G4Media.ro

Institutul Național pentru Fizica Pămânătului: După cutremurul de 5,7 din Gorj au avut…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Institutul Național pentru Fizica Pămânătului: După cutremurul de 5,7 din Gorj au avut loc 540 de replici / Cutremurul de astăzi a reprezentat cea mai puternică replică de până acum / Activitatea seismică va continua timp de aproximativ o lună, nu excludem posibile replici mai puternice

Aproximativ 540 de replici au avut loc după cutremurul de 5, 7 pe scara Richter produs marți în zona Târgu Jiu, anunță Institutul de Fizică a Pământului. Potrivit sursei citate, activitatea seismică din zonă este în continuare intensă și se încadrează în parametrii  estimați după un șoc principal. Specialiștii estimează că aceasta va continua timp de aproximativ o lună. ”Ne așteptăm să se  observe o scădere a frecvenței și a magnitudinii replicilor, dar nu excludem și posibile replici mai  puternice”, se mai arată în comunicatul INFP.

Redăm mai jos comunicatul integral:

”Din momentul producerii cutremurului cu magnitudine de 5,7 pe scara Richter (ML), din data de 14 februarie 2023, până la data comunicatului, au avut loc 3 replici semnificative cu magnitudine
mai mare de 4 ML, respectiv:
• 4,1 ML, în data de 14 februarie 2023, ora 17:24:29, la adâncimea de 3,6 km;
• 4,2 ML în data de 16 februarie 2023, ora 03:07:06, la adâncimea de 10,8 km;
• 4,3 ML, în data de 17 februarie 2023, ora 11:11:41, la adâncimea de 8,7 km.

Cutremurul de astăzi a reprezentat cea mai puternică replică de până acum a seismului de  5,7 ML, având intensitatea macroseismică epicentrală IV pe scara Mercalli. Acesta a fost urmat de o
altă replică cu magnitudinea de 3.1 ML, la ora 14:43:29, produs la adâncimea de 13,1 km.

În continuare se înregistrează activitate seismică asociată celor două cutremure majore din  zilele de 13 și 14 februarie, localizându-se, până în prezent, aproximativ 540 de replici.

Menționăm că nu toate aceste seisme sunt simțite de către populație, însă în funcție de  magnitudinea și adâncimea producerii acestora pot fi resimțite, în special, în zona epicentrală.

Activitatea seismică din zonă este în continuare intensă și se încadrează în parametrii  estimați după un șoc principal. Aceasta va continua timp de aproximativ o lună, ne așteptăm să se  observe o scădere a frecvenței și a magnitudinii replicilor, dar nu excludem și posibile replici mai  puternice.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cutremurele de la Galati s-au terminat cand localnicii au pus jos gardul Chevron. Marii ziaristi ai tarii nu pot intreba la ministerul industriilor sau mediului daca se fac prospectiuni in zona?