G4Media.ro

Instanța Supremă a respins recursul lui Călin Georgescu în dosarul anulării alegerilor…

sursa foto: Captură video

Instanța Supremă a respins recursul lui Călin Georgescu în dosarul anulării alegerilor prezidențiale / Decizia e definitivă

Instanța Supremă a respins vineri recursul formulat de Călin Georgescu şi Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept în dosarul anulării alegerilor prezidențiale. Decizia e definitivă.

Decizia instanței:

  • „Constată nulitatea recursurilor declarate de recurenţii-titulari ai cererilor de intervenţie Kovacs Denes, Nica Leon, Marcu Maria, Dimitriu Constantin împotriva Sentinţei nr. 139 din 31 decembrie 2024, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Contestaţii electorale în dosarul nr. 2950/1/2024. Anulează, ca nesemnat, recursul declarat de recurentul-titular al cererii de intervenţie Dimitriu Neculae împotriva Sentinţei nr. 139 din 31 decembrie 2024, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Contestaţii electorale în dosarul nr. 2950/1/2024. Respinge, ca inadmisibil, recursul declarat de recurentul Pravă Marin împotriva Sentinţei nr. 139 din 31 decembrie 2024, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Contestaţii electorale în dosarul nr. 2950/1/2024. Respinge, ca nefondat, recursul formulat de recurentul-reclamant Georgescu Călin împotriva Sentinţei nr. 139 din 31 decembrie 2024 şi a încheierii din Camera de Consiliu din data de 30 decembrie 2024, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Contestaţii Electorale în dosarul nr. 2950/1/2024. Respinge, ca nefondat, recursul formulat de recurenta-reclamantă Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept împotriva Sentinţei nr. 139 din 31 decembrie 2024, a încheierilor de şedinţă din 19 decembrie 2024, din 23 decembrie 2024, din 30 decembrie 2024 şi a încheierii din Camera de Consiliu din data de 30 decembrie 2024, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Contestaţii electorale în dosarul nr. 2950/1/2024. Respinge, ca nefondat, recursul formulat de recurenta-intervenientă accesorie Public Attitude împotriva Sentinţei nr. 139 din 31 decembrie 2024, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Contestaţii electorale în dosarul nr. 2950/1/2024. Respinge, ca nefondată, cererea de intervenţie accesorie în interesul recurentului-reclamant Georgescu Călin, formulată de Coaliţia pentru Drepturi, Libertăţi şi Protecţie, Nuţ Gabriela Ştefania, Mocanu-Gollent Erich-Eduard, Ursu Constantin, Hera Natalica, Petringineru-Motu Runa. Definitivă. Pronunțată astăzi, 17 ianuarie 2025, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Călin Georgescu şi Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept au dat în judecată Biroul Electoral Central şi mai multe instituţii (Ministerul Apărării, Statul Major al Apărării, Guvern, Parchetul General, Curtea Constituţională, Serviciul Român de Informaţii), dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe Elena Lasconi (USR), solicitând anularea a două hotărâri ale BEC prin care s-a dispus reluarea alegerilor prezidenţiale de la zero, în baza deciziei Curţii Constituţionale, potrivit agenției Agerpres.

Pe 31 decembrie 2024, Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea deschisă de Călin Georgescu, însă acesta a făcut recurs.

În motivarea deciziei, Curtea de Apel Bucureşti susţinea că Biroul Electoral Central nu a făcut decât să pună în aplicare decizia Curţii Constituţionale din 6 decembrie de anulare a alegerilor, iar deciziile CCR sunt definitive şi obligatorii, prin urmare nu pot fi analizate în instanţă.

De asemenea, instanţa spunea că, prin anularea alegerilor prezidenţiale, BEC nu a încălcat drepturi civile şi fundamentale ale cetăţenilor prevăzute în Constituţie (dreptul de a vota, de a fi ales).

În plus, Guvernul nu mai avea temei legal, după decizia CCR, să stabilească programul şi data organizării turului doi al alegerilor.

Pe 6 decembrie 2024, Curtea Constituţională a anulat rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale, câştigate de Călin Georgescu, în baza unor documente desecretizate de CSAT, primite de la SRI, SIE, MAI şi STS.

În documentele serviciilor secrete se arată că Georgescu a încălcat legislaţia electorală referitoare la finanţarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale, după ce a raportat la Autoritatea Electorală Permanentă zero cheltuieli, în condiţiile în care SRI şi MAI au indicat faptul că finanţarea campaniei pe TikTok a fost realizată de Bogdan Peşchir şi s-a ridicat la un milion de euro. De asemenea, în documentele desecretizate de CSAT se spune că au avut loc acţiuni ale unui actor cibernetic statal asupra infrastructurilor IT&C suport pentru procesul electoral şi că România este o ţintă pentru acţiuni hibride agresive ruse.

Conform SIE, România „a devenit o prioritate pentru acţiunile ostile ale Rusiei, existând un interes în creştere la Kremlin pentru a influenţa (cel puţin) mood-ul şi agenda în societatea românească în context electoral”. Aceste acţiuni se manifestă prin propagandă şi dezinformare, sprijinirea unor candidaţi eurosceptici şi alimentarea unor mişcări antisistem, inclusiv prin „implicarea acestora în proteste care să modeleze agenda publică”, încurajarea nemulţumirilor/ provocarea de reacţii emoţionale la nivelul populaţiei, astfel încât să pună presiune pe autorităţi să reducă/ stopeze sprijinul pentru Ucraina.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. La revedere CG. În Congo se cauta profeți de tip 1965.

  2. Adica cetateanul german nu o sa mai vina sa se angajeze in Romania?
    Vamesul nu se mai ridica in picioare cand vede ca sunt roman?
    O sansa am avut si am dat cu piciorul 🙁

  3. Pitikot face pe victima, nu are girul republicanilor din US, doar pe al neosecuriștilor cu iz penal din .ro… vai, vai, vai ancuța va trece în modul „turbo”😂😂😂

  4. Pe de alta parte argumentul ca a folosit 1mil de euro si nu a declarat este ridicol . In primul rind ca nu s-a prea demonstrat iar in al doilea rind ceilalti folosesc zeci de milioane de euro din bani publici netransparent pt care nu sint verificati (oare cit a folosit dl presedinte pnl pentru un ostas in slujba tarii?). Si altfel poti face publicitate electorala pe actualele posturi de televiziune? Aici nu e vb de asta ci de faptul ca lumea s-a saturat. Daca e vb ca cererea e nefondata fara a da fapte concrete e cam varza justitia si astfel ei pot face tot ce vor oricind.

    • @ – Io zic ca argumentul ca e diliu, dus cu pluta, sarit de pe fix (alege tu cum vrei sa-i zici) primeaza in fata tuturor celorlalte argumente. Bine, asta zic io. Ce face justitia e alta treaba, da’ nu ma supar prea tare daca il „nedreptateste” pe diliu.

  5. Na belea , că nu mai face kremlin canal între Marea Neagră și Marea Caspică!

  6. Pisica wea stia solutia din dosar inca de cand a introdus Georgescu recursul. S-a siderat doar cand a citit de Nica Leon… In rest… ;0]

  7. banii negri sunt greu de dovedit in nici 60 de zile si de catre o justitie competenta, nu de una ca a noastra care e facuta sa avantajeze infractorii… adica si pe kelin cel pitikot si gasca lui de noesecurici/neolegionari. Unii din „baieti”au tradat iar altii sunt incompetenti. Punem pariu ca puiu popoviciu sustine kelin? Ca de alde victoras nicula stim… ce se aude cu banii negri confiscati de la bogpr?! Oare de unde veneau? Nu va veni nici NATO si nici CIA/FBI sa ne faca curat in ograda! D-l Trump va spune ca nu e dispus sa isi trimita fii si ficele SUA sa apere o tara care nu isi poate apara nici propriul proces electoral… si are dreptate.

  8. Oare g4media nu a auzit ce-a spus delirantul aseara la emisiunea lui turcescu, la televiziunea lui pandelica din voluntari? Zice, cu subiect si predicat, ca „institutiile de forta” ale statului roman au trecut de partea lui!

    • Da, a zis ca i s-au plâns jandarmii, dar tocmai a dat Jandarmeria comunicat și a spus că diliul papă ceva cu moț.

    • Da, a zis ca i s-au plâns jandarmii, dar tocmai a dat Jandarmeria comunicat și a spus că diliul papă ceva cu moț.

  9. O decizie care nu putea fi altfel .
    Insa demersul de suspendare al presedintelui, a fost foarte impulsionat si de majoritatea televiziunilor, inclusiv foarte mult de moderatori cu vechime gen Gadea, Radu T, Anca Al, Ciutacu, invitati gen Ciuvica, sau asa zisi moderatori gen Ioana Constantin, persoane insa lipsite de impartialitate, si fara credibilitate la telespectator .
    Merita insa felicitari dl Prelipceanu de la Digi tv, care prin modul de prezentare a stirilor, obiectivitatea si credibilitatea in fata telespectatorului, merita tot respectul .

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.