Instanţa Supremă refuză să impună un termen procurorilor pentru finalizarea anchetei Colectiv legată de îngrijirea primită de victime în spitale. Rudele au cerut urgentarea procedurii începute în 2016
Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi cererile făcute de zece rude ale victimelor din Colectiv ca Parchetul General să urgenteze ancheta privind îngrijirile primite de răniţi în spitale. În plus, ei au fost puşi să plătească cheltuieli judiciare de cate 100 de lei. Ancheta a fost deschisă încă de acum aproape patru ani şi până acum nimeni nu a fost pus sub învinuire.
Minuta instanţei: Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de petenții Hogea George Narcis, Mitroi Elena Elisabeta, Golu Adrian, Iancu Eugen Cătălin, Geambașu Ruxandra, Vlăduț Ortensa Marinela, Ștefan Coriolan, Istrate Laurențiu, Voiculescu Mariana și Mavi Erhan privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr.184/P/2019 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte – Secția Urmărire Penală și Criminalistică. Obligă petenții la plata sumei de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în ședință publică, astăzi, 25 iunie 2020.
În 2016, rudele victimelor au depus o plângere penală prin care au reclamat modul în care răniții au fost tratați în spitale. Încă din 2015, din primele zile de după tragedie, au existat acuzaţii referitoare la infecțiile luate din spitale de pacienți, care ar fi putut provoca decesul unora dintre victime. Plângerea îi vizează, printre alţii, pe Raed Arafat şi Nicoale Bănicioiu. În acest dosar, fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a fost audiat ca martor anul trecut.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
11 comentarii