G4Media.ro

Instituţiile publice şi firmele de stat din China trebuie să renunţe la…

Sursa foto: Pixabay

Instituţiile publice şi firmele de stat din China trebuie să renunţe la calculatoarele personale străine / Cel puţin 50 de milioane de PC-uri vor fi înlocuite numai la nivelului guvernului central

China a ordonat agenţiilor guvernamentale centrale şi firmelor de stat să înlocuiască PC-urile produse de firme din străinătate cu alternative chineze în decurs de doi ani, unul dintre cele mai agresive eforturi ale Beijingului de a elimina tehnologia din străinătate, informează Bloomberg.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, angajaţilor agenţiilor guvernamentale centrale li s-a cerut ca în weekend-ul prelungit de 1 mai să schimbe PC-urile străine cu alternative chineze care rulează un sistem de operare dezvoltat intern. Ordinul venit de la Beijing ar putea însemna înlocuirea a cel puţin 50 de milioane de PC-uri numai la nivelului guvernului central, susţin sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Cel mai probabil decizia va afecta vânzările HP Inc. şi Dell Technologies Inc., cele mai importante mărci de PC-uri din China, după campionul local Lenovo Group Ltd. Acţiunile Lenovo au crescut cu până la 5% la bursa de la Hong Kong, la fel ca şi titlurile dezvoltatorului de software Kingsoft Corp şi acţiunile altor companii chineze din domeniul echipamentelor IT.

Înlocuirea furnizorilor străini face parte dintr-un efort de durată al Beijingului de a reduce dependenţa Chinei de tehnologia americană, o vulnerabilitate care a ieşit la lumină după ce sancţiunile impuse unor companii precum Huawei Technologies Co. a afectat firmele şi afacerile chineze.

Campania de înlocuire a calculatoarelor personale străine va fi extinsă şi la nivelul autorităţilor locale, care vor trebui să respecte şi ele intervalul de doi ani, susţin sursele. Anumite agenţii, inclusiv mass media de stat şi organismele din domeniul securităţii cibernetice, ar putea continua să cumpere echipamente avansate din străinătate pe baza unor permise speciale, dar şi acest sistem ar putea fi limitat în viitor.

Beijingul încurajează de mult timp utilizarea produselor IT „Made in China” în cadrul agenţiilor guvernamentale, interzicând în mod regulat anumite produse străine de la achiziţiile publice. În replică, giganţii IT americani precum Hewlett Packard Enterprise Co. şi Microsoft au înfiinţat firme mixte cu firme susţinute de guvernul chinez, pentru a putea câştiga comenzi din partea companiilor de stat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Iata, o idee buna, de la tov. Xi, pentru marele sau prieten, tov. putin. Ramane de vazut daca rusia merge sau nu pe calculatoare din China prietena.
    Aud ca rusia dezvolta un laptop cuantic, cu tub catodic plat in trei culori si tastatura de armonica ruseasca. Cu pedale si mic cat un geamantan.

  2. Xi tu. ti rasa ma ti in gat cu calculatoarele voastre chinexzesti trei zile am stat sa scot toate raportarile pe care le facea spre producator ….. din pacate majoritatea nici nu isi dau seama ca un chinezoi stie mai bine ce au in frigider decat stiu ei.

  3. Ce m&UE isi iau acum americanii …. ! De zile mari !

    • Cred că voi, postacii ruși, băliți instant când auziți că e vorba de mooye, că v-a intrat in meniul zilnic, de la pitic venită.

    • Ce isi iau bietii angajati chinezi, stai tu linistit. Sa vezi ce fain e sa fii nevoit sa schimbi un laptop bun si perfect functional cu o „chinezarie” care nici macar nu ruleaza Windows.

    • Mai copii lenovo fac portabile si racabile f bune.

  4. Sa NU utilizeze procesoare Intel sau AMD ca sunt americane. Sa puna un procesor dezvoltat intern, in China.
    Tot pupa unii si altii China in dos, dar cand vine vorba de a dezvolta ceva cu adevarat complex, de exemplu un procesor, sunt cu 15 ani urma. De sisteme de operare nici nu mai are rost sa vorbesc, acolo sunt inca in anii 90′