G4Media.ro

Intel cere UE o dobândă de 593 de milioane de euro, după…

pixabay.com

Intel cere UE o dobândă de 593 de milioane de euro, după ce a câştigat în apel anularea unei amenzi de 1,06 miliarde de euro

Producătorul american de cipuri Intel a depus o cerere pentru plata unei dobânzi de 593 de milioane de euro de către Comisia Europeană, la cinci luni după ce a convins a doua cea mai înaltă curte europeană să anuleze o amendă antitrust de 1,06 miliarde de euro, potrivit unui document publicat luni de UE, transmite Reuters, citată de News.ro.

Instanţa supremă a Europei a deschis calea pentru astfel de cereri de daune anul trecut, printr-o hotărâre de referinţă care a ordonat Executivului UE să plătească dobânzi de întârziere pentru amenzile rambursate în cazurile antitrust anulate.

Judecătorii au spus că plata cu întârziere a dobânzii va genera în sine dobândă.

Intel, în cererea sa adresată Tribunalului din Luxemburg, a declarat că Comisia, care acţionează ca organ de supraveghere a concurenţei în cele 27 de ţări din Uniunea Europeană, a refuzat să ramburseze companiei dobânda de întârziere.

Comisia a returnat Intel 1,2 miliarde de dolari după înfrângerea în instanţă din luna ianuarie a acestui an.

Intel a spus că cererea sa se bazează pe o rată a dobânzii echivalentă cu rata de refinanţare a Băncii Centrale Europene, de 1,25% începând din mai 2009, şi că aceasta ar trebui să fie mărită la 3,5% din august 2009 până în februarie anul acesta, când UE a rambursat amenda companiei, minus o dobândă de 38 de milioane de euro plătită Intel de către Comisie.

sursa foto: Pixabay

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Te pui cu americani ? Au luat ei miliarde pe o autostrada desenata pe hârtie…nastase știe.

  2. Asta-i inceputul, stati sa vedeti cand vor cere toate companiile dobanda catre UE pentru procesele deschise de iorocratii incompetenti, doar din razbunare si neputinta de a crea in UE astfel de tehnologii.

    • cele mai multe se castiga. dar sincer, nu ma lamuresc cu ce ma ajuta pe mine daca apoi cresc preturile pe care tot eu le platesc daca vreau un produs de la o astfel de firma.

  3. Pare o singura solutie pentru a preveni astfel de cazuri, amenda sa fie incasata dupa parcurgerea procedurilor judiciare de contestare (clar definite) care conduc la o sentinta definitiva. In acest caz, legislatia UE poate trebuie modificata daca e cazul. Altfel, va exista o presiune enorma pe cei care evalueaza cazurile ….