G4Media.ro

Interdicția de a preda anunțată pentru profesorii retrași din Titularizare se aplică…

Foto: Gov.ro

Interdicția de a preda anunțată pentru profesorii retrași din Titularizare se aplică și pentru examenul de săptămâna trecută, spune Andronescu: O să găsesc o formulă legală

Interdicția de a preda, ca suplinitor sau la plata cu ora, li se va aplica și profesorilor care s-au retras din examenul de titularizare de săptămâna trecută, a confirmat ministrul Ecaterina Andronescu, pentru Edupedu.ro. Întrebată cum introduce noua regulă după examen, având în vedere că ea nu se regăsește în metodologia de titularizare, Andronescu a răspuns, pentru Edupedu.ro: “O să găsesc o formulă legală, pentru că până la urmă ei s-au înscris în examen și s-au retras. Deci au fost parte din examen”.

  • Ministrul Educației a anunțat miercuri seară o măsură drastică referitoare la unul dintre cele mai importante examene pentru profesori: proba de titularizare, pe baza căreia se face angajarea (de multe ori pe viață) într-o școală.
  • Într-un interviu acordat miercuri seară pentru Știrile Pro TV, Andronescu a declarat că profesorii care nu au rămas în sală la examenul de Titularizare și au ieșit fără să rezolve subiectele vor fi tratați la fel ca cei care au luat sub nota 5, astfel că nu vor mai putea preda anul școlar viitor.
  • Anul acesta, 3.960 de candidați s-au retras de la Titularizare, potrivit edu.ro; aceasta era o posibilitate prevăzută de metodologie.

Contactată de Edupedu.ro pentru lămuriri pe această temă, Ecaterina Andronescu a declarat că “noi trebuie să așezăm o ștachetă a exigenței mai sus la profesori, dacă vrem calitate. Altfel este nedrept“.

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. O să-i roage abrambureaua în genunchi la toamnă să se întoarcă la catedră când nu va avea cine să înceapă școala.

  2. Iti dai seama ce competenti erau, de s-au retras din examen. Poate-i mai bine fara ei

  3. Greșeală e ministrul.Invatsm sa nu respectam regulile .

    • Un profesor care a participat la examenul de titularizare in anii precedenți poate folosi nota respectiva mai multi ani (4?) pt a se înscrie la repartizarea posturilor de suplinitor. Nu e ceva anormal/imoral si nici nu-i face incompetenți faptul că încearcă sa obțină o nota mai bună si se retrag pt că și-au dat seama că nu s-au pregătit suficient in anul respectiv.
      Este o falsă vânătoare de vrăjitoare exacerbată de Mass-media. Nu este cu nimic diferit de orice alt domeniu, este doar public.
      Am ascultat-o pe d-na Ministru in mai multe ocazii si de fiecare dată mi-a lăsat impresia că nu este deloc la curent cu realitatea din domeniu.

  4. Și dacă avea nota mai bună decât ar fi luat în acest an ? N-a vrut omul să predea lucrarea din acest motiv. Nu e nedrept să îi restricționezi accesul la post? Mai ales că repartițiile se fac și în baza notelor din anii precedenți. Cel mai slab ” profesor” e acela care cere mai mult decât oferă. Eu zic…aude cineva?

  5. Nu ca mai pronuntati daca nu cunoasteti problema!!!!
    Oamenii isi anuleaza lucrarea ca sa nu piarda nota mai mare obtinuta anterior!
    Dupa ce au reusit sa puna la punct un sistem total disfunctional care nu primeste nici un feedback de la nimeni, acum cauta pe cine sa arunce vina!
    Mai bine aranjam un examen unde DUAMNA sa dea si dansa proba sa vedem ce nota obtine!
    Cred ca a venit timpul ca profesorii sa ia atitudine si ca raspuns la prostiile doamnei ministru sa nu mai ia nimeni ore suplimentare peste norma. In felul acesta vor fi fortati sa rezolve intr-un timp extrem de scurt ce nu au facut de 29 de ani pentru normalizarea situatiei din invatamant!

  6. Doamna ministru, metodologia desfășurării examenului specifică clar faptul că profesorii pot abandona. Iar la întrebarea „Ma întreb de ce nu s-a luat demult aceasta măsură” as dori sa dati raspunsul dumneavoastră. Metodologia si implicit legea ne-a permis sa anulam lucrarea, fără nici o repercursiune. In cazul in care dati o lege retro, încălcati drepturile a mii de oameni. Va rog sa nu va mai bate-ți joc de noi. Trebuia sa va treziți mai devreme, în caz contrar exista legi si instanțe. 4000 de cadre didactice o sa va castige in instanță. Gândiți puțin înainte de a declara pentru ca sunt oameni bine pregătiți care nu o sa accepte sa măturati cu ei pe jos.

  7. Dragilor, sunt profesor suplinitor de 4 ani, la educatie muzicala specializata ( predau la liceu de muzica). Am decis sa ma retrag din examen anul acesta, dupa ce a venit in sala inspectorul general si ne.a informat ca o nota sub 5 va duce la imposibilitatea predarii in anul 2019-2020. Anul trecut am avut parte de o experienta cumplita in care „am picat pe subiect” si am luat 4.7. Inainte sa ma judecati, ganditi.va ca la nivel de tara, la aceasta materie au promovat doar 10 candidati din 300 si ceva. Surpriza a venit cand la Definitivat cu 2 subiecte aproape identice am luat 9,25 . Am vrut sa ma revolt, sa fac ceva, orice…. nu se poate, metodologia nu prevede. Revenind, anul asta am iesit gandidu.ma ca voi fi „transat” din nou la corectare, asumandu.mi si rusinea si faptul ca mai trebuie sa mai invat inca o data pt suplinire . Ce face acum doamna ministru este josnic… si schimba si metodologia. SERIOS?? Acum se poate! Credeti.ma ca ma voi reorienta profesional fara cel mai mic regret, dar mi.e mila de noi ca popor si de faptul ca dam in profesori de multe ori fara motiv. Aceste examene sunt egale cu 0. Mie mi se cere istoria muzicii. Atat! Tratate intregi de conspect. Tocit si atat. Muzica, nu intra in ecuatie. Nu aud pe nimeni sa laude un profesor care doar dicta din carti la ore. Amintiti.va putin. Am avut cu totii. Surpriza, era titular!

  8. Acest examen de titularizare este de mult timp o porcărie.Am văzut oameni f buni care au luat note foarte mici.Cum este posibil ca cineva care termina o facultate cu note foarte mari (luate pe drept),ia un grad didactic cu notă mare( tot pe drept) și la acest concurs ia o notă sub 5? S-a întrebat cineva unde este problema? A greșit profesorul universitar cand l-a evaluat? A greșit profesorul din preuniversitar cand i-a corectat lucrarea?Cine trebuie să-i evalueze pe cei care intră în sistem? Cine trebuie să facă subiectele? Pe cei care fac subiectele îi verifică cineva? De ce li s-a permis profesorilor pana acum să iasă din sală? Cine trebuie să găndească cand se organizează un concurs? …….N intrebări fără răspuns.Nu arucați cu noroi dacă nu aveți un răspuns corect pt cele N întrebări!