G4Media.ro

Inspectoratul București: Autoritățile trebuie să ne susțină, avem nevoie de termoscanere și…

Scanner termic / Foto: Prooptica.ro

Inspectoratul București: Autoritățile trebuie să ne susțină, avem nevoie de termoscanere și dacă va fi unul pe școală înseamnă că elevii vor sta la coadă să le fie luată temperatura

Inspectoratul Școlar București va trimite autorităților locale și DSP – ca urmare a ordinului cu termen de doar 2 zile emis intempestiv de miniștrii Anisie și Tătaru – datele “așa cum sunt ele acum, în SIIIR, ale elevilor din anii terminali, numele profesorilor, dar și al personalului nedidactic și didactic auxiliar, ca să știm pe ce ne putem baza”. Inspectoarea generală adjunctă Maria Manea a confirmat pentru Edupedu.ro că școlile nu pot transmite acum listele integrale ale elevilor și personalului care vor participa la examene și la pregătire, pentru că înscrierile nu au început, iar profesorii vor fi din alte școli.

Noi vom da, după discuțiile pe care le-am avut, doar nume, prenume, unitate de învățământ și clase. Nu alte date cu caracter personal ale elevilor sau profesorilor. Acum nu dăm decât la modul general, un excel cu datele”, a precizat Manea. “Acum avem datele calup, apoi vom avea date specifice pe organizarea pregătirilor din școli și pe organizarea examenelor”, a continuat aceasta.

Întrebată care este scopul unor astfel de date inexacte, cerute de pe o zi pe alta școlilor fără niciun anunț prealabil din partea ministrului Educației, Maria Manea a afirmat că “sunt date care le arată autorităților locale pe cine se pot baza, de la cine va face curățenia, dezinfecția. Autoritățile trebuie să asigure tot necesarul atât pentru pregătirea elevilor din clasele terminale, în perioada 2-12 iunie, cât și la examene, adică dezinfectanți, termoscanere, etc”.

Acum colectăm datele care există în SIIIR [Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România – N.Red.] pentru elevi, mai puțin pentru profesori. Mobilitatea personalului didactic este un proces atât de fluctuant, încât o bază de date fixă nu funcționează la fel ca în cazul elevilor, pe tot timpul anului. La privat avem elevii în SIIIR, dar lor le-am solicitat să ne dea profesorii și personalul didactic și neauxiliar”, a continuat inspectoarea școlară generală adjunctă de la ISMB, Maria Manea.

Aceasta a precizat că “autoritățile trebuie să ne susțină. Avem nevoie de termoscanere, și nu de unul pe școală, ci de mai multe, pentru că unul la o școală întreagă ar însemna să stea la coadă elevii și profesorii, să le fie luată temperatura”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. De ce nu spuneti si cat costa un termoscaner si de unde or sa fie alocati banii. La o simpla cautare mi-a dat ca un astfel de sistem ajunge la un minim de 10.000 euro. Imaginea de la articol face reclama la sistemul de la IOR (unde nu spune care-i pretul), iar pe site-ul lor se precizeaza ca sistemul lor este autorizat doar pe perioada starii de urgenta.

  2. Si ce fac cu aparatul ala? Daca un copil are temperatura 37.1 (ca doar e vara) nu il lasa sa dea examenul? Dar daca pe urma se dovedeste ca nu avea COVID, cine plateste daunele? E cam la limita 37 de grade in timpul verii. Mai sunt necesare si alte masuri: cei cu temperatura pana in 38, dar care se simt bine, sa dea in sala separate.

  3. Mai bine zis au nevoie de niste contracte grase cu incredintare directa catre firmele de casa.
    Acele scanere au erori de masurare de ordinul zecimilor de grad, in functie de fondul de radiatie, emisivitate materiale, etc
    Cea mai precisa metoda de masurare a temperaturii corporale e termometrul de contact dar nu se poate aplica in spatii aglomerate cum sunt scolile.
    Este mult mai la indemana sa completeze un chestionar in care sa declare pe proprie raspundere daca au sau au avut simptome, cei cu simptome dau examenul impreuna, cei fara simptome separat.