G4Media.ro

INS: Numărul turiștilor, în scădere cu 4,4% față de 2018. Cei mai…

INS: Numărul turiștilor, în scădere cu 4,4% față de 2018. Cei mai mulți turiști străini vin din Germania, Italia și Israel

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au scăzut cu 4,4% în primele şase luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 5,035 milioane, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică, citat de Agerpres.ro.

Turiștii români au reprezentat 78,7%, iar cei străini 21,3%. Dintre aceștia din urmă, cei mai mulți au venit din Europa (74% din totalul turiștilor străini) iar dintre aceștia 84,7% au fost din țările UE.

Durata medie a şederii în România a turiștilor străini a fost de 2 zile.

Cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în prima jumătate a anului au provenit din Germania ( 114.200), Italia şi Israel (fiecare cu câte 92.100), mai arată sursa citată.

Citește articolul integral aici. 

sursa foto: Pexels.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. La care se adauga numarul turistilor romani care au platit si nu au primit documente.

  2. De ce ar vrea cineva sa viziteze shithole ul ăla de țara? E ca și cum ai face in concediu in Somalia sau Siria…

  3. Scump si mizerie

  4. Si asta in conditiile in care bugetarii primesc tichete de vacanta. Ca altfel nu si-ar mai face nimeni concediu in ro. Ma amuza si ca ministerul de externe nu mai termina cu atentionarile de calatorie in Grecia. Doar doar o mai pacali pe cineva sa vina pe litoralul ro sa fie jecmanit.

  5. Romania e o bijuterie din punct de vedere turistic, complet nepromovata, de unde si numarul scazut de turisti straini. Eu cel putin vreau sa merg ca turist in locuri care si-au pastrat intact autenticitatea, si merg si in locuri unde desi cazarea e traznet costa mult mai putin decat in tarile vecine. Totul este sa cunosti. Eu folosesc aceste bloguri: http://traditionalvillages.blogspot.com/
    Si https://www.experiencetransylvania.ro/