G4Media.ro

Intel avertizează că deficitul global de semiconductori ar putea dura câţiva ani

Sursa foto: Pixabay

Intel avertizează că deficitul global de semiconductori ar putea dura câţiva ani

Directorul general al companiei americane Intel Corp, Pat Gelsinger, a avertizat luni că ar putea dura câţiva ani până când va fi rezolvat deficitul global de semiconductori, o problemă care a dus la reducerea producţiei de maşini şi ale cărei efecte se simt şi în alte zone, inclusiv produse electronice de consum, transmite Reuters.

Intel este una dintre ultimele companii din industria semiconductorilor care proiectează şi produce propriile sale cipuri. Luna trecută, firma a anunţat că îşi va deschide fabricile clienţilor externi şi va construi uzine în Statele Unite şi Europa, pentru a contracara dominaţia producătorilor din Asia, cum ar fi Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) şi Samsung Electronics Co Ltd.

La o sesiune virtuală din cadrul Expoziţiei Internaţionale pentru Tehnologia Informaţiei – Computex Taipei – Pat Gelsinger a explicat că în urma pandemiei mulţi oameni lucrează sau învaţă de acasă, fapt care ce a dus la „o creştere explozivă a cererii de semiconductori”, ceea ce a pus o presiune imensă pe lanţurile globale de aprovizionare.

„Dar în timp ce industria a luat măsuri pentru a rezolva presiunile pe termen scurt, ar putea dura câţiva ani până când ecosistemul va rezolva deficitul de cipuri”, a declarat şeful Intel.

În martie, Intel anunţase un plan de 20 de miliarde de dolari pentru a-şi extinde capacităţile de producere a cipurilor de ultimă generaţie, construind două fabrici în Arizona. „Intenţionăm să ne extindem şi în alte locaţii, în SUA şi în Europa, pentru a asigura un lanţ de aprovizionare sigur şi sustenabil pentru întreaga lume”, a afirmat Gelsinger, fără a da amănunte.

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea în acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

Sursa: Agrepres

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. manipuleaza si ei cum pot , la fel de sigur cum acum un an preziceau scaderea cererii!

    • Nu e manipulare, daca cineva chiar s-ar interesa, ar vedea ca placile grafice se vand la un pret de 3 ori mai mare decat recomandat. Problemele nu-s numai de productie de waffer-e, sunt si de packaging si altele. Industria auto e responsabila de cateva procente din comenzile totale, multe pe noduri de fabricatie vechi, deci nu concureaza cu cpu-uri si gpu-uri direct.

  2. Se terminase siliciul in arizona, și de-aia au mutat toate fabricile de semiconductori in Asia …
    Mai au puțin și le mută in Africa.
    Să vezi acum chipuri Made in Rwanda, Tanzania si Uganda