții din Parlament știi mata? Pensiile speciale se pot anula sau micsora doar cu modificare de lege si aia constituțională pentru ca vine CCR și îți dă peste manuță. Micșorat aparatul bugetar …poate vorbesti cu tanti Fierea și mai taie din ele. Așa că să vorbim degeaba e ușor și să creadă fraierii ca poate Guvernul să ia măsurile astea dar de rău ce e…Nu vrea!

    • @Vio7: Puteti sa-mi spuneti cum e posbil sa vii sa te lauzi cum ai informatizat in vreme de pandemie aia si aia, dar sa NU plece acasa nici macar 1 singur Angajat de la Stat?
      Unul singur daca ar fi plecat, sindicalistii din sistemul public urlau pana acum!
      Ce naiba „informatizare” a facut acest guvern, care mentine in functii banoase sutele de MII de taietori de frunze la caini?!
      https://pressone.ro/dezvaluirile-unui-angajat-la-stat-chiar-daca-nu-faci-nimic-doar-cresti-in-varsta-devii-expert-cu-5000-de-lei-pe-luna
      Violeta Alexandru s-a tot laudat ca a”digitalizat” aia si aia, CATI angajati au PLECAT din subordinea ei?!
      Nici unul, dimpotriva: luna de luna, Numarul angajatilor la Stat a crescut in guvernarea PNL, clientela analfabeta angajata zi de zi continua modelul PSD!!!
      Observati ca NU il comunica niciodata, le e jena!!!
      De fapt NU il cunosc, habar nu au cati lucreaza in total la Stat, Violeta Alexandru a spus ca stiu cati sunt in Institutiile centrale, mai greu e la cele locale!
      Ooricum, e halucinant, Romania e stat fara stapan!
      A-propos, gasiti cum vorbea Fl Catu in 2019, inainte ca PNL sa ajunga la guvernare, a uitat tot ce spunea atunci:
      ” Florin Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere și pensii speciale.
      21.08.2019.
      liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.
      „Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.
      Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.
      „Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.

    • LILI , faci ce faci si calci in strachini . Nu banuiesc ca nu stii de ce guvernul Orban nu poate face tot ceea ce tu zici si nici cine este vinovat de aparitia unor astfel de anomalii legislative in ultimii ani ai guvernarii PSD . Daca ar fi asa, ar insemna ca nu intelegi mare lucru din ceea ce s-a intimplat si se intimpla . Doar dupa alegeri se pot schimba multe si se pot pune in practica multe din dorintele tale care sunt si ale noastre . Orban face tot ceea ce este omeneste posibil si ceea ce legea ii permite ,de multe ori chiar ocoleste legera prin procedura numita -ordonanta de urgenta -. Asa ca nu te face de ris scriind fel de fel de nazbitii . Stii foarte bine raspunsurilela toate intrebarile tale asa ca incercarea ta este nereusita .

    • Dragă lili…Sa înțeleg că atunci când digitalizezi dai oameni afară. Nu,deloc,dacă 80% din contribuabili folosesc aplicațiile mobile pentru plata, gen ghișeul.ro tot oamenii aia trebuie să stea la ghișeul fizic pentru ceilalți care plătesc cash. Problema nu e la ei…e la rude și prieteni care plimbă hârtii degeaba…si nu-mi spune că e Orban cu Alexandru de vină…abia ai venit,o venit si pandemia și tot fac cate ceva. Pesedeaua ce a facut in plin bum economic cum pretindeau ei?

    • @Vio7: DA, numarul de functionari publici din Adminsitratia publica va scadea dupa Digitalizarea Adminsitratiei publice(LOGIC, un calculator inlocuieste munca multor oameni din multe departamente!), uite cum s-a intamplat in Estonia, Tara aflata azi in TOPul digitalizarii mondiale, spune Margus Noormaa (foto), directorul general al Autorității pentru Sisteme Informatice din Estonia, care a răspuns întrebărilor CursDeGuvernare.ro privind pașii pe care i-a parcurs administrația publică, metodele și procesele adoptate, REACTIA funcționarilor publici și a cetățenilor, și, nu în ultimul rând, Costurile digitalizării Administratiei publice.
      26.07.2019. „Cum a ajuns Estonia în topul digitalizării mondiale. INTERVIU Margus Noormaa, directorul general al Autorității estone pentru Sisteme Informatice.

      „CursDeGuvernare.ro: Ce s-a întâmplat cu funcționarii publici în acest proces? Au fost reticenți? Și-au pierdut locurile de muncă? Ce soluții a găsit Estonia la această problemă?

      Margus Noormaa: Într-adevăr, numărul funcționarilor din sectorul public a fost REDUS DRAMATIC în ultimii 20 de ani. Dar acesta a fost SCOPUL, de a ECONOMISI banii din zona de administrație publică și de a CRESTE bugetul public în alte zone precum SANATATE, EDUCATIE etc. Oamenii nu au fost concediați dintr-o data, a existat un proces lung, de peste 10 ani, și predictibil, de reforme, pentru Modernizarea Administrației publice.
      Nu au existat probleme majore la nivel național.
      Este mai mult o problemă locală, precum atunci când un antreprenor local își închide afacerea.
      De asemenea, această scădere a numărului de funcționari publici este parte a unui plan pe termen lung, așa că vestea nu i-a lovit peste noapte și, de regulă, oamenii știu despre aceste reforme în avans, cel puțin cu un an.
      În mod normal, funcționarii își găsesc un nou job printr-un program dedicat șomerilor sau pe cont propriu, în mediul privat, sau prin recalificare pentru alte joburi.”

      E unul dintre motivele pentru care guvernantii NU vor Digitalizarea Administratiei publice(sa nu plece clientela lor!), al 2-lea e ca Digitalizarea arata Cetatenilor TOT Circuitul BANILOR PUBLICI, sistemul devine TRASPARENT, ceea ce NU vor guvernantii Romaniei!
      Din acest motiv, in Mai 2019 Guvernul Dancila a pus cruce oficial Modernizării ANAF prin programul cu Banca Mondială. Eșecul ne lasă cu un împrumut de 18 milioane de euro, bani cheltuiți pe consultanță.
      24 Mai 2019: „Acordul de 70 de milioane de euro prin care ANAF ar fi trebuit să-și modernizeze infrastructura IT cu bani împrumutați de la Banca Mondială a fost oprit oficial ieri prin Hotărâre de guvern. După mai bine de 5 ani de la lansarea programului de Modernizare, stabilit inițial să se încheie la final de 2018, Guvernul a tras linie. Autoritățile au împrumutat 18 milioane de euro pe care i-au cheltuit cu rezultate zero, iar asta în timp ce sistemul IT al ANAF, învechit și încărcat tot mai mult, cedează acum atât de des încât nu mai miră pe nimeni. Singurele „rezultate” sunt că ANAF are un handicap imens în ce privește colectarea modernă la buget, statul pierde astfel foarte mulți bani și persistă suspiciuni că motivul pentru care modernizarea ANAF a fost blocată de cei responsabili de implementare a fost dorința politicienilor de a menține un sistem opac și neperformant, pe care să și-l poată subordona și să-l poată folosi ca armă pentru protejarea sau atacarea unor afaceri sau activități criminale. Până la acest moment nu a fost tras nimeni la răspundere pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu în ce privește implementarea programului de modernizare a ANAF. Având în vedere că lipsa modernizării ANAF reprezintă un atentat la siguranță națională, Fiscul fiind esențial pentru bună funcționare a statului, autoritățile ar trebui să înceapă o anchetă în această privința.”
      Subiectul a fost ingropat!

  15. Aceasta propunere ticaloasa trdbuie demontata de beneficiari.Cadrele didactice trebuie sa iasa si sa declare ca nu vor sa faca parte dintr un joc electoral.Presupun ca sunt mai instruiti si realizeaza ca in ritmul asta murim cu totii.Sunt multi oameni instruiti in sistem,bine pregatiti si cu mult bun simt.Nu se pot incolona in spatele unor sindicalisti care din punct de vedere al imaginiii nu le au adus decat prejudicii.

    • Stai liniștit nene. Toti vor lua banii și vor mulțumi. Cum au luat și tiketele de vacanta și mi se pare logic să facă asta câtă vreme Ficusul tocmai ce a achitat miliarde pe sisteme Patriot de acum 30 de ani. Da, 30 ani. Alea folosite in războiul din golf. Nu sunt bani ? Sunt bani….clar sunt bani.

    • Aoleu Doru tată dar știu cs îți stau în gât rachetele alea!!! E ordin pe unitate de la taica Puțin să ziceți nasoale de NATO și de ăsta de la Sibiu de e văzut bine în Europa.Scolco copeica? Putin…foarte Putin!

    • E mișto g4 . Toți frustrații vieții își dau cu pararea și îi nebunia lor chiar cred că doar ei au dreptate. Mai intrii pe aici , mai lași o șopârla, apoi 10 disperați îți explică ce dificil e sa fii guvernant liberal. Naspa ba băieții….după voi mai un pic și îi covidati pe toți , pensionari, bătrâni, copii, acum și profesori. Mai ușor că suntem multi și de regulă votam. Unu chiar are impresia că patriotul cumpărat are vreo importanta pentru Putin. Luați exemplul Siriei, când va fi sa nu mai existam daca va fi, își vor da mâna toți și noi o sa ne uitam la Patrioate. Mai luați o șopârla .:))

  16. În Românistan singurul lucru la care îi duce capul pe politicieni este să dea pomeni. Pensii, pensii speciale, salarii la paraziții de la stat, vouchere șamd.

    În 30 de ani n-am văzut prea multe fabrici funcționale și nici performanțe notabile în agricultură sau alte ramuri economice. Adică suntem niște sărăcii. Sărăcii, dar darnici, după cum se observă. Ticăloșia este o însușire a 90% din angajații de la stat: puturoși, chiulangii, șpăgari, incompetenți, nepotiști și hoți. Domnii profesori tari în meditații, cu posturile cumpărate pe linie de partid sau membri de partid nu fac expcepție. Abia așteaptă o nouă pomană.

    Atitudinea asta iresponsabilă de vătaf pe banii altora ar trebui pedepsită cu ani grei de închisoare, deoarece distruge garantat orice viitor economic al țării. Numai într-o țară de lumea a 3-a se scoate din Codul penal infracțiunea de Subminarea economiei naționale. Dar noi trăim într-o țară bananieră și puțini își întrebarea: AVEM CU CE SĂ PLĂTIM ? AVEM CU CE SĂ PLĂTIM ÎNTR-O VIITOARE MEGACRIZĂ ECONOMICĂ?????

  17. substratul este ca i mituiesc pe profesori si personalul scolar ca sa pregateasca valul 2 de carcalete.

  18. …… Usr!

  19. RUSINE PESEDE !!! Cum adică numai 2000 lei de ce nu 10000 lei ? Ori suntem șmecheri proști ori nu mai suntem ! Care crestere cu 40% pentru pensii de ce nu 100 % ? De ce ?

  20. de unde bani ??? pomana marca GIO PSD… sa le dea bani din daru de nunta a lu manda & olga..impostorii dracu… amanetati viitorul copiilor nostri.. plàcuța suedezà ramane valabilà..

  21. au creat un precedent cu spagarii de medici. Acum sa dea si acestor spagari.

  22. Fara interesul american si apartenenta la ue era vai de mama noastra.Au uitat anii 90 cand peste noapte a crescut dolarul de la 3000 la 9000.La alegeri in decembrie 96 era 3000 si in aprilie 97 era 9000. Au uitat si judecatorii ca traiau cu 200$ pe luna;la fel si profesorii.

  23. O initiativa foarte potrivita. Ar trebui sa le dea si spor de sustinere a orelor online (cel putin 250 euro/luna), spor de stres psihologic (nu oricine poate lucra cu multi copii) si o prima de prezenta, exact ca la multinantionalele din domeniul industrial (nu oricine poate fi profesor in pandemie). Toate acestea pe langa salarii, gradatii de merit si alte prime, incasate inclusiv in perioada in care nu au muncit (martie-iulie 2020).

  24. As pune pariu ca (indiferent daca legea trece sau nu) peste 75% din profesori (si neamurile lor) vor vota cu PSD.
    Iar apoi vor aparea toti pe la TV si se vor plange ca guvernul e de vina ca de pe bancile scolilor ies numai rebuturi si semianalfabeti functionali.

    • Crezi ca daca ar vota cu PNL, de pe bancile scolilor ar iesi altceva?!
      Ia mai cauta prin CVurile politrucilor din PNL, sa vezi ca nu sunt deloc departe de aia din PSD!
      Mai mult, colectie de Diplome de la fabricile de diplome am ciitit, socata, gasim si la Judecatori si procurori, asa ca e negru de tot…
      Am citit de curand un interviu cu Valeriu Nicolae, activist social si publicist, el a realizat in ultimii 3 ani o serie de postari despre mai multi politicieni, in care dezvaluie cum prin nepotism, impostura si proptele de partid au ajuns in Parlament si Guvern, dar si un site unde se gasesc toate aceste cercetari, nutotei.ro.
      El a analizat CVurile celor care ne conduc, impostori nescoliti, semianalfabeti plini de Diplome de la celebrele „fabrici de diplome”, despre care si eu am postat nu o data, doar ca el spune ceva ceva la care nu m-am gandit:
      „O sursa mi-a trimis CV de judecatori si procurori, o buna pare a terminat facultatile astea de toata batjocura, masteratele si toate nebuniile. Cine sa se sesizeze sau autosesizeze? Noi vorbim despre SNSPA de ASE si altele.
      „https://ziare.com/marcel-ciolacu/presedinte-psd/interviu-valeriu-nicolae-omul-care-vaneaza-cv-urile-parlamentarilor-deocamdata-eu-nu-mai-beau-ceai-am-alergie-la-poloniu-1627152
      Adica, multi judecatori si procurori au terminat „fabricile de diplome” unde s-au „scolit” si politicienii nostri: Univ Spiru Haret, Univ Dimitrie Cantemir, univ Nicolae Titulescu, Univ Iosif Constantin Dragan, Univ Valahia(Targoviste(!), Univ din Pitesti…am gasit 2 CVuri de Judecator, m-am crucit, le voi posta…
      Ia vezi ce CV are si Alina Gorghiu, el o mentioneaza in interviu..

  25. Asta in timp ce in sănătate, linia întâi, au un spor de 30 de lei net in starea de alertă .

  26. @Laura Coman: uite despre ce Romanie vorbim, uite cel mai tare CV al unui Judecator din Romania:
    http://portal.just.ro/43/Documents/CV/CV_Vintila_Adela.pdf

    „VINTILĂ ADELA
    FUNCŢIA; GRADUL – JUDECĂTOR
    LOCUL EXERCITĂRII FUNCŢIEI – CURTEA DE APEL TG. MUREŞ, SECŢIA A II – A CIVILA, DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL
    Naţionalitate – ROMÂNA
    EDUCAŢIE ŞI FORMARE PROFESIONALĂ
    1976 – 1980, LICEUL SANITAR TG . MUREŞ, LABORANT BIOLOG
    1991 –1996, UNIVERSITATEA ECOLOGICĂ “DIMITRIE CANTEMIR” TG . MUREŞ, FACULTATEA DE DREPT, ŞEF PROMOŢIE
    LICENŢIAT ÎN ŞTIINŢE JURIDICE AL UNIVERSITĂŢII “BABEŞ- BOLYAI” – CLUJ –NAPOCA, 1996, 9,37
    EXPERIENŢA PROFESIONALĂ EXTRAJUDICIARĂ
    1980-1981, SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN – MIERCUREA CIUC, LABORATOR, LABORANT BIOLOG
    1981-1996, SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN –TG. MUREŞ, LABORATOR CENTRAL, ASISTENT MEDICAL LABORATOR
    •EXAMENUL DE INTRARE ÎN MAGISTRATURĂ AUGUST 1996, CLUJ NAPOCA
    •EXAMENE DE PROMOVARE: OCTOMBRIE 2000, BUCUREŞTI, 10;
    EXAMEN DE PROMOVARE ÎN FUNCŢIE DE EXECUŢIE LA TRIBUNALUL MUREŞ – NOIEMBRIE 2003, BUCUREŞTI, 9,97;
    EXAMEN DE PROMOVARE ÎN FUNCŢIE DE EXECUŢIE LA CURTEA DE APEL TG. MUREŞ

    CARIERA PROFESIONALĂ ÎN MAGISTRATURĂ
    •DOMENII DE ACTIVITATE
    1996 – 1997, JUDECĂTOR, JUDECĂTORIA TG . MUREŞ
    1997 – 1999, JUDECĂTOR, JUDECĂTORIA REGHIN
    2001 – 2003, JUDECĂTOR, TRIBUNALUL MUREŞ, SECŢIA COMERCIALĂ ŞI CONTENCIOS ADMINISTRATIV JUDECĂTOR SINDIC
    2004 – , JUDECĂTOR, CURTEA DE APEL TG . MUREŞ, SECŢIA COMERCIALĂ ŞI CONTENCIOS ADMINISTRATIV
    2010 – 2013 , MEMBRUAL REŢELEI JUDICIARE EUROPENE DE COOPERARE ÎN MATERIE CIVILĂ ŞI COMERCIALĂ, ORDINUL MJ NR. 607/2010•
    FUNCŢII SPECIALE17.
    10.2005 – 28.09.2006, INSPECTOR GENERAL, MINISTERUL JUSTIŢIEI, CORPUL DE INSPECŢIE AL MINISTRULUI
    29.08.2006 – 9.07.2007, DIRECTOR, MINISTERUL JUSTIŢIEI, DIRECŢIA PUBLICITATE MOBILIARĂ, NOTARI PUBLICI, EXECUTORI, EXPERŢI TEHNICI JUDICIARI, TRADUCĂTORI ŞI INTERPREI (DIRECŢIA PENTRU SERVICII JURIDICE CONEXE)•DETAŞARE
    17.10.2005 – 09.07.2007, MINISTERUL JUSTIŢIEI

    DECI: Laboranta zi de zi la Tg Mures intre 1981-1996 a urmat femeia in acesti ANI Facultati peste facultati, TOATE la MARE DISTANTA, si HOP din 1996 intra mare Judecatoare la Judecatoria Tg Mures, azi e mare Judecatoare cu Facultatea absolvita la mare distanta, NU a pus piciorul 1 ZI macar la Invatamant de zi!!!

  27. @lili.

    Nu te supara dar nu e cazul sa ma plictisesti permanent cu copy-paste.
    Comenteaza articolul daca chiar vrei sa comentezi ceva.
    Daca o sa am vreodata nevoie de parerea ta, o sa ti-o cer.
    Multumesc anticipat!

  28. @Laura Coman: Uite inca un CV similar, Smarandache Carmen Teodora, absolventa de Liceu sanitar, MUNCESTE zi de zi la Spital pana in 1997 ca Asistenta medicala, timp in care a absolvit Univ Nicolae Titulescu si Univ Iosif Constantin Dragan si imediat in 1997 a intrat in Magistratura(ulterior a mai urmat si Univ Lucian Blaga si univ Simion Barnutiu- colectie bogata!!), adica imediat din Spital direct la Judecatoria Sfantu Gheoorghe, din 1997!!!
    http://www.inspectiajudiciara.ro/Resources/CV%20pentru%20postare/Judecatori/CV%20Smarandache%20Carmen%20Teodora.PDF

    24 oct 2019 – Monitorul Justitiei:
    „Cadou pentru o judecatoare care a picat de doua ori un concurs (Documente).
    O judecatoare care a picat de doua ori un concurs a obtinut la 15 octombrie 2019 un cadou din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

    CSM a publicat miercuri, 23 octombrie 2019, Hotararea nr. 1352 prin care Sectia pentru judecatori a numit-o pe judecatoarea Carmen Teodora Smarandache in functia de presedinte al Sectiei I civile de la Tribunalul Brasov, timp de 3 ani, cu incepere la 16 octombrie 2019.

    Smarandache a ramas in istorie prin doua lucruri. Primul este dosarul disciplinar pe care i l-a deschis judecatoarei Risantea Gagescu, de la Curtea de Apel Bucuresti (dosar soldat cu o victorie definitiva la ICCJ pentru Gagescu – click aici pentru a citi). Cauza disciplinara avea legatura cu felul in care Risantea Gagescu se implicase in procesul pensionarei Mariana Rarinca. Al doilea aspect esential din cariera judecatoarei Carmen Smarandache se refera la dublul esec la un concurs.

    Mai precis, in sesiunea 17 octombrie 2016 – 13 februarie 2017, cand a vrut sa obtina un nou mandat de inspector judiciar, Teodora Smarandache a obtinut nota finala 2,86. Tot de respingere a avut parte judecatoarea in urmatoarea sesiune (15 septembrie 2017 – 15 ianuarie 2018), picand cu nota 3,74. A treia oara (in sesiunea 1 noiembrie 2017 – 5 martie 2018), Smarandache s-a inscris, dar nu s-a mai prezentat la testarea scrisa.

  29. Fără număr, fără număr! Să plouă cu bani, de unde? Din împrumuturi! Doar nu dau ciumații din propriul buzunar. Dar angajații din privat de ce nu beneficiază de un astfel de spor? Dar vânzătorii care sunt mult mai expuși decât profesoreii? Dar piețarii? etc. Ce spuneți lepre ciumiste???

  30. Pana la urma, haosul actual generat de politicienii romani nu poate fi stopat decat de catre electorat.
    Si nu ma refer la nucleele dure ale PSD, PNL, USR, UDMR sau PMP, ci la gloata de 40-50% de romani care nu voteaza niciodata (din principiu, bineinteles, cum altfel?)
    Daca aia nu se mobilizeaza, nici macar in al 12-lea ceas, Romania se va scalda in continuare in marasmul actual (care predomina de 30 de ani)

  31. Intrebare: Cati dintre voi cred ca Pnl nu ar fi facut fix acelasi lucru daca rolurile ar fi fost inversate. Mai ales ca avem un precedent cu dublarea alocatiilor! Toti sunt la fel ,niste fripturisti!!

  32. Multumim PSD! Obligati borfasii sa dea si la pensii, acel 40% este un DREPT! VICTORIE! CUTU CUTU SCOATE BANII

  33. Adunatura de infractori si analfabeti psd merg pe cartea populismului si falimentarea tarii!